Criteriul National

O scrisoare emoționantă adresată tuturor mamelor

O scrisoare emoționantă adresată tuturor mamelor
martie 05
10:57 2018

scrisoare
Dragă MAMĂ,

Iartă-mă că nu ți-am expediat la timp scrisoarea pe care o port în mine de când am plecat „de acasă” , dar niciodată de la tine.
Să știi că, de când nu mai sunt copil, respectiv de când tu ai plecat „Dincolo”, văd așa de bine copilăria mea încât și azi mă simt ocrotit !
Nici acum nu înțeleg când și ce mâncai, când te odihneai, de vreme ce dăruiai totul nouă, celor patru copii. Nu te-am auzit că îți trebuie ceva. Spuneai : ” Dacă aveți voi ce vă trebuie, am ți eu ! ”

Ne-am facut mari ți, la fel ca puii de rândunică de la streașina casei noastre, am plecat în lume, dar o parte din mine a rămas „acasă”. Te simțeam lângă mine ori de câte ori îmi era greu, te strigam și , așa ca din senin, găseam forța să trec peste necazuri. Îndemnurile tale pe care mi le -ai dat , după împrejurări, au fost ABECEDARUL drumului meu în viață: „Să fii cumpătat ” și „Să nu mă faci de rușine „.Pe acestea le-am respectat și , datorită lor, am ajuns… Om.
Iartă-mă că uneori te lăsam mult timp fără să-ți dau vreun semn , însă TU, MAMA îmi spuneai că „Mă făceai din ochi ” și vedeai pe loc cum sunt .
Darurile primite de la tine mă însoțesc și azi , însă am uitat sa te intreb : „Mama, tu ce-ai primit de la viață ?”
Sărut mâna Mamă !

Confesiune

„Scrisoarea” mea se adresează deopotrivă tuturor mamelor, surorilor, iubitelor, vecinelor … cărora le doresc să fie generoase,cochete, gingașe, misterioase, să iubească și să fie iubite!
Vă doresc dragi FEMEI : „Mulți ani sănătoși,împliniți si rodnici ! ”

Sursa foto :Libertatea

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru această emoționantă scrisoare oferită în exclusivitate astăzi 5 Martie 2018

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul