Criteriul National

OAMENI PARASITI & PROFESIONISTI IZGONITI ?!

iunie 08
18:21 2015

                                                               UNITI PUTEM FACE MAI MULT!

                                                                         SE POATE!!!

Vom progresa daca vom deveni o comunitate unita din care, usor -usor se vor ridica elitele ocupand locurile cuvenite. PRESA are un rol covarsitor, este factorul coagulator. „

                                               Arhitect Chivu Andrei

1
Va prezint actiunea ecologica si umanitara ce avut loc in data de 5 iunie , fiind organizata impreuna cu cativa prieteni romani, cu recunoastere profesionala in America, Maryland -constructor Daniel Nicolaescu, Londra-arhitect Marius Cernica, Munchen-profesor de pian Octavian Renea, profesorul doctor in Interpretare Muzicala, de vioara -Daniel Mihai si impreuna cu mine, arhitect Chivu Andrei cu experineta in birouri, unele celebre, in Viena.
Actiunea a fost ca o zi de sarbatoare, toata lumea a muncit cu spor deoarece:
1) am sapat aproximativ 30 mp de gradina unde am plantat in jur de 200 de fire de rasaduri de flori si 90 de rasaduri de legume;
2) am construit un gard de plasa metalica de 27 metri liniari in jurul gradinii;
3) am trasat terenul de fotbal pentru copii si cei mici au varuit cu  alb cadrul portilor;
5)  am construit un leagan alaturi de gradina cu florisi de terenul de fotbal.
6) am incurajat inlesnirea unui anume tip de mesaj prin muzica oferita cu generozitate de catre domnul profesor dr. Daniel Mihai de la CNA „Regina Maria” ce a incantat publicul cu un repertoriu violonistic variat
Criteriul 2
Actiunea este in primul rand un sprijin pentru comunitatea locuitorilor din locatia Dormitoare (foste grajduri) in comuna Pecineaga cu care avem o relatie de prietenie veche de aproape un an de zile cand am venit in vizita cu jucarii la copii.
CRITERIUL 20
Ne-am dorit sa sarbatorim ziua Mediului impreuna cu acesti oameni minunati care desi intampina multe probleme, au tot timpul zambetul pe fata si sunt deosebit de harnici. In aceste locuri, ca in multe altele LIPSESTE INITIATIVA!
Criteriul 4
Initiativa este influentata de mediile de organizare (administratie nationala si locala, sistemul educativ) si din pacate scandalurile din mediul politic si administrativ ce au distrus sperantele multor cetateni, fapt ce are repercusiuni asupra motivatiei de a sustine activitatile profesionale si gospodaresti.
Criteriul 13
Lucrul cel mai mai grav, asa cum ziceam, oamenii sunt lipsiti de initiativa, fapt ce se vede la tot pasul pe oriunde ne-am plimba prin oras sau prin satele care odinioara aratau ca-n povesti.
Criteriul 17
Asa se face ca rata somajului este deosebit de ridicata, pentru ca cei mai multi cauta un loc de munca si prea putini le creeaza. Ducem o lipsa acuta in toata mediile de organizare si conducere in majoritatea institutiilor de stat pentru ca i-am izgonit pe cei mai multi profesionisti.
Criteriul 8
Octavian Renea a sustinut un concert umanitar in luna aprilie impreuna cu asociatia Simplu, iar conducerea Colegiului de Arta Regina Maria a refuzat prezentarea afisului in geamul scolii.
Marius Cernica, arhitect la celebrul birou international Zaha Hadin in Londra nu poate lucra pe un salariu derizoriu (poate minim pe economie) pentru ca un arhitect are nevoie de calatorii pentru studiu iar contractele mari se obtin doar cu influenta.
Violonistul Mihai Daniel este profesor doctor si nu are macar un recital pe an in orasul Constanta desi este invitat din doi in doi ani la Festivalul International George Enescu si a inaintat mai multe adrese conducerii teatrului Oleg Danovski, ramase faras niciun fel de raspuns sau rezultat!
Eu- Andrei Chivu -fiind arhitect cu experienta in Viena ,cu recomandari scrise, am pus pe masa viceprimarului proiectul  ,conceptul de piste de bicicleta, am fost felicitat si apoi nu am mai primit nici un raspuns telefon, email sau la cererile scrise depuse la primarie.
Criteriul 9
 VA RUGAM DACA SE POATE SA TRAGETI UN SEMNAL DE ALARMA cu privire la conditia profesionistului izgonit din sisteme publice de administrare, fapt foarte grav ce are repercusiuni dintre cele mai rele asupra calitatii vietii tuturor cetatenilor. In primul rand administratiile publice ar trebui sa caute profesionistii in tara si in strainatate, nu o fac, foarte grav, iar cand venim noi la ei, ”ni se tranteste usa in nas”.
  Arhitect Andrei Chivu
https://www.facebook.com/pages/Salveaza-Romania-Acum/1460508844242051?fref=ts

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo