Criteriul National

O vară cu schimbări în traficul rutier al orașului Constanța

O vară cu schimbări  în traficul rutier al orașului Constanța
mai 18
13:05 2015

Traficul intens și ambuteiajele de la orele de vârf, sunt ceva obișnuit pentru Constanța. Nu de puține ori șoferii au fost nevoiți să ocolească anumite zone, sau să plece către locurile de muncă mai devreme decât în mod normal. Din acest motiv, autoritățile locale au decis că a venit momentul pentru schimbări în trafic. Edilii anunță că această vară vine cu schimbări importante pentru participanții la trafic.

Sezonul estival 2015 se preconizează a fi unul cu un trafic fluid în Municipiul Constanța. Autoritățile locale anunță că, alături de Guvernul României și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, vor pune la punc un nou plan rutier, menit să reducă timpii morți din intersecțiile aglomerate, iar transportul local să își reducă timpul parcurs pe traseu în momentele cheie ale zilei. De asemena, se dorește ca prin această măsură, să se reducă și numărul incidentelor rutiere ce survin în urma unui trafic aglomerat. Proiectul este însă, în fază incipientă, adică abia au fost culese datele necesare demarării unui plan rutier fiabil. Datele  cu privire la traficul constănțean au fost culese de-a lungul ultimilor săptămâni, în urma anchetelor făcute în trafic, la domiciliu, sau în stațiile transportului în comun. Scopul este unul cât se poate de valid: un plan de mobilitate urbană durabilă.

Un  proiect de o asemenea  amploare  nu este marca Primăriei și Consiliului Local Constanța, ci reprezintă doar executarea cererilor de la nivel înalt. Totuși, bună și o astfel de măsură, căci era necesară o schimbare în proiectul traficului rutier. Cu alte cuvinte, cei de la conducerea Constanței au avut datoria să adune datele cu privire la traficul rutier, iar toat planul va fi gândit de „creierul” sistemului de la Guvern. Totuși, indiferent cine și ce rol are în acest demers, este sigur că de va fluidiza traficul, se vor reduce emisiile de gaze și se va schimba calitatea vieții constănțenilor, după cum anunță cu enfază liderii însărcinați cu acest demers. Conform spuselor acestora, în această vară se va realiza un program inteligent, pe calculator care, să includă fiecare zonă și stradă a orașului și vor „aranja„ rutele, astfel încât să fie o fluență în trafic. Vor apărea astfel, sensuri unice, noi sensuri giratorii, se va schimba configurația unor drumuri și vor mai fi trasate noi treceri pentru pietoni.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro