Criteriul National

O reuşită a unei piese de excepţie -Prenumele -în regia lui Răzvan Săvescu

O reuşită a unei piese de excepţie -Prenumele -în regia lui Răzvan Săvescu
septembrie 30
14:24 2016

Unde se poate ajunge de la un prenume? Câţi dintre noi pot spune ca sunt perfecţi sau că nu au avut niciodată nimic de reproşat celui de lângă?

afis-piesa-prenumele-250x360

 

De câte ori nu v-aţi întrebat ce se află în spatele zâmbetelor perfecte afişate de prietenii tăi de familie?

Poate că de aceea, orice ocazie sau moment aparte e acela în care, fiecare dintre noi e capabil să -şi ia un moment şi să se întrebe de câte ori ar fi vrut să facă un lucru altfel decât l-ar fi făcut, ca rezultatul să fie diferit.

   Din  momente rupte din viaţă şi pline de umor se pot naşte capodopere.
Una dintre acestea am avut plăcerea şi onoarea de a o viziona, astăzi 29 Septembrie.
 Septembrie 2016.
Le Prenom” este o comedie franceză, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul din rolurile principale. Piesa de teatru a fost nominalizată la mai multe Premii Molière, fiind ulterior adaptată şi pentru marile ecrane, primind 5  nominalizari la premiile Caesar.
 În 2013″Prenumele” este o comedie grozavă, care aduce în atenţie faptul că dintr-o glumă spusă la o petrecere se pot arunca în aer adevăruri pe care ţi-a fost teamă să le spui până în clipa de faţă
Alături de actorul Claudiu Bleonţ, în spectacolul regizat de Răzvan Săvescu, am rămas plăcut impresionat de jocul actoricesc al unor nume precum  Mihai Călin, Mirela Oprişor, Raluca Aprodu şi Leonid Doni.
  „Prenumele”, prima reprezentaţie a noi stagiuni a avut loc pe 29 Septembrie la Cinema Pro  şi a fost primit cu multă căldura de spetatorii bucureşteni.
Sursa foto : http ://google.com,www.blt.ro
Recenzia piesei a fost realizată de către domnul Gabriel Dumitru Fulea, redactorul ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro