Criteriul National

O reuniune extraordinară NATO – Rusia la Bruxelles !

O reuniune extraordinară  NATO – Rusia la Bruxelles !
aprilie 20
11:21 2016

 O reuniune extraordinară  NATO – Rusia la Bruxelles 

 imageResize   Russian_NATO_flags-586x319

 

Reuniunea NATO – Rusia are loc chiar în acest moment la Bruxelles şi reprezintă încă o încercare de dialog între cele două super puteri militare, după aproape doi ani de când Rusia a invadat Peninsula Crimeea. „Ambasadorii celor 28 de state ale UE au întâlnit pe omologul lor rus Aleksandr Gruşko” , a declarat Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO. „Schimbul de replici a fost unul destul de dur, în care părţile şi-au expus şi susţinut punctele de vedere proprii”, mai subliniază Doamna Lungescu.

 

Misunea este déjà una grea în contextul geopolitic în care Rusia a realizat manevre militare agresive în Marea Baltică asupra unei nave militare aparţinând Statelor Unite ale Americii. Se menţionează că un astfel de incident nu este unic şi că s-a mai întâmplat şi anul trecut în Marea Neagră. Summit-ul are loc şi pe fondul în care Ministrul Apărării din Polonia avertizează întemeiat că practic Rusia pregateşte o lovitură militară asupra unui stat membru al NATO.

În sprijinul celor afirmate stau şi declaraţiile unui comandant al unei fregate canadiene ce susţine că s-a simţit prezenţa în Marea Neagră a unei forţe considerabile ale Federaţiei Ruse, chiar la putţn timp după ieşirea din Strâmtoarea Bosfor.

„Manevrele navale au rolul de a intensifica interoperabilitatea la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, prin creşterea nivelului de familiarizare şi a încrederii între echipaje”, a comunicat Ministerul canadian al Apărării.

Aşa cum este citat de agenţia Mediafax,fregata Fredericton înlocuieşte nava militară canadiană Winnipeg, care tocmai a părăsit Marea Neagră după o misiune de şase luni.Alianţa Nord-Atlantică a intensificat în ultimii ani misiunile maritime, terestre şi aeriene în Europa Centrală şi de Est, pe fondul tensiunilor cu Rusia.

Astfel că România şi Polonia pregătesc discuţiile în vederea Summit-ului NATO din luna iunie de la Var;ovia, ocazie cu care Ministrul M.Ap.N al României, în persoana domnului Mihnea Motoc a avut pe agendă o întrevedere comună cu omologul său din Polonia domnul Antoni Marciewicz cu care s-a focalizat pe o intensificare a cooperării bilaterale, dar şi pe consolidarea flancului estic al Alianţei.

Presedintele Klaus Johannis l-a decorat pe Secretarul adjunct al NATO din Europa, pentru contribuţia deosebită avută la planul de apărare a României, iar Ambasadorul SUA la Bucureşti- domnul Hans Klemm a declarat că s-a trecut în revisăa puternica cooperare pe plan militar dintre România şi SUA care pregatesc în comun participarea la Summit-ul NATO  din iunie de la Varşovia. Acesta a mai declarat că speră să se obţină o prezenţă militară mai puternică şi pe Marea Neagraă în contextul de a preveni şi descuraja acţiunile tot mai agresive ale Rusiei în această zonă.

 

Ministrul de externe rus Lovrov susţine că tocmai concentrarea de forţe puternice în flancul de est al Alianţei nu se justifică, iar aceasta desechilibrează balanţa de forţe în zonă. În tot acest timp, secretarul general al NATO Fogh Rasmussen a arătat că ” trebuie să avem toţi obiectivul promovării unei soluţii care să respecte legislaţia internaţională, inclusiv integritatea teritorială a Ucrainei, şi să contribuie la pacea şi securitatea euro-atlantică! ”

 

Sursa foto : www.infomondo.ro

Acest material a fost realizat de către domnii redactori Daniel Hintergraber şi Daniel Mihai, membrii ai corpului redacţional al ziarului Criteriul Naţional!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo