Criteriul National

OFICIAL! De-acum inainte va fi interzisa ridicarea masinilor parcate ilegal!

iulie 17
11:32 2015

 

 Decizia ICCJ a fost luata pe 25 mai, insa a aparut in Monitorul Oficial pe 15 iulie, data de la care prevederea devine astfel obligatorie, scrie Avocatnet.ro.

Ridicare Masina

Pe 25 mai, ICCJ decidea ca masura ridicarii masinilor este ilegala deoarece afecteaza dreptul la proprietate al cetateanului.

Pana acum, ridicarea masinilor se facea in baza unor decizii adoptate de consiliile locale. Din acest moment, daca o masina parcata ilegal va fi ridicata, proprietarul ei va avea castig de cauza in instanta, in cazul in care se va adresa justitiei.

Conform deciziei Inaltei Curti, „procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, prevazuta de art.64 si art.97 alin. (1) lit.d) si alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale”.

Totodata, in decizia ICCJ se mai precizeaza ca „atributiile de reglementare apartin autoritatilor administratiei publice centrale (Guvern), iar cele de executare, in concret, a masurii, autoritatii administratiei publice locale”.

Totusi, din pacate redactia ziarului Criteriul National reactioneaza la aceasta decizie.De aceea, ce parere aveti Dumneavoastra, ca societate civila, libera , atunci cand guvernantii nu se exprima deloc despre blocarea masinilor parcate ilegal? Practic nu se spune nimic.

De asemenea, nu se spune ca ar fi ilegala amendarea celor care parcheaza aiurea. Chiar daca ridicarea masinilor parcate ilegal era varianta mai buna pentru ca permitea eliberarea carosabilului si fluidizarea traficului, se pare ca solutia pentru disciplinarea celor care nu respecta regulile, atunci cand parcheaza , exista totusi: blocarea rotilor pana la plata amenzii corespunzatoare!

Iar daca amenda se stabileste la un cuantum sanatos, s-ar putea ca cel odata „patit” sa se fereasca sa mai cada in greseala!

De aceea, in numele intregului corp redactional al ziarului Criteriul National sustin ideea ca este nevoie doar de vointa celor in drept ca sa se gaseasca si sa se aplice metode nedeclarate ilegale de catre ICCJ…

Sursa foto : www.libertatea.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo