Criteriul National

O poveste exact ca-n viață

O poveste exact ca-n viață
februarie 07
17:09 2019

ucrurile-cu-adevarat-importante-din-viata-noastra-si-arta-de-a-trai

Motto: „Ce e val ca valul trece, / Nu spera și nu ai teamă;/ Te întreabă și socoate / Ce e rău și ce e bine : „( Glossa- Mihai Eminescu )

Au fost odată o femeie și un bărbat, soție și soț, și au trăit împreună peste o jumătate de veac , cu bune și cu rele, în cumpătare și înțelegere, toate cele prezente fiind rânduite cum realitățile cereau.
Soțul era mai evlavios și se pregătea sufletește pentru „Marea trecere”.
Soții , ajunsi la senectute, au amânat să-și pună în ordine agoniseala pentru vremea când va rămâne doar unul.
S-a întâmplat să aibă loc mai întâi plecarea soțului „Dincolo” și , imediat , nepoții, copiii fraților și surorilor care erau succesorii părinților lor , au năvălit asupra soției supraviețuitoare să-și ceară drepturile succesorale de pe urma unchiului. Mâhnirea a pus stăpânire pe soția supraviețuitoare și ani de zile s-au judecat, finalul îl bănuiește orice cititor al acestei platforme media independente.

Ce învățăm noi din poveste ?
Soții, care n-au părinți în viața și nici copii, să facă fiecare TESTAMENT, instituindu-l pe celălalt soț LEGATAR UNIVERSAL.
Nicio rudă nu va putea ataca testamentul, fiindcă nu există moștenitori rezervatari( părinți și copii, sau descendenți din copiii predecedați).

Am trăit și am văzut zeci de situații exact ca-n povestea noastra. Mulți amână întocmirea testamentului la NOTAR, ca nu cumva să grăbească sosirea „Plecării”. Nu plecam când vrem ! Când se va termina firul de pe mosor , sufletul părăsește trupul…
Trebuie să dovedim înțelepciune și grijă față de cel pe care îl lăsăm singur când noi „vom pleca „, acesta fiind omagiul suprem că l-am iubit, respectat și ne pasă de el!

Iar pe final vă spun doar așa.Și-am încălecat pe Codul civil și v-am spus o poveste pentru a trăi liniștiți mulți ani înainte .
Dacă v-am supărat, vă rog să mă iertați…

Sursa foto: https ://google.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 7 Februarie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei