Criteriul National

Oare când vom avea vreun proces al condamnării comunismului?

Oare când vom avea vreun proces al condamnării comunismului?
februarie 21
22:10 2017

În timp ce patriotismul este sancționabil în România, propaganda comunistă este perfect legală.

România-Patriotism

În acest an se împlinesc 100 de ani de la “Marea Revoluție Rusă din Octombrie 1917”, prilej pentru a ne aminti de ororile comunismului atât din lume cât și din țara noastră.
Dupa cum știți în România partidele naționaliste, considerate pe nedrept ca fiind “fasciste” sunt interzise prin lege cu sancțiunea pedepsei cu închisoare, ceea ce este absurd. De asemenea, în acest context putem face referire la OUG 31 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, publicată în Monitorul Oficial nr. 214 din 28.3.2002, coroborată cu controversata Lege 217/2015, care echivalează Legionarismul cu “fascismul” și “şovinismul”.
În cele ce urmează, vă voi prezenta niște articole din aceasta Lege care vor dovedi că propaganda comunistă este LEGALĂ în România actuală:
“ Art. 2
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă:
a)prin organizaţie cu caracter fascist, rasist sau xenofob se înţelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor fasciste, rasiste sau xenofobe, precum ura şi violenţa pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase şi inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenţă pentru schimbarea ordinii constituţionale sau a instituţiilor democratice, naţionalismul extremist. În această categorie pot fi incluse organizaţiile cu sau fără personalitate juridică, partidele şi mişcările politice, asociaţiile şi fundaţiile, societăţile comerciale, precum şi orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerinţele prevăzute la prezenta literă;
b)prin simboluri fasciste, rasiste sau xenofobe se înţelege: drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne, care promovează ideile, concepţiile sau doctrinele prevăzute la lit. a);”
Dupa cum se observa, nu se face nicio referinta la organizatiile si simbolurile cu caracter comunist.
În anul 2015, romanofobul Institut Elie Wiesel, dimpreună cu parlamentarii PNL, printre care și Crin Antonescu, Andrei Gerea și George Scutaru, au promulgat Legea 217/2015 prin care aceștia vor sa pună botniță exprimării altor opinii decat ale lor, motiv pentru care au adus sancțiuni celor care promovează Mișcarea Legionară. Iată câteva articole din prezenta lege:
“ Art. 4. –
(1) Confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe.”
Din nou nu vedem nicio referinta cu privire la confectionarea si utilizarea in public a simbolurilor comuniste.

“(1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a genocidului, a crimelor contra umanității și a crimelor de război, astfel cum sunt definite în dreptul internațional, în Statutul Curții Penale Internaționale și în Carta Tribunalului Militar Internațional înființat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, și recunoscute ca atare printr-o hotărâre definitivă a Curții Penale Internaționale, a Tribunalului Militar Internațional înființat prin Acordul de la Londra, la data de 8 august 1945, a Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, a Tribunalului Penal Internațional pentru Rwanda sau a oricărui altui tribunal penal internațional înființat prin instrumente internaționale relevante și a căror competență este recunoscută de statul român, ori a efectelor acestora se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

received_1202597069861917

Adică negarea Gulagului, a Holodomorului din Ucraina NU SUNT SANCTIONABILE, din moment ce nu se încadrează în aceste paragrafe.
În România, in timp ce Partidul Totul pentru Țară a fost dizolvat prin decizie judecătorească, la Tribunalul Municipal București au fost admise 5 partide cu doctrina comunistă, acestea fiind: Partidul Comuniștilor, Partidul Ecologist Socialist Român, Partidul Comunist Român – Secolul XXI (PCR – XXI), Partidul Comunitar, Partidul Socialist Român (fostul Partidul Alternativa Socialistă).
Și din punct de vedere al articolelor vestimentare, a steagurilor, a drapelelor, a insignelor, putem să ne dam seama că legile din România nu sancționează propaganda comunistă. Numeroase site-uri de tricouri, articole militare și steaguri vând materiale reprezentându-i pe liderii doctrine comuniste, printre care V. I. Lenin, Iosif Stalin, Karl Marx, Friedrich Engels, tricourile cu Ernesto “Che” Guevara fiind cele mai cunoscute.
În tot acest timp în care site-uri precum Kaki.ro vind produse care fac apologia comunismului, tricourile în care apar portretele lui Valeriu Gafencu, Petre Țuțea, Mircea Vulcănescu, Mircea Eliade și al altor eroi ai neamului sunt INTERZISE de către Legea 217/2015.
Desigur că nu putem nega tentativele de interzicere a simbolurilor cu caracter comunist, care însă s-au terminat cu eșec, inițiativele fiind respinse. În anul 2010 România, alături de alte câteva state europene au propus echivalarea crimelor comunismului cu cele ale crimelor nazismului, proiect ce s-a terminat cu respingerea acestuia. Detaliile le puteți accesa aici, la acest link http://www.hotnews.ro/stiri-revista_presei_international-8147127-respins-propunerea-condamnare-crimelor-comunismului-dupa-modelul-holocaustului.htm
În anul 2013 coaliția de guvernare pro-europeană de la Chişinău a încercat interzicerea simbolurilor comuniste, Comisia de la Veneția a anunțat în cadrul celei de-a 94-a sesiuni plenare, că interzicerea simbolurilor comuniste în Republica Moldova vine în contradicție cu drepturile omului și libertatea de exprimare, – informatii la acest link ( http://www.infoeuropa.md/moldova-in-vizorul-europei/interzicerea-simbolurilor-comuniste-contravine-conventiei-europene-a-drepturilor-omului/)

received_1202597049861919
Tot în 2013 dar în România, s-a incercat interzicerea simbolurilor comuniste, proiect de lege: tricourile cu Che Guevara, in afara legii. Detalii aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/interzicerea-simbolurilor-comuniste-proiect-de-lege-tricourile-cu-che-guevara-in-afara-legii.html
Țările care interzic afișarea simbolurilor comuniste, printre care și Ungaria sunt amendate de catre CEDO pentru procese pentru încălcarea libertății de exprimare, a dreptului de opinie, a dreptului de apartenență la o doctrină politica.
Iata ce publica NapocaNews.ro la 28 martie 2016: “Partidul Comunist Român a fost scos în afara legii. 10 ani de pușcărie pentru membrii”, articolul aici: http://www.napocanews.ro/2016/03/partidul-comunist-roman-a-fost-scos-in-afara-legii-10-ani-de-puscarie-pentru-membrii.html
La doar 3 luni, în iunie 2016 aflăm de Înregistrarea „Partidului Comunist Român – Secolul XXI”, articolul aici: http://stirinecenzurate.ro/inregistrare-partidului-comunist-roman-secolul-xxi/ , partid care are si site official la www.pcr.info.ro

În această situație vom ajunge vreodată sa condamnăm sincer comunismul și ororile lui?

Sursa foto : https:// google.com

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului The Overman Zine pentru excelentul material pus la dispoziție, în exclusivitate! www.overmanzine.wordpress.com

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu