Criteriul National

O vară cu schimbări în traficul rutier al orașului Constanța

O vară cu schimbări  în traficul rutier al orașului Constanța
mai 18
13:05 2015

Traficul intens și ambuteiajele de la orele de vârf, sunt ceva obișnuit pentru Constanța. Nu de puține ori șoferii au fost nevoiți să ocolească anumite zone, sau să plece către locurile de muncă mai devreme decât în mod normal. Din acest motiv, autoritățile locale au decis că a venit momentul pentru schimbări în trafic. Edilii anunță că această vară vine cu schimbări importante pentru participanții la trafic.

Sezonul estival 2015 se preconizează a fi unul cu un trafic fluid în Municipiul Constanța. Autoritățile locale anunță că, alături de Guvernul României și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, vor pune la punc un nou plan rutier, menit să reducă timpii morți din intersecțiile aglomerate, iar transportul local să își reducă timpul parcurs pe traseu în momentele cheie ale zilei. De asemena, se dorește ca prin această măsură, să se reducă și numărul incidentelor rutiere ce survin în urma unui trafic aglomerat. Proiectul este însă, în fază incipientă, adică abia au fost culese datele necesare demarării unui plan rutier fiabil. Datele  cu privire la traficul constănțean au fost culese de-a lungul ultimilor săptămâni, în urma anchetelor făcute în trafic, la domiciliu, sau în stațiile transportului în comun. Scopul este unul cât se poate de valid: un plan de mobilitate urbană durabilă.

Un  proiect de o asemenea  amploare  nu este marca Primăriei și Consiliului Local Constanța, ci reprezintă doar executarea cererilor de la nivel înalt. Totuși, bună și o astfel de măsură, căci era necesară o schimbare în proiectul traficului rutier. Cu alte cuvinte, cei de la conducerea Constanței au avut datoria să adune datele cu privire la traficul rutier, iar toat planul va fi gândit de „creierul” sistemului de la Guvern. Totuși, indiferent cine și ce rol are în acest demers, este sigur că de va fluidiza traficul, se vor reduce emisiile de gaze și se va schimba calitatea vieții constănțenilor, după cum anunță cu enfază liderii însărcinați cu acest demers. Conform spuselor acestora, în această vară se va realiza un program inteligent, pe calculator care, să includă fiecare zonă și stradă a orașului și vor „aranja„ rutele, astfel încât să fie o fluență în trafic. Vor apărea astfel, sensuri unice, noi sensuri giratorii, se va schimba configurația unor drumuri și vor mai fi trasate noi treceri pentru pietoni.

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul