Criteriul National

O să înțelegeți când vi se va arăta cu Dreptul…

O să înțelegeți când vi se va arăta cu Dreptul…
februarie 17
10:37 2017
Urc la deal și dealul crește…
DSC_0046
 
   Titlul provine dintr-un vers al unui cântec popular vechi și adevărat. Dar, după mintea mea, vrea să spună că OMUL refuză cu îndârjire să vadă că în fiecare zi este ALTUL atât din punct de vedere fizic cât și sufletește. Autoamăgiri de genul  „Sunt bătrân, dar am sufletul tânăr ! „, nu ajută, chiar dacă dăm vina pe „Deal”.
   Această înverșunare de a ne imagina că am rămas la nivelulacela, atunci când eram în punctul maxim al vieții este cauza neadaptării la mediul mereu schimbător, a nemulțumirii permanente de starea prezentă, blocați in lozinca : ” Tot înainte era mai bine !”, și cel mai grav, cauza dorinței de a rămâne acolo unde am fost odată și la fel, chiar dacă s-ar întâmpla ca toți ceilalți să dispară.
 Toate acestea sunt „construcții mentale și sufletești” edificate ani în șir de fiecare dintre noi sub conducerea înțeleaptă a „Partidului”( a se citi puterea politică). Astfel de ” PLATFORME ” nu dispar de la sine, trebuiesc eforturi permanente în sensul invers . 
  Există și interesul public pentru construirea „Edificiului”pe noi temelii ?
De unul singur e mai grea schimbarea , însă este singurul mod de a trăi în ritmul timpului !
 
Să exemplificăm :
 
De 15 ani a avut loc denominarea leului și, de neînțeles, peste jumătate dintre noi , mulți și tineri, numără și socotesc LEII tot în milioane . Întrebat fiind un cunoscut de ce procedează de asemenea manieră, poate nu a înțeles, mi-a răspuns : „Vorbesc cum vreau, care-i treaba ta ? „
Cu un astfel de comportament -semne rele vremea are – ! Nu se întrevede interesul în actualizarea  mentalului individual și colectiv. Ceea ce s-a imprimat în minte și în suflet ani în șir – un cuvânt, imagini sau informații ,  vor fi „îndrumători” mulți ani !
 
Imaginile din viața publică - dominate de ură, jigniri, acuze, limbaj suburban , dispreț al unora față de ceilalți, toate exprimând interesul personal sau/și de grup, exact așa se imprimă și în mintea și în sufletul cetățeanului, rezultatul fiind „Omul Nou „, vechi în toate.
Dovada concretă : zilele trecute am văzut un om, trecut de 60 de ani, cu o căciulă din blana de miel culoare maron; l-am întrebat de unde a cumpărat-o și mi-a spus ca de la Sibiu , dupa care adăugat , pe un ton răutăcios, că îmi- sugerează să-i cer o astfel de căciulă  lui Johannis, „că ăsta dă de toate !”
 
                         Adevărata ROMÂNIE, cu mentaliățtle și stările sufletești ale oamenilor săi, este aceea care ne arată „cu dreptul ” unde ne aflăm și ce ar trebui să facem pentru a fi „La zi” .
 Cu cât vom întelege mai mulți și  de o manieră rapidă aceasta NECESITATE, cu atât ne va fi mai  bine, atât Țării cât si fiecăruia dintre noi !
images
<iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/Va44O-7pr84″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo