Criteriul National

Oamenii minunați ascunşi de scandalurile politice

decembrie 29
10:24 2015

 

2

Mulţi cetăţeni au poate falsa impresie că toţi cei implicaţi în administraţie au parte de condiţii deosebite de lucru şi că toţi sunt implicaţi în scandaluri de corupţie. Este o prejudecată cât se poate de greşită, în primăria Constanţei muncesc peste 800 de funcţionari în condiţii dintre cele mai grele. Holurile sunt pline de dulapuri cu dosare, birourile sunt foarte mici şi cei mai mulţi dintre ei nu au o suprafaţă de birou aferentă mai mare de 2-3 metri pătraţi. Condiţiile sunt aproape inumane pentru o muncă de birou cu sarcini suprapuse generate de reducerea de efective, odată cu cele bugetare. O mână de oameni implicaţi în multiple cazuri de corupţie au reuşit să păteze grav imaginea acestei instituţii, fapt care a îndepărtat mulţi profesionişti care s-ar fi implicat astfel in administratie. Intr-un mod miraculos sunt oameni care au rezistat cu stoicism.

1

Unul dintre ei este domnul George Coman, Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi, care se luptă din răsputeri să salveze ce se mai poate din zonele verzi rămase în oraş. Domnia sa a răspuns cu generozitate de asemenea la apelurile voluntarilor Crucea Roşie pentru ajutoare de lemne familiilor nevoiaşe. Din păcate este dificil să întreţină întreg arealul spaţiilor verzi deoarece administraţiile de bloc nu sunt responsabile cu suprafeţele verzi adiacente blocurilor iar Primăria a încredinţat aproape întreg bugetul pentru administrarea spaţiilor verzi firmelor private care toacă multe milioane de euro.

De aceea îmi exprim speranţa că şi alţi profesionişti care ştiu că au puterea şi buna-credinţă să poată contribui la o strategie de dezvoltare durabilă pentru oraşul Constanţa să aibă curajul de a se implica în administraţie şi politică.

Dacă populaţia se va mulţumii sa critice de zor din fotoliul ştirilor problemele administrative, ca apoi să stea linişitită la coadă la supermarket, atunci nu ar trebui să aibă la mari aşteptări , în plan administrativ.

 Curaj că se poate!

Amenajari-spatii-verzi-Sibiu-EU2Jg

 

sursa foto: facebook.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo