Criteriul National

O solutie practica pentru actualizarea ordinului 400/2015

O solutie practica pentru actualizarea ordinului 400/2015
februarie 21
09:13 2017

Conform reglementarii ordinului 400/2015 toate institutiile bugetare trebuie sa aduca modificari si actualizari vechiului model OMFP 946/2005 pentru a respecta cerintele Uniunii Europene privind criteriile de control intern managerial. In acest scop a fost lansat site-ul www.controlinternmanagerial.ro, site ce pune la dispozitia functionarilor institutiilor publice atat informatii complete si actualizate privind cele 16 de noi standarde ce trebuie implementate cat si un soft care sa ajute la implementarea acestora.

Este vorba de realizarea unei documentatii complete, de peste 1800 de pagini, o munca ce chiar si pentru un functionar public care se ocupa in mod obisnuit cu intocmirea de proceduri si sisteme operationale poate parea interminabila.

Ce aduce www.controlinternmanagerial.ro in ajutorul functionarilor

Institutiile publice aveau, pana la lansarea softului SCIM 400, doar doua solutii pentru a se ocupa de aceasta munca de sisif. Fie apelau la cunostintele, rabdarea si perseverenta functionarilor institutiei, fie asteptau ajutor din partea consultantilor care ofera livrabila intr-o perioada de 2 pana la 6 luni pentru un pret ce poate ajunge pana la 50.000 lei.

Este vorba de o suma astronomica, ce poate face cu usurinta gaura in bugetul oricarei institutii fara a aduce rezultate imediate sau a reduce semnificativ durata proiectului.

www.controlinternmanagerial.ro propune o alternativa mai ieftina si mai rapida, usor de inteles si de utilizat pentru orice functionar cu un minim de experienta in domeniul protocoalelor si sistemelor operationale de control intern managerial. In loc ca acestia sa mai fie nevoiti sa rescrie intreaga documentatie, ei pot downloada software-ul SCIM 400 la un pret mult mai accesibil decat cel practicat de consultanti. Softul este realizat urmarind aceiasi logica de care se folosesc si consultantii, insa cu ajutorul sabloanelor autocompletabile intreaga documentatie poate fi “scrisa” in doar cateva ore.

Software-ul este conceput astfel incat intreaga interfata sa fie intuitiva pentru a nu se pierde timp cu invatarea acestia.

Tot pe site, sunt puse la dispozitia vizitatorilor descrierea detaliata a platformei SCIM 400, un tutorial de utilizare dar si un Ghid de Evaluare SCIM.

Cum se obtine softul?

Softul are un pret de 1.500 de euro, este livrabil imediat prin download si poate fi obtinut cu usurinta urmand cativa pasi simpli direct de pe site-ul www.controlinternmanagerial.ro. Butonul de contact trimite catre un formular usor de completat. Odata acesta trimis, Ultra Vision SRL, compania detinatoare lansata anul acesta, contacteaza institutia publica pentru a discuta detaliile si a incheia tranzactia.

La sfarsitul anului acesta, in decembrie, va fi disponibil SCIM 400 si pentru scoli iar in martie 2014 pentru spitale. Apelarea la acest soft inseamna o solutie rapida si accesibila pentru toate institutiile bugetare puse in fata implementarii celor 16 de noi protocoale reglementate de ordinul 400/2015.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro