Criteriul National

OAMENI PARASITI & PROFESIONISTI IZGONITI ?!

iunie 08
18:21 2015

                                                               UNITI PUTEM FACE MAI MULT!

                                                                         SE POATE!!!

Vom progresa daca vom deveni o comunitate unita din care, usor -usor se vor ridica elitele ocupand locurile cuvenite. PRESA are un rol covarsitor, este factorul coagulator. „

                                               Arhitect Chivu Andrei

1
Va prezint actiunea ecologica si umanitara ce avut loc in data de 5 iunie , fiind organizata impreuna cu cativa prieteni romani, cu recunoastere profesionala in America, Maryland -constructor Daniel Nicolaescu, Londra-arhitect Marius Cernica, Munchen-profesor de pian Octavian Renea, profesorul doctor in Interpretare Muzicala, de vioara -Daniel Mihai si impreuna cu mine, arhitect Chivu Andrei cu experineta in birouri, unele celebre, in Viena.
Actiunea a fost ca o zi de sarbatoare, toata lumea a muncit cu spor deoarece:
1) am sapat aproximativ 30 mp de gradina unde am plantat in jur de 200 de fire de rasaduri de flori si 90 de rasaduri de legume;
2) am construit un gard de plasa metalica de 27 metri liniari in jurul gradinii;
3) am trasat terenul de fotbal pentru copii si cei mici au varuit cu  alb cadrul portilor;
5)  am construit un leagan alaturi de gradina cu florisi de terenul de fotbal.
6) am incurajat inlesnirea unui anume tip de mesaj prin muzica oferita cu generozitate de catre domnul profesor dr. Daniel Mihai de la CNA „Regina Maria” ce a incantat publicul cu un repertoriu violonistic variat
Criteriul 2
Actiunea este in primul rand un sprijin pentru comunitatea locuitorilor din locatia Dormitoare (foste grajduri) in comuna Pecineaga cu care avem o relatie de prietenie veche de aproape un an de zile cand am venit in vizita cu jucarii la copii.
CRITERIUL 20
Ne-am dorit sa sarbatorim ziua Mediului impreuna cu acesti oameni minunati care desi intampina multe probleme, au tot timpul zambetul pe fata si sunt deosebit de harnici. In aceste locuri, ca in multe altele LIPSESTE INITIATIVA!
Criteriul 4
Initiativa este influentata de mediile de organizare (administratie nationala si locala, sistemul educativ) si din pacate scandalurile din mediul politic si administrativ ce au distrus sperantele multor cetateni, fapt ce are repercusiuni asupra motivatiei de a sustine activitatile profesionale si gospodaresti.
Criteriul 13
Lucrul cel mai mai grav, asa cum ziceam, oamenii sunt lipsiti de initiativa, fapt ce se vede la tot pasul pe oriunde ne-am plimba prin oras sau prin satele care odinioara aratau ca-n povesti.
Criteriul 17
Asa se face ca rata somajului este deosebit de ridicata, pentru ca cei mai multi cauta un loc de munca si prea putini le creeaza. Ducem o lipsa acuta in toata mediile de organizare si conducere in majoritatea institutiilor de stat pentru ca i-am izgonit pe cei mai multi profesionisti.
Criteriul 8
Octavian Renea a sustinut un concert umanitar in luna aprilie impreuna cu asociatia Simplu, iar conducerea Colegiului de Arta Regina Maria a refuzat prezentarea afisului in geamul scolii.
Marius Cernica, arhitect la celebrul birou international Zaha Hadin in Londra nu poate lucra pe un salariu derizoriu (poate minim pe economie) pentru ca un arhitect are nevoie de calatorii pentru studiu iar contractele mari se obtin doar cu influenta.
Violonistul Mihai Daniel este profesor doctor si nu are macar un recital pe an in orasul Constanta desi este invitat din doi in doi ani la Festivalul International George Enescu si a inaintat mai multe adrese conducerii teatrului Oleg Danovski, ramase faras niciun fel de raspuns sau rezultat!
Eu- Andrei Chivu -fiind arhitect cu experienta in Viena ,cu recomandari scrise, am pus pe masa viceprimarului proiectul  ,conceptul de piste de bicicleta, am fost felicitat si apoi nu am mai primit nici un raspuns telefon, email sau la cererile scrise depuse la primarie.
Criteriul 9
 VA RUGAM DACA SE POATE SA TRAGETI UN SEMNAL DE ALARMA cu privire la conditia profesionistului izgonit din sisteme publice de administrare, fapt foarte grav ce are repercusiuni dintre cele mai rele asupra calitatii vietii tuturor cetatenilor. In primul rand administratiile publice ar trebui sa caute profesionistii in tara si in strainatate, nu o fac, foarte grav, iar cand venim noi la ei, ”ni se tranteste usa in nas”.
  Arhitect Andrei Chivu
https://www.facebook.com/pages/Salveaza-Romania-Acum/1460508844242051?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro