Criteriul National

O să înțelegeți când vi se va arăta cu Dreptul…

O să înțelegeți când vi se va arăta cu Dreptul…
februarie 17
10:37 2017
Urc la deal și dealul crește…
DSC_0046
 
   Titlul provine dintr-un vers al unui cântec popular vechi și adevărat. Dar, după mintea mea, vrea să spună că OMUL refuză cu îndârjire să vadă că în fiecare zi este ALTUL atât din punct de vedere fizic cât și sufletește. Autoamăgiri de genul  „Sunt bătrân, dar am sufletul tânăr ! „, nu ajută, chiar dacă dăm vina pe „Deal”.
   Această înverșunare de a ne imagina că am rămas la nivelulacela, atunci când eram în punctul maxim al vieții este cauza neadaptării la mediul mereu schimbător, a nemulțumirii permanente de starea prezentă, blocați in lozinca : ” Tot înainte era mai bine !”, și cel mai grav, cauza dorinței de a rămâne acolo unde am fost odată și la fel, chiar dacă s-ar întâmpla ca toți ceilalți să dispară.
 Toate acestea sunt „construcții mentale și sufletești” edificate ani în șir de fiecare dintre noi sub conducerea înțeleaptă a „Partidului”( a se citi puterea politică). Astfel de ” PLATFORME ” nu dispar de la sine, trebuiesc eforturi permanente în sensul invers . 
  Există și interesul public pentru construirea „Edificiului”pe noi temelii ?
De unul singur e mai grea schimbarea , însă este singurul mod de a trăi în ritmul timpului !
 
Să exemplificăm :
 
De 15 ani a avut loc denominarea leului și, de neînțeles, peste jumătate dintre noi , mulți și tineri, numără și socotesc LEII tot în milioane . Întrebat fiind un cunoscut de ce procedează de asemenea manieră, poate nu a înțeles, mi-a răspuns : „Vorbesc cum vreau, care-i treaba ta ? „
Cu un astfel de comportament -semne rele vremea are – ! Nu se întrevede interesul în actualizarea  mentalului individual și colectiv. Ceea ce s-a imprimat în minte și în suflet ani în șir – un cuvânt, imagini sau informații ,  vor fi „îndrumători” mulți ani !
 
Imaginile din viața publică - dominate de ură, jigniri, acuze, limbaj suburban , dispreț al unora față de ceilalți, toate exprimând interesul personal sau/și de grup, exact așa se imprimă și în mintea și în sufletul cetățeanului, rezultatul fiind „Omul Nou „, vechi în toate.
Dovada concretă : zilele trecute am văzut un om, trecut de 60 de ani, cu o căciulă din blana de miel culoare maron; l-am întrebat de unde a cumpărat-o și mi-a spus ca de la Sibiu , dupa care adăugat , pe un ton răutăcios, că îmi- sugerează să-i cer o astfel de căciulă  lui Johannis, „că ăsta dă de toate !”
 
                         Adevărata ROMÂNIE, cu mentaliățtle și stările sufletești ale oamenilor săi, este aceea care ne arată „cu dreptul ” unde ne aflăm și ce ar trebui să facem pentru a fi „La zi” .
 Cu cât vom întelege mai mulți și  de o manieră rapidă aceasta NECESITATE, cu atât ne va fi mai  bine, atât Țării cât si fiecăruia dintre noi !
images
<iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/Va44O-7pr84″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro