Criteriul National

Oamenii minunați ascunşi de scandalurile politice

decembrie 29
10:24 2015

 

2

Mulţi cetăţeni au poate falsa impresie că toţi cei implicaţi în administraţie au parte de condiţii deosebite de lucru şi că toţi sunt implicaţi în scandaluri de corupţie. Este o prejudecată cât se poate de greşită, în primăria Constanţei muncesc peste 800 de funcţionari în condiţii dintre cele mai grele. Holurile sunt pline de dulapuri cu dosare, birourile sunt foarte mici şi cei mai mulţi dintre ei nu au o suprafaţă de birou aferentă mai mare de 2-3 metri pătraţi. Condiţiile sunt aproape inumane pentru o muncă de birou cu sarcini suprapuse generate de reducerea de efective, odată cu cele bugetare. O mână de oameni implicaţi în multiple cazuri de corupţie au reuşit să păteze grav imaginea acestei instituţii, fapt care a îndepărtat mulţi profesionişti care s-ar fi implicat astfel in administratie. Intr-un mod miraculos sunt oameni care au rezistat cu stoicism.

1

Unul dintre ei este domnul George Coman, Şeful Serviciului de Igienă Publică şi Spaţii Verzi, care se luptă din răsputeri să salveze ce se mai poate din zonele verzi rămase în oraş. Domnia sa a răspuns cu generozitate de asemenea la apelurile voluntarilor Crucea Roşie pentru ajutoare de lemne familiilor nevoiaşe. Din păcate este dificil să întreţină întreg arealul spaţiilor verzi deoarece administraţiile de bloc nu sunt responsabile cu suprafeţele verzi adiacente blocurilor iar Primăria a încredinţat aproape întreg bugetul pentru administrarea spaţiilor verzi firmelor private care toacă multe milioane de euro.

De aceea îmi exprim speranţa că şi alţi profesionişti care ştiu că au puterea şi buna-credinţă să poată contribui la o strategie de dezvoltare durabilă pentru oraşul Constanţa să aibă curajul de a se implica în administraţie şi politică.

Dacă populaţia se va mulţumii sa critice de zor din fotoliul ştirilor problemele administrative, ca apoi să stea linişitită la coadă la supermarket, atunci nu ar trebui să aibă la mari aşteptări , în plan administrativ.

 Curaj că se poate!

Amenajari-spatii-verzi-Sibiu-EU2Jg

 

sursa foto: facebook.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro