Criteriul National

O propunere de parteneriat media din partea artiştilor plastici denumit Jurnal de Atelier !

O propunere de parteneriat media din partea artiştilor plastici denumit Jurnal de Atelier !
martie 05
13:02 2016

  COMUNICAT DE PRESĂ

 logo_grey

 Avem plăcerea de a anunța startul unui nou proiect in cadrul Contemporanii  intitulat Jurnal de Atelier. Acest proiect s-a născut din dorința de a crea o serie de cronici ce relevă în profunzime și pe înțelesul tuturor o imagine a unor artiști plastici români cu o deosebită ținută artistică și umană care se ocupă la superlativ de profesiunea lor și a căror merite culturale sunt recunoscute atât la nivel national cât și international.

Abordarea este din perspectiva spațiului de lucru, habitat viu ce își alege artistul și cu care intră într-o relație intimă. Atelierul artistului și artistul/artiștii habitanți sunt în explorarea noastră de o importanță egală, conștienți că în atelier este imprimată, ca pe un disc de vinil (sau ca înregistrările din eterul spațiilor și obiectelor) toată frământarea interioară ce a condus la decantarea esenței – lucrările lui/lor de artă. Subiectele atinse – abordate într-o discuție liberă fac referire la mica istorie a spațiului unde își desfășoară activitatea artistică: modalitatea și momentul în care acesta a fost obținut, invitații și neinvitații, istoria obiectelor cu utilitate și cele de decor, unele împământenite în imaginea atelierului, mica colecție de suflet, povestea magică a diferitelor obiecte de lucru „moștenite”, dăruite sau cumpărate de la artiștii sau rudele acestora, care au activat înainte în atelier, sau „relicvele”, ustensilele de lucru, șevaletele etc. ale celor admirați sau care le-au fost modele.  Așa, discuția generează rememorarea poveștilor ce aprind și surprind în același timp, imaginația artistului ce, într-un final, trăiește el însuși o revelație a miracolului unității și a misterioaselor căi care o însoțesc, prin care lucrurile și-au descoperit noima și finalitatea în lucrările artistice (incluzând și proiectele eșuate).  Atelierul devine în cadrul acestui proiect pretextul pentru a sonda adâncurile unor personalități puternice, el se descopera deopotrivă sanctuarul, locul profan, izolatorul, scena, racheta spațială, lumea onirica, un loc al puternicei fricțiuni datorate alternanței fugii și regăsirii de Sine, efort ce poate stoarce, dupa legi aflate în afara sferei de înțelegere umane, împlinirea în forma, culoare, textură, etc.

În cadrul acestui proiect, pe parcursul anului 2016, intenționăm sa realizăm 30 de vizite în 30 de ateliere de artiști plastici din care vor rezulta 30 de interviuri text insotite de fotografii și 30 de filme documentare.

Dorința noastră este ca materialele rezultate, interviul text însoțit de fotografii și filmul documentar,  să le punem la dispoziția publicului, să ajungă  să fie vazute/citite de cât mai multe persoane în ideea de a putea  oferi publicului larg o imagine reală a ceea ce înseamnă a fi artist și de a le oferi modele de oameni bine așezați în viață și în meserie.

Ne-am bucura dacă v-ați alătura demersului nostru prin preluarea și publicarea acestor materiale.

Ceea ce vă putem oferi in contrapartidă în calitate de parteneri media este:

1 ) postarea siglei pe site-ul www.contemporanii.org la secțiunea parteneri media ai proiectului Jurnal de Atelier pe toată durata proiectului (un an)

2) postare siglei la secțiunea parteneri media pe toate materialele promotionale electronice sau tipărite de promovare ale evenimentelor organizate în cadrul Proiectului Contemporanii

3) menționarea parteneriatului în cadrul evenimentelor, în toate etapele sale și pe toate suporturile

4)  postarea unui banner de tip roll-up la deschiderea expozițiilor rezultate din acest proiect

5) prioritate în acordarea de interviuri și orice alte informaţii legate de evenimente

6) oferirea de invitații la toate evenimentele organizate în cadrul proiectului Contemporanii

 

 Cu cele mai alese gânduri,

Maria Pașc

Web: www.contemporanii.org

Tel: 0759072940

Sursa foto  http://www.contemporanii.org/

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte autorilor acestui demers şi va asigura promovarea şi reflectarea viitoarelor evenimente artistice!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo