Criteriul National

O solutie practica pentru actualizarea ordinului 400/2015

O solutie practica pentru actualizarea ordinului 400/2015
februarie 21
09:13 2017

Conform reglementarii ordinului 400/2015 toate institutiile bugetare trebuie sa aduca modificari si actualizari vechiului model OMFP 946/2005 pentru a respecta cerintele Uniunii Europene privind criteriile de control intern managerial. In acest scop a fost lansat site-ul www.controlinternmanagerial.ro, site ce pune la dispozitia functionarilor institutiilor publice atat informatii complete si actualizate privind cele 16 de noi standarde ce trebuie implementate cat si un soft care sa ajute la implementarea acestora.

Este vorba de realizarea unei documentatii complete, de peste 1800 de pagini, o munca ce chiar si pentru un functionar public care se ocupa in mod obisnuit cu intocmirea de proceduri si sisteme operationale poate parea interminabila.

Ce aduce www.controlinternmanagerial.ro in ajutorul functionarilor

Institutiile publice aveau, pana la lansarea softului SCIM 400, doar doua solutii pentru a se ocupa de aceasta munca de sisif. Fie apelau la cunostintele, rabdarea si perseverenta functionarilor institutiei, fie asteptau ajutor din partea consultantilor care ofera livrabila intr-o perioada de 2 pana la 6 luni pentru un pret ce poate ajunge pana la 50.000 lei.

Este vorba de o suma astronomica, ce poate face cu usurinta gaura in bugetul oricarei institutii fara a aduce rezultate imediate sau a reduce semnificativ durata proiectului.

www.controlinternmanagerial.ro propune o alternativa mai ieftina si mai rapida, usor de inteles si de utilizat pentru orice functionar cu un minim de experienta in domeniul protocoalelor si sistemelor operationale de control intern managerial. In loc ca acestia sa mai fie nevoiti sa rescrie intreaga documentatie, ei pot downloada software-ul SCIM 400 la un pret mult mai accesibil decat cel practicat de consultanti. Softul este realizat urmarind aceiasi logica de care se folosesc si consultantii, insa cu ajutorul sabloanelor autocompletabile intreaga documentatie poate fi “scrisa” in doar cateva ore.

Software-ul este conceput astfel incat intreaga interfata sa fie intuitiva pentru a nu se pierde timp cu invatarea acestia.

Tot pe site, sunt puse la dispozitia vizitatorilor descrierea detaliata a platformei SCIM 400, un tutorial de utilizare dar si un Ghid de Evaluare SCIM.

Cum se obtine softul?

Softul are un pret de 1.500 de euro, este livrabil imediat prin download si poate fi obtinut cu usurinta urmand cativa pasi simpli direct de pe site-ul www.controlinternmanagerial.ro. Butonul de contact trimite catre un formular usor de completat. Odata acesta trimis, Ultra Vision SRL, compania detinatoare lansata anul acesta, contacteaza institutia publica pentru a discuta detaliile si a incheia tranzactia.

La sfarsitul anului acesta, in decembrie, va fi disponibil SCIM 400 si pentru scoli iar in martie 2014 pentru spitale. Apelarea la acest soft inseamna o solutie rapida si accesibila pentru toate institutiile bugetare puse in fata implementarii celor 16 de noi protocoale reglementate de ordinul 400/2015.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro