Criteriul National

”O veste pozitivă” despre Omicron: Valul de infecții din regiunea sud-africană unde a apărut varianta a trecut de vârf / Mult mai puține spitalizări și decese – Coronavirus

”O veste pozitivă” despre Omicron: Valul de infecții din regiunea sud-africană unde a apărut varianta a trecut de vârf / Mult mai puține spitalizări și decese – Coronavirus
decembrie 22
16:15 2021
Se pare că numărul cazurilor de COVID-19 a trecut de punctul culminant în provincia Gauteng din Africa de Sud, unul dintre primele locuri din lume în care a apărut varianta Omicron, iar impactul creșterii numărului de infecții a fost mai puțin grav decât în cazul valurilor anterioare, au declarat miercuri oamenii de știință, potrivit Reuters.

Cercetătorii de la Institutul Național de Boli Transmisibile din Africa de Sud (NICD) au declarat că, deși sunt necesare mai multe studii, datele din Africa de Sud – a cărei experiență este urmărită îndeaproape în întreaga lume – dau o „veste pozitivă” despre gravitatea variantei.

Gauteng, centrul comercial al Africii de Sud, unde se află unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi de pe continent și regiunea din țară în care a apărut Omicron, înregistrează în prezent o scădere a numărului de cazuri zilnice și a procentului de teste pozitive, a declarat Michelle Groome de la NICD în cadrul unei conferințe de presă.

„Într-adevăr, vedem că a persistat timp de o săptămână și că am depășit vârful în Gauteng”, a spus ea.

A existat o „stabilizare” în alte trei provincii – Limpopo, Nord-Vest și Mpumalanga, a adăugat ea, deși cazurile au continuat să crească în alte părți.

Groome a avertizat că o parte din numărul mai mic de cazuri s-ar putea datora unor niveluri mai scăzute de testare în timpul perioadei de vacanță.

Mult mai puține decese și spitalizări

Africa de Sud, care menține în prezent cel mai redus nivel dintr-un sistem de restricții pe cinci niveluri, în ciuda creșterii rapide a infecțiilor, monitorizează foarte atent ratele de spitalizare.

În timp ce acestea au crescut, ele au rămas până acum mult sub nivelurile înregistrate în timpul valurilor anterioare ale pandemiei, cu decese mai puține decât în trecut și cu persoane care au stat în spital pentru perioade mai scurte, a declarat Waasila Jassat de la NICD, avertizând totuși că datele relevante tind să întârzie.

Infectările din primele patru săptămâni ale celui de-al patrulea val de coronavirus, generat de Omicron, au crescut cu mult peste cele observate în cele trei valuri anterioare, au arătat datele NICD, dar proporția persoanelor internate în spital s-a situat la 5,7%, față de peste 13% în celelalte valuri.

Între timp, proporția persoanelor internate în spital care au decedat ulterior a scăzut la 5,6%, comparativ cu 19% sau mai mult în primul, al doilea sau al treilea val.

Aproximativ 87% dintre decesele cauzate de COVID-19 consemnate în Africa de Sud între 7 noiembrie și 18 decembrie au fost ale unor persoane nevaccinate sau care nu au fost vaccinate complet, au arătat datele.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul