Criteriul National

OBIECTIV! O scurtă analiză a politicii autohtone!

iunie 17
18:10 2015

Situaţie fără echivoc şi fără sens la vârful politicii autohtone!

Heil Johannis!

Preşedintele Klaus Iohannis este într-o situaţie unică pentru un şef de stat ce face parte din  Uniunea Europeană. Deşi au trecut aproape şapte luni de la instalarea sa la Cotroceni, domnia sa nu a reuşit să rezolve o situaţie ce pare fără rezolvare la o privire „de ochi”…oarecum superficială.

Totul s-ar datora „obiceiurilor”, „tradiţiilor” trans-partinice ale actului de „coabitare” dintre formaţiuni cu ideologii opuse: Dreapta vs Stânga ce dau acestui caz o aură de nedisimulat mister.

Deoarece situarea geo-politică a României reprezintă o miză cu adevărat importantă în actualul context socio-politic internaţional, problema este privită cu o anumită condescenţă de către celelalte state europene.

Interesele , resursele, posibilităţile de exprimare ale „vocii”, ale diplomaţiei româneşti se formează într-o perioadă de post-criză globală.

Deoarece surpriza alegerilor din luna Noiembrie, pe fondul emoţional al multiplelor deficienţe de organizare , de exprimare a acestui drept fundamental din partea fostei administraţii păstorite de PSD cu complicitatea liberală -a avut aceste urmări arhi-cunoscute de către popor.

Votul diasporei cât şi înfrângerea unui sistem prăfuit a fost  întregită de imaginea unui candidat ce a avut impertinenţa de a nu se declara „vinovat” de acest eşec, de acest vot de blam la care nu s-a aşteptat!

Mai mult decât cele enumerate până  în acest moment, a schimbat abordarea extrem de arogantă cu una mai umană, imediat după alegeri.

Iar algoritmul , hazardul şi anumite jocuri de interese ale sferei politice l-au „retrogradat” propulsându-l  în demnitatea de premier.

Acesta a susţinut ideea că ar fi găsit CHIAR… soluţia „salvatoare”.

După atâtea luni de aşteptare, preşedintele ar cam fi nevoit să treacă la fapte, la acele promisiuni -” România lucrului bine făcut”, printre care amintesc ca nevoi imperative -acea reducere a numărului de parlamentari, a reducerii şi stopării definitive a proiectului de lege ce a fost rapid votat ieri (referitor la pensiile enorme ce le doresc „aleşii” în raport cu nivelul salarial actual) ca să aibe forţa  de a transmite UN MESAJ CLAR, DIRECT şi transpus a fi unul tranşant : NIMIC NU E IMPOSIBIL!

 NOTA BENE

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Sursa foto: Criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo