Criteriul National

O trăire omenească

O trăire omenească
martie 23
10:35 2019

77

Motto: ” Faptuieste pe masura ta si te vei recunoaste si regasi !

Ne-a luat valul POLITICII si nu vedem ca suntem mai mult suporteri fara voie a diferitelor partide interesate sa pastreze puterea sau sa ajunga la putere. Cu toate ca avem o arma perfecta – VOTUL – il risipim , urmand ” curentul” care ne-a pregatit multa vreme.
Ocupati prea mult si prea ineficient de POLITIC am uitat ceea ce suntem. Fiecare se simte chemat sa puna tara la cale, chiar Europa, neglijind complet propriul drum si, in special, demnitatea sa de OM.
Unde-i greseala ? o sa intrebati.
Nu-i vorba de vreo greseala. Suntem prea usor cuceriti cu imagini si vorbe desarte. Credem tot ce se spune in mod public. Ceea ce e dincolo, e treaba lor…
Fiecare dintre noi isi poate readapta GPS-ul propriu . Iata cateva sugestii .

Mai intai sa ne redobandim credinta in puterea noastra. Ce spun altii, pana la dovada concreta, palpabila, sa luam sub beneficiu de inventar. Sa renuntam la formula : Lasa … ca trece si asta ! Trece , trece, dar noi suntem imputinati .
Atunci cand vom ajunge sa credem in noi insine, fortele sufletesti vor fi eliberate si vor putea sa se manifeste .

In al doilea rand, sa trecem la actiune. Sa faptuim luminat, chibzuit si astfel ajungem sa ne cunoastem pe noi insine.

In al treile rand, sa nu ramanem incremeniti ” in proiect”, fiindca asa ne-am obisnuit – cu asteptarea-. Viata adevarata intr-un mediu dat, cu realitatile lui, e rupere de ritm si schimbare de directie. Nu mi-a iesit ” proiectul” , l-am abandonat ca si cum n-a fost si trec rapid la altul . Momentul de cumpatare este cel in care ne punem gandurile in ordine, coboram mintea in inima, chibzuim, ne repliem fortele si pornim la infaptuire. Asta-i trairea vietii !
descărcare
Oricare dintre noi , cautand resursele in interiorul sau, va constata ca numai activitatea ne umple golul, ne echilibreaza si creeaza chiar un drept la vesnica tinerete.
” Prin noi insine” ( deviza liberala ) vom reusi. Etapa istorica in care traim nu-i a solidaritatii umane, a altruismului. Este timpul individualismului, egoismului. Totul pus sub semnul cantitatii. Drumul nostru individulal il vom gasi doar in sufletul si fortele noastre. Sa traim in lume , dar sa ramanem in adancul sufletului nostru in afara de lume. Sa ne cunoastem si sa ne regasim toate atributele OMULUI . Asa ne vom integra in Universal, in Umanitate.

Sursa foto : Borcanul cu Citate

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 23 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei