Criteriul National

O solutie practica pentru actualizarea ordinului 400/2015

O solutie practica pentru actualizarea ordinului 400/2015
februarie 21
09:13 2017

Conform reglementarii ordinului 400/2015 toate institutiile bugetare trebuie sa aduca modificari si actualizari vechiului model OMFP 946/2005 pentru a respecta cerintele Uniunii Europene privind criteriile de control intern managerial. In acest scop a fost lansat site-ul www.controlinternmanagerial.ro, site ce pune la dispozitia functionarilor institutiilor publice atat informatii complete si actualizate privind cele 16 de noi standarde ce trebuie implementate cat si un soft care sa ajute la implementarea acestora.

Este vorba de realizarea unei documentatii complete, de peste 1800 de pagini, o munca ce chiar si pentru un functionar public care se ocupa in mod obisnuit cu intocmirea de proceduri si sisteme operationale poate parea interminabila.

Ce aduce www.controlinternmanagerial.ro in ajutorul functionarilor

Institutiile publice aveau, pana la lansarea softului SCIM 400, doar doua solutii pentru a se ocupa de aceasta munca de sisif. Fie apelau la cunostintele, rabdarea si perseverenta functionarilor institutiei, fie asteptau ajutor din partea consultantilor care ofera livrabila intr-o perioada de 2 pana la 6 luni pentru un pret ce poate ajunge pana la 50.000 lei.

Este vorba de o suma astronomica, ce poate face cu usurinta gaura in bugetul oricarei institutii fara a aduce rezultate imediate sau a reduce semnificativ durata proiectului.

www.controlinternmanagerial.ro propune o alternativa mai ieftina si mai rapida, usor de inteles si de utilizat pentru orice functionar cu un minim de experienta in domeniul protocoalelor si sistemelor operationale de control intern managerial. In loc ca acestia sa mai fie nevoiti sa rescrie intreaga documentatie, ei pot downloada software-ul SCIM 400 la un pret mult mai accesibil decat cel practicat de consultanti. Softul este realizat urmarind aceiasi logica de care se folosesc si consultantii, insa cu ajutorul sabloanelor autocompletabile intreaga documentatie poate fi “scrisa” in doar cateva ore.

Software-ul este conceput astfel incat intreaga interfata sa fie intuitiva pentru a nu se pierde timp cu invatarea acestia.

Tot pe site, sunt puse la dispozitia vizitatorilor descrierea detaliata a platformei SCIM 400, un tutorial de utilizare dar si un Ghid de Evaluare SCIM.

Cum se obtine softul?

Softul are un pret de 1.500 de euro, este livrabil imediat prin download si poate fi obtinut cu usurinta urmand cativa pasi simpli direct de pe site-ul www.controlinternmanagerial.ro. Butonul de contact trimite catre un formular usor de completat. Odata acesta trimis, Ultra Vision SRL, compania detinatoare lansata anul acesta, contacteaza institutia publica pentru a discuta detaliile si a incheia tranzactia.

La sfarsitul anului acesta, in decembrie, va fi disponibil SCIM 400 si pentru scoli iar in martie 2014 pentru spitale. Apelarea la acest soft inseamna o solutie rapida si accesibila pentru toate institutiile bugetare puse in fata implementarii celor 16 de noi protocoale reglementate de ordinul 400/2015.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo