Criteriul National

O rețea de proxeneți condusă de o familie de români care lua fete din România pentru a le obliga să se prostitueze în Franța a fost destructurată – International

O rețea de proxeneți condusă de o familie de români care lua fete din România pentru a le obliga să se prostitueze în Franța a fost destructurată – International
octombrie 15
21:32 2020

O familie de români a obligat femei tinere să se prostitueze în apartamente din suburbiile Parisului după ce le-a ”antrenat” prin bordelurile din Germania. Rețeaua de proxeneți a fost destructurată săptămâna aceasta, relatează AFP.

Zece persoane au fost arestate luni în acest dosar, patru în Franța și șase în România, a declarat pentru AFP Elvire Arrighi, șeful Biroului Central pentru Suprimarea Traficului de Ființe Umane (Ocrteh). Nouă dintre ele au fost arestate preventiv și una este sub supraveghere judiciară.

Ancheta, care a început în aprilie 2019, a identificat șapte victime, tinere cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Potrivit mărturiilor lor, ele trebuiau să predea rețelei „toate câștigurile”.

Printre cei implicați, mulți erau membri ai aceleiași familii. În fruntea rețelei, un cuplu, ai cărui copii erau ”brațul de fier”. Acești tineri adulți „au supravegheat” rețeaua din Franța și Germania și au „sedus” femeile tinere înainte de a le forța să se prostitueze.

Au reușit să le convingă să părăsească România sub pretextul „unei vieți mai bune”.

Proxeșii le-au dus mai întâi la bordelurile din Germania, pentru a le „antrena”. Au fost apoi duse în apartamente din suburbiile pariziene, unde urmau să se prostitueze.

Unele dintre femei își lăsaseră copiii în România, în mâinile cuplului care conduce rețeaua. „Încetul cu încetul s-au făcut amenințări asupra copiilor dacă nu muncesc suficient”, chiar „maltratare”, a spus comisarul.

În timpul perchezițiilor, s-au găsit peste 4.000 de euro, iar două apartamente vor fi confiscate de justiție, a detaliat comisarul.

Această anchetă, deschisă atât în ​​Franța, cât și în România, a fost realizată cu succes datorită unei „echipe comune de anchetă”, un instrument juridic european, prin care magistrații și serviciile de poliție pot face schimb de informații, a spus Arrighi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul