Criteriul National

OBIECTIV! O scurtă analiză a politicii autohtone!

iunie 17
18:10 2015

Situaţie fără echivoc şi fără sens la vârful politicii autohtone!

Heil Johannis!

Preşedintele Klaus Iohannis este într-o situaţie unică pentru un şef de stat ce face parte din  Uniunea Europeană. Deşi au trecut aproape şapte luni de la instalarea sa la Cotroceni, domnia sa nu a reuşit să rezolve o situaţie ce pare fără rezolvare la o privire „de ochi”…oarecum superficială.

Totul s-ar datora „obiceiurilor”, „tradiţiilor” trans-partinice ale actului de „coabitare” dintre formaţiuni cu ideologii opuse: Dreapta vs Stânga ce dau acestui caz o aură de nedisimulat mister.

Deoarece situarea geo-politică a României reprezintă o miză cu adevărat importantă în actualul context socio-politic internaţional, problema este privită cu o anumită condescenţă de către celelalte state europene.

Interesele , resursele, posibilităţile de exprimare ale „vocii”, ale diplomaţiei româneşti se formează într-o perioadă de post-criză globală.

Deoarece surpriza alegerilor din luna Noiembrie, pe fondul emoţional al multiplelor deficienţe de organizare , de exprimare a acestui drept fundamental din partea fostei administraţii păstorite de PSD cu complicitatea liberală -a avut aceste urmări arhi-cunoscute de către popor.

Votul diasporei cât şi înfrângerea unui sistem prăfuit a fost  întregită de imaginea unui candidat ce a avut impertinenţa de a nu se declara „vinovat” de acest eşec, de acest vot de blam la care nu s-a aşteptat!

Mai mult decât cele enumerate până  în acest moment, a schimbat abordarea extrem de arogantă cu una mai umană, imediat după alegeri.

Iar algoritmul , hazardul şi anumite jocuri de interese ale sferei politice l-au „retrogradat” propulsându-l  în demnitatea de premier.

Acesta a susţinut ideea că ar fi găsit CHIAR… soluţia „salvatoare”.

După atâtea luni de aşteptare, preşedintele ar cam fi nevoit să treacă la fapte, la acele promisiuni -” România lucrului bine făcut”, printre care amintesc ca nevoi imperative -acea reducere a numărului de parlamentari, a reducerii şi stopării definitive a proiectului de lege ce a fost rapid votat ieri (referitor la pensiile enorme ce le doresc „aleşii” în raport cu nivelul salarial actual) ca să aibe forţa  de a transmite UN MESAJ CLAR, DIRECT şi transpus a fi unul tranşant : NIMIC NU E IMPOSIBIL!

 NOTA BENE

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

Sursa foto: Criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo