Criteriul National

Obiectele personalizate pentru firme – cat de importante sunt in campania de marketing?

Obiectele personalizate pentru firme – cat de importante sunt in campania de marketing?
ianuarie 20
12:40 2017

Firmele au simtit intotdeauna nevoia de a-si construi o identitate de brand, un nume pentru care sa fie recunoscute. O tehnica destul de folosita pentru a pune bazele unei strategii de brand si a unei culturi organizationale este personalizarea obiectelor cu care lucreaza compania respectiva.

De ce e nevoie de obiecte personalizate?

Acestea te vor ajuta pe tine ca firma sa te identifici cu ceva, cu un logo, cu o imagine, cu un desen sau cu un mesaj. Corporatiile internationale, de exemplu, sunt foarte usor de recunoscut. Recunoastem un dispozitiv sau un produs marca Apple doar daca vedem imaginea cu marul muscat, care i-a facut consacrati pe fondatorii acestei companii.

Semnul iconic poate sa inspire atat un sentiment pozitiv, cat si unul negativ. Daca utilizatorul de iPhone este multumit de produs, intotdeauna cand va vedea alte articole din aceeasi categorie sau din alta categorie, inscriptionate cu semnul companiei, va cumpara cu incredere, fara sa mai stea pe ganduri si fara sa mai caute in alta parte.

La fel se intampla si in cazul in care nu este multumit de un anumit produs. Daca eu mi-am cumparat un iPhone si s-a stricat dupa cateva luni, nu sunt multumit de el si nu mi se potriveste din punct de vedere al caracteristicilor, nu voi mai achizitiona niciodata un produs de la acea companie pentru ca mi-am dat seama ca nu ma identific cu ea si cu filosofia ei.

Crearea unor obiecte promotionale personalizate este astfel o modalitate de a stabili o legatura intre companie si client/ consumator de bunuri si servicii.

Avantajele personalizarii obiectelor

Beneficiile unei astfel de strategii nu se incheie insa aici pentru ca personalizarea obiectelor poate reprezenta si o strategie puternica in relatia cu partenerii. O firma care utilizeaza obiecte personalizate este considerata o firma serioasa, care pune foarte mult accent pe imaginea ei si care nu doreste sa si-o strice in niciun fel, astfel ca incheie numai contracte legale, corecte si sigure de ambele parti.

Credibilitatea unui brand creste astfel foarte mult in ochii celor cu care interactioneaza. Inclusiv in momentul in care firma primeste candidati la interviul de angajare, aceasta tehnica functioneaza de minune. Desi nu este principalul criteriu, cei care vin la interviu acorda multa importanta felului in care angajatorul se prezinta, atat la nivel verbal si comportamental, cat si din punct de vedere al aspectului.

Nu in ultimul rand, aceasta metoda este responsabila de apropierea angajatilor de specificul companiei. O firma de succes este alcatuita din oamenii care impartasesc aceleasi valori cu cele ale acesteia. Cultura organizationala este mult cultivata de aceasta tehnica de a le oferi angajatilor un cadru in care se pot folosi de obiecte promotionale personalizate cu insemnele firmei la care lucreaza si pe care o reprezinta in mod direct.

Fie ca e vorba de cani, pixuri, tricouri, usi, creioane samd, alegeti sa va conturati imaginea de brand si sa va pozitionati ca o companie puternica, serioasa si de incredere. Aceasta strategie se va reflecta in incasarile din acel an.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo