Criteriul National

O scurtă cronică la filmul SF ” Primul contact” (Arrival)

O scurtă cronică la filmul SF ” Primul contact” (Arrival)
decembrie 04
18:59 2016

La fel ca orice S.F. care se pretinde că s-ar respecta, ”Primul contact” (”Arrival”) are acea particularitate de a se juca atât cu sufletul cât mai ales cu mintea spectatorilor.Totuşi, să nu vă imaginaţi că experiența din sala de cinema ar fi atât de instigatoare și emoționantă.

arrivalheader

Tentaţi veţi fi să admiteţi faptul că acest film intitulat mai mult decât sugestiv Primul contact” (”Arrival”) ar fi vreo nouă poveste de dragoste, sau vreo istorisire ce ține deopotrivă de planul afectiv, de familie, acolo unde de regulă se produc adevăratele drame.

Regizorul acestei producţii a reuşit să mute atenţia spectatorilor deoarece reuşeşte să spargă tiparul clasic, filmul pune accentul pe caractere umane și nu pe creionarea invadatorilor.  Un fel de schimbare de optică, o dorită apropiere între …om şi aceste creaturi

Subliminal, fraternizând la un moment dat cu ” civilizaţia ” extraterestră, ajunge să pledeze şi să demonstreze şi să inoculeze idei despre cine ar fi aceste creaturi şi are „darul” de a spune mai puține despre cine sunt ei și mai multe despre cine suntem noi.

Paradoxal, totul gravitează în jurul unei perechi de oameni de ştiinţă ce doresc să afle cine sunt extratereştrii şi ce anume caută pe Pământ. Nimic mai simplu de admis, chiar dacă aşa zisul răspuns al omenirii la sosirea extratereștrilor este mai degrabă catalogat ca fiind apropiere, sau ceva asemănător şi se vrea a fi înduioșător.

Recunosc deschis că preţ de 116 minute am avut de câştigat doar o pierdere de vreme dar am avut totuşi un mic lucru de învăţat, şi anume acela de a pătrunde în perceperea anumitor resorturi ale unor minţi şi suflete depărtate de Adevăr, de Lumină şi automat de Dumnezeu!

primul-contact

Filmul SF intitulat “Primul contact” este unul dintre acele producții deosebit de perfid realuzate, cu scopul derutării maselor, cu scopul propagandei cu și despre extratereștrii.
Bineînţeles că acest film bine alcătuit are forța să ne vorbească despre Louise Banks, o specialistă în lingvistică de la o universitate din nord-estul Statelor Unite, cu predispoziții și capacități de înțelegere a unor limbi foarte puțin utilizate.
Ea este angajată de guvern pentru a intra într-o navă venită din spaţiu şi de a intra în contact cu extratereştrii pentru a încerca să înţeleagă scopul vizitei lor pe Pământ. Este vorba aşadar despre o relaţie cu alte civilizaţii.
Omenirea o cunoaşte pe Louise prin prisma povestirii despre fiica sa, partea care aduce o oarecare doză de umanitate și speranță.
Personajul masculin Adams aduce profunzime şi o doză de vulnerabilitate, pe care regizorul a tot insistat să o scoată în evidenţă pe tot parcursul filmului.
De altfel,facem cunoştinţă cu o femeie îndurerată, care îşi plânge fiica pierdută. Mi-a dat de înţeles că este vorba despre o femeie care nu are nimic de pierdut.
Departe de a recomanda acest film,pot spune că nu a fost chiar o pierdere de timp deoarece nu a avut ceva atât de straniu ca să mă șocheze.
Totuși, imaginația și limbajul programatic mă determină să cred că Sistemul ne pregătește acest gen de producții bine determinat.
Personajul feminin nu are nimic de pierdut şi de aceea este gata de aventură, de a lua „primul contact” cu așa zisa civilizație extraterestră.
Oricum,de la o vreme aceste filme trebuiesc evitate spre a nu vă sminti sau cauza neplăceri.
Am reușit astfel să am un mic câștig, dar promit că nu voi mai lua parte la acest gen de filme cu mesaje subliminale. De aceea, nu vă recomand să vă duceţi la cinema special pentru o asemenea producţie…

Trailer ul oficial :

Sursa foto www.comingsoon.net,www.impawards.com

Cronică realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo