Criteriul National

O vară cu schimbări în traficul rutier al orașului Constanța

O vară cu schimbări  în traficul rutier al orașului Constanța
mai 18
13:05 2015

Traficul intens și ambuteiajele de la orele de vârf, sunt ceva obișnuit pentru Constanța. Nu de puține ori șoferii au fost nevoiți să ocolească anumite zone, sau să plece către locurile de muncă mai devreme decât în mod normal. Din acest motiv, autoritățile locale au decis că a venit momentul pentru schimbări în trafic. Edilii anunță că această vară vine cu schimbări importante pentru participanții la trafic.

Sezonul estival 2015 se preconizează a fi unul cu un trafic fluid în Municipiul Constanța. Autoritățile locale anunță că, alături de Guvernul României și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, vor pune la punc un nou plan rutier, menit să reducă timpii morți din intersecțiile aglomerate, iar transportul local să își reducă timpul parcurs pe traseu în momentele cheie ale zilei. De asemena, se dorește ca prin această măsură, să se reducă și numărul incidentelor rutiere ce survin în urma unui trafic aglomerat. Proiectul este însă, în fază incipientă, adică abia au fost culese datele necesare demarării unui plan rutier fiabil. Datele  cu privire la traficul constănțean au fost culese de-a lungul ultimilor săptămâni, în urma anchetelor făcute în trafic, la domiciliu, sau în stațiile transportului în comun. Scopul este unul cât se poate de valid: un plan de mobilitate urbană durabilă.

Un  proiect de o asemenea  amploare  nu este marca Primăriei și Consiliului Local Constanța, ci reprezintă doar executarea cererilor de la nivel înalt. Totuși, bună și o astfel de măsură, căci era necesară o schimbare în proiectul traficului rutier. Cu alte cuvinte, cei de la conducerea Constanței au avut datoria să adune datele cu privire la traficul rutier, iar toat planul va fi gândit de „creierul” sistemului de la Guvern. Totuși, indiferent cine și ce rol are în acest demers, este sigur că de va fluidiza traficul, se vor reduce emisiile de gaze și se va schimba calitatea vieții constănțenilor, după cum anunță cu enfază liderii însărcinați cu acest demers. Conform spuselor acestora, în această vară se va realiza un program inteligent, pe calculator care, să includă fiecare zonă și stradă a orașului și vor „aranja„ rutele, astfel încât să fie o fluență în trafic. Vor apărea astfel, sensuri unice, noi sensuri giratorii, se va schimba configurația unor drumuri și vor mai fi trasate noi treceri pentru pietoni.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo