Criteriul National

O rusoaică top model a fost găsită moartă și fără haine în apropierea unei baze NATO din Italia – International

O rusoaică top model a fost găsită moartă și fără haine în apropierea unei baze NATO din Italia – International
septembrie 10
16:35 2020
Justiția italiană a deschis o investigație privind moartea unui top model rus, Galina Fedorova, găsită dezbrăcată pe o plajă din apropierea unei baze NATO din Sardinia, au anunțat procurorii italieni potrivit AFP și La Gazzetta del Mezzogiorno.

Galina Fedorova, în vârstă de 35 de ani, era o apariție constantă pe coperta unor reviste pentru bărbați majore precum Penthouse sau Playboy, trupul neînsuflețit al acesteia fiind descoperit sâmbătă în apropierea comunei Teulada din sudul Sardiniei.

„Investigația este în desfășurare și potrivit unui raport preliminar tânăra s-a înecat”, a declarat procurorul Enrico Lussu de la parchetul din Cagliari, capitala Sardiniei.

Potrivit presei italiene femeia a fost însoțită de Gerenavius Tavaros, un fotograf de naționalitate ruso-britanică, acesta relatând că a închiriat o barcă pneumatică pentru o ieșire pe mare împreună cu modelul. Tavaros a povestit că ambarcațiunea s-ar fi detașat de ancoră și a plutit în largul apelor.

Bărbatul a declarat că a înotat înspre țărm în timp ce tânăra a încercat să facă același lucru fără succes, potrivit cotidianului italian Unione sarda.

Parchetul din Cagliari a confiscat telefoanele mobile ale celor doi, un aparat foto, un computer și o dronă din barcă, aceasta prezentând urme ale unui impact, posibil cu un recif sau o altă ambarcațiune, Unione sarda scriind că procurorii italieni au deschis o anchetă pentru omor din culpă.

„Am dispus analizarea conținutului acestor dispozitive, o copie fiind realizată deja”, a declarat Enrico Lussu, acesta adăugând că în barca pneumatică ar fi fost găsită și o sticlă de tărie.

Dacă autopsia va confirma decesul prin înec al Galinei Fedorova, investigatorii vor să excludă orice ipoteze legate de proximitatea unei baze militare NATO, a doua ca mărime din Italia, și naționalitatea rusă a fotomodelului și fotografului.

Baza NATO de lângă Teulada, activă din 1956, se întinde pe peste 7.000 de hectare, restricții navale și de zbor fiind impuse în zonă (cu excepția perioadei de vară), publicația Corriere della Sera notând că investigația va implica foarte probabil și serviciile de informații.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul