Criteriul National

OFICIAL! Celebrul fotbalist brazilian Ronaldinho se va retrage din activitate

OFICIAL! Celebrul fotbalist brazilian Ronaldinho se va retrage din activitate
ianuarie 17
19:08 2018

875433-gettyimages-78442751

Este stirea momentului în lumea iubitorilor acestui sport.Ronaldinho se va retrage oficial, iar anunţul a venit în cursul dupã-amiezii de 17 Ianuarie, din partea fratelui acestuia, cel care l-a reprezentat de-a lungul carierei în calitate de agent.

„S-a oprit! S-a terminat! Vrem sa organizam un eveniment fastuos dupa Cupa Mondiala din Rusia. Vrem sa organizam meciuri de retragere in Brazilia, Europa si Asia”, a declarat acesta pentru publicatia brazilianã OGlobo.

Apoi, a detaliat: „S-a retras. E gata! Acum ar trebui să facem un meci de retrage, unul mare aşa cum a fost el pe teren. Se va întâmpla după Mondialul din Rusia, poate în august. Deocamdată o să avem câteva evenimente în Brazilia, Europa şi Asia. Ne gândim să aranajăm ceva şi cu echipa naţională. Vom avea un program pentru toate.

Ştim acum de trei jocuri, primul urmând a fi în Mexic, la data de 1 Martie. Faptul că Ronaldinho a fost ambasadorul Barcelonei timp de zece ani însemnă foarte mult”.

Cine este Ronaldinho?

Ronaldinho,acum în vârstã de 37 de ani a jucat la echipe celebre, ca PSG, Barcelona sau AC Milan. Pentru naţionala Braziliei a bifat 98 de meciuri şi a marcat de 33 de ori.

A fost campion mondial alături de naţionala ţării sale, în 2002, şi a câştigat, printre altele, Liga Campionilor, campionatul în Spania şi în Italia. În 2005 a cucerit Balonul de Aur şi în 2006 a fost declarat cel mai bun fotbalist din Europa.

Barcelona 05/06 Real Sociedad 05/06

Final de poveste,încununat de o carierã strãlucitoare

La cei 37 de ani poate fi cinsiderat încã un miracol al fotbalului.Fosta vedetă a Barcelonei și a lumii balonului rotund în anii 2000 nu mai avea echipă din 2015, după ce petrecuse două luni triste,în anonimat la una din echipele sale de suflet-Fluminense. 

Se poate afirma fãrã de nicio retinere cã Ronaldinho a fost cel care a dat acea efervescentã si strãlucire jocului la F.C Barcelona, înaintea generatiei lui Lionel Messi.

Plin de voie bunã,cu acel zâmbet plin de charismã,acest magician al balonului rotund a oferit lumii nenumãrate momente,meciyri fabuloase ,executii impresionante în care a pus toatã plăcerea, pasiunea si bucuria acelui joc al copilăriei uitat de profesioniști.
În memoria microbistilor dar si în istoria fotbalului vor rãmâne driblingurile sale atât de subtile și atât de naturale, acele no look pass-uri imposibil de detectat.

Retragerea brazilianului, retragerea oficială, la peste doi ani de la cea adevărată, este însă tristă. Nu părăsește sportul în glorie, ci mult după ce flacăra carierei lui s-a stins. Cândva câștigător al Ligii Campionilor, al titlului mondial, al Balonului de Aur, el renunță la fotbal în singurătate, aproape uitat, la 37 de ani.

În 2015, la sfârșit de septembrie, îi spunea directorului sportiv al lui Fluminense, Mario Bittencourt: „Îmi pare rău, nu mai pot juca așa cum aș vrea, cum mi-ar plăcea. Nu mai sunt cel care eram odată”. A reziliat contractul după nici trei luni și 9 meciuri. A fost ultimul lui contract. De atunci, a participat la tot felul de partide demonstrative, caritabile, dar nu mai putea mai mult de atât. „Sunt prea bătrân pentru a mai reveni”, a mărturisit el în iulie 2017.

Sursa foto : http://gettyimages.com

Sinteza acestui material a fost realizatã de cãtre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor sef al ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro