Criteriul National

O reuniune extraordinară NATO – Rusia la Bruxelles !

O reuniune extraordinară  NATO – Rusia la Bruxelles !
aprilie 20
11:21 2016

 O reuniune extraordinară  NATO – Rusia la Bruxelles 

 imageResize   Russian_NATO_flags-586x319

 

Reuniunea NATO – Rusia are loc chiar în acest moment la Bruxelles şi reprezintă încă o încercare de dialog între cele două super puteri militare, după aproape doi ani de când Rusia a invadat Peninsula Crimeea. „Ambasadorii celor 28 de state ale UE au întâlnit pe omologul lor rus Aleksandr Gruşko” , a declarat Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO. „Schimbul de replici a fost unul destul de dur, în care părţile şi-au expus şi susţinut punctele de vedere proprii”, mai subliniază Doamna Lungescu.

 

Misunea este déjà una grea în contextul geopolitic în care Rusia a realizat manevre militare agresive în Marea Baltică asupra unei nave militare aparţinând Statelor Unite ale Americii. Se menţionează că un astfel de incident nu este unic şi că s-a mai întâmplat şi anul trecut în Marea Neagră. Summit-ul are loc şi pe fondul în care Ministrul Apărării din Polonia avertizează întemeiat că practic Rusia pregateşte o lovitură militară asupra unui stat membru al NATO.

În sprijinul celor afirmate stau şi declaraţiile unui comandant al unei fregate canadiene ce susţine că s-a simţit prezenţa în Marea Neagră a unei forţe considerabile ale Federaţiei Ruse, chiar la putţn timp după ieşirea din Strâmtoarea Bosfor.

„Manevrele navale au rolul de a intensifica interoperabilitatea la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, prin creşterea nivelului de familiarizare şi a încrederii între echipaje”, a comunicat Ministerul canadian al Apărării.

Aşa cum este citat de agenţia Mediafax,fregata Fredericton înlocuieşte nava militară canadiană Winnipeg, care tocmai a părăsit Marea Neagră după o misiune de şase luni.Alianţa Nord-Atlantică a intensificat în ultimii ani misiunile maritime, terestre şi aeriene în Europa Centrală şi de Est, pe fondul tensiunilor cu Rusia.

Astfel că România şi Polonia pregătesc discuţiile în vederea Summit-ului NATO din luna iunie de la Var;ovia, ocazie cu care Ministrul M.Ap.N al României, în persoana domnului Mihnea Motoc a avut pe agendă o întrevedere comună cu omologul său din Polonia domnul Antoni Marciewicz cu care s-a focalizat pe o intensificare a cooperării bilaterale, dar şi pe consolidarea flancului estic al Alianţei.

Presedintele Klaus Johannis l-a decorat pe Secretarul adjunct al NATO din Europa, pentru contribuţia deosebită avută la planul de apărare a României, iar Ambasadorul SUA la Bucureşti- domnul Hans Klemm a declarat că s-a trecut în revisăa puternica cooperare pe plan militar dintre România şi SUA care pregatesc în comun participarea la Summit-ul NATO  din iunie de la Varşovia. Acesta a mai declarat că speră să se obţină o prezenţă militară mai puternică şi pe Marea Neagraă în contextul de a preveni şi descuraja acţiunile tot mai agresive ale Rusiei în această zonă.

 

Ministrul de externe rus Lovrov susţine că tocmai concentrarea de forţe puternice în flancul de est al Alianţei nu se justifică, iar aceasta desechilibrează balanţa de forţe în zonă. În tot acest timp, secretarul general al NATO Fogh Rasmussen a arătat că ” trebuie să avem toţi obiectivul promovării unei soluţii care să respecte legislaţia internaţională, inclusiv integritatea teritorială a Ucrainei, şi să contribuie la pacea şi securitatea euro-atlantică! ”

 

Sursa foto : www.infomondo.ro

Acest material a fost realizat de către domnii redactori Daniel Hintergraber şi Daniel Mihai, membrii ai corpului redacţional al ziarului Criteriul Naţional!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo