Criteriul National

O reflecție cu adevărat plină de profunzime

O reflecție cu adevărat plină de profunzime
martie 08
21:04 2020

Globalizare

Motto „Lasă VIAȚA să te conduca ! Numai ea are adevărata foaie de parcurs! ” (Vasile Soroceanu)

Bună seara tuturor cititorilor acestei platforme media independente-Criteriul Național.Suma de evenimente derulate pe repede înainte m-a determinat să scriu câte ceva.De aceea,parcă aud : ” Ce-s aiurelile astea ? Să-l conduca pe el, eu am ” un proiect” și -l voi realiza după cum vreau !”
Omule, chiar crezi că , într-o lume condusă de alții, o lume unde se dovedește ceas de ceas zicala : ” buturuga mică răstoarnă carul mare !” (a se citi: un virus invizibil schimbă Ordinea mondiala) proiectul tău va deveni realitate ? Dacă da, cui îi va folosi; într-o nouă ORDINE totul se va reașeza.
Ce-i de facut ?
Energie este mai mult decât forța, forța este mai mare decât energia, mereu în acțiune gata să intri în cadența Vremii ce iese din Voința Celor Puternici, și, a cărei finalitate, nici aceștia nu o pot garanta.
Numai pe cei aflați veșnic în mișcare îi va reintegra ” Viața” în noul mecanism al Lumii care este deja la vedere,însă puțin(i) văd și înțeleg .
Toți cei care au fost mereu în așteptare, ” să li sa dea” fiindcă asta-i obligația Statului social, nu-și vor mai găsi loc „visat” în Noua Ordine Mondială și Materială a Lumii. Nu vor mai avea grăunte la moară să mai macine ura și invidia, ingredientele folosite împotriva celor aflați mereu în miscare, și cauza separării noastre.
A sosit Vremea care va arata că „a trăi” nu înseamnă -a aștepta- , adică să viețuiești pe seama altora. A trăi e chiar VIAȚA, e o luptă neîntreruptă cu împrejurările, iar suferința nu te va ocoli, fiind chiar impulsul care îți „stabilește” direcția mișcării.
20180726_194936
*
Singura zona către care Viața ne mai poate conduce în mod independent este către noi înșine, cu o condiție prealabilă : să ne fi construit , prin eforturile noastre neîntrerupte, treptele prin care să evadăm din ordinea impusă de oamenii care au resetat Lumea materială. Cred ca s-a înțeles : Lumea nouă care dă năvală n-are nimic comun cu Sufletul nostru; când ni s-a luat voința, respectiv libertate de a alege și a fi responsabil de alegerea noastră, Sufletului i s-a blocat orice comunicare cu mintea noastră; creierul nostru prelucrează acum numai stimulii veniți din exterior, în special imagini și vorbe, într-o succesiune atât de rapidă, încât nu reține nimic și nu mai poate să gândească pe cont propriu. Asta da ” Revoluție” !
*
Și noi, oamenii cei mulți, masele, patinăm pe tablete și butonăm la televizor, fiind mândri că avem atâta libertate de a accesa diversitatea lumii, așa cum ni se sugerează că este.
annie-spratt-1132847-unsplash
În actualul ciclu al UMANITĂȚII, tot ce trebuie să se întâmple se va întâmpla cu certitudine, iată de ce sunt de acord că VIAȚA ne conduce, respectând întocmai foaia de parcurs , secretă pentru fiecare dintre noi.

Sursa foto:https:// google.com

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 8 Martie 2020 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul