Criteriul National

O reuşită a unei piese de excepţie -Prenumele -în regia lui Răzvan Săvescu

O reuşită a unei piese de excepţie -Prenumele -în regia lui Răzvan Săvescu
septembrie 30
14:24 2016

Unde se poate ajunge de la un prenume? Câţi dintre noi pot spune ca sunt perfecţi sau că nu au avut niciodată nimic de reproşat celui de lângă?

afis-piesa-prenumele-250x360

 

De câte ori nu v-aţi întrebat ce se află în spatele zâmbetelor perfecte afişate de prietenii tăi de familie?

Poate că de aceea, orice ocazie sau moment aparte e acela în care, fiecare dintre noi e capabil să -şi ia un moment şi să se întrebe de câte ori ar fi vrut să facă un lucru altfel decât l-ar fi făcut, ca rezultatul să fie diferit.

   Din  momente rupte din viaţă şi pline de umor se pot naşte capodopere.
Una dintre acestea am avut plăcerea şi onoarea de a o viziona, astăzi 29 Septembrie.
 Septembrie 2016.
Le Prenom” este o comedie franceză, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa de teatru a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată şi pentru marile ecrane, primind 5  nominalizari la premiile Caesar.
 În 2013″Prenumele” este o comedie grozavă, care aduce în atenţie faptul că dintr-o glumă spusă la o petrecere se pot arunca în aer adevăruri pe care ţi-a fost teamă să le spui până în clipa de faţă
Alături de actorul Claudiu Bleonţ, în spectacolul regizat de Răzvan Săvescu, am rămas plăcut impresionat de jocul actoricesc al unor nume precum  Mihai Călin, Mirela Oprişor, Raluca Aprodu şi Leonid Doni.
  „Prenumele”, prima reprezentaţie a noi stagiuni a avut loc pe 29 Septembrie la Cinema Pro  şi a fost primit cu multă căldura de spetatorii bucureşteni.
Sursa foto : http ://google.com,www.blt.ro
Recenzia piesei a fost realizată de către domnul Gabriel Dumitru Fulea, redactorul ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo