Criteriul National

Obiectivul e câştigarea lor. Va fi o sancţiune pentru cei care nu performează

Obiectivul e câştigarea lor. Va fi o sancţiune pentru cei care nu performează
iulie 13
20:25 2019

Simona Halep a câștigat finala Turneului de la Wimbledon și a câștigat al doilea titlu de Grand Slam, după titlul de la Roland Garros din 2018.

În finală, tenismena originară din Constanța a învins-o clar pe fostul număr unu mondial și deținătoare a mai multe titluri de Grand Slam, Serena Williams, în două seturi simetrice 6-2, 6-2.

În finala londoneză, a practicat un renisul simplu, tehnic, cu lovituri precise, fără a forța și totodată fără a se solicita din plin.De altfel, aceste aspecte  au dus la închiderea setului inaugural după doar 27 de minute, cu scorul de 6-2.

Setul secund a demarat sub un aparent   echilibru.Ambele jucătoare și-au câștigat primele două jocuri de serviciu, apoi Simona a continuat să servească precis, iar Sirenă Williams, cu zece ani mai în vârstă și-a pierdut treptat din vitalitate, exasperată de jocul impecabil,aproapr metronomic al primei campioanei din istoria României de la Wimbledon. Cele mai tensionat game a fost cel cu numărul șapte al setului secund.Dar acest aspect nu a contat, setul secund fiind la discreția sportive românce.Durata celui de-al doilea set a fost de 28 de minute, cu mențiunea că ultimul game a fost unul rapid, aproape fără istoric!

Aceasta este a doua victorie a Simonei împotriva Serenei în cele 11 întâlniri. Prima victorie a româncei împotriva campioanei din Statele Unite ale Americii s-a produs la Turneul Campionilor din 2014, atunci când Simona a câștigat, tot în în două seturi (6-0, 6-2), determinând-o pe Williams să o numească „viitorul număr unu mondial.”

Reamintesc faptul că Simona Halep a devenit numărul unu în clasamentul WTA la sfârșitul anului 2017 și a revenit la această poziție în 2018 după ce a câștigat turneul de la Roland Garros.

Victoria de la Wimbledon îi va aduce premii în valoare de 2,5 milioane de euro și 2 000 de puncte în clasament.

Concluzionând, Simona Halep a reușit să scrie istorie la Wimbledon!Prestația a fost una impresionantă,după un turneu perfect, în care a pierdut un singur set în compania conaționalei Mihaela Buzărnescu!

Cu siguranță, acest turneu va rămâne unul de neuitat, atât pentru Simona Halep cât și pentru iubitorii „sportului alb”.

Sursa foto: wta.com,Sportsnet

Sinteza acestei știri a fost realizată de către Daniel Mihai,redactor șef al platformei media independente Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul