Criteriul National

OFICIAL! De-acum inainte va fi interzisa ridicarea masinilor parcate ilegal!

iulie 17
11:32 2015

 

 Decizia ICCJ a fost luata pe 25 mai, insa a aparut in Monitorul Oficial pe 15 iulie, data de la care prevederea devine astfel obligatorie, scrie Avocatnet.ro.

Ridicare Masina

Pe 25 mai, ICCJ decidea ca masura ridicarii masinilor este ilegala deoarece afecteaza dreptul la proprietate al cetateanului.

Pana acum, ridicarea masinilor se facea in baza unor decizii adoptate de consiliile locale. Din acest moment, daca o masina parcata ilegal va fi ridicata, proprietarul ei va avea castig de cauza in instanta, in cazul in care se va adresa justitiei.

Conform deciziei Inaltei Curti, „procedura de aplicare a masurii tehnico-administrative constand in ridicarea vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila, prevazuta de art.64 si art.97 alin. (1) lit.d) si alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale”.

Totodata, in decizia ICCJ se mai precizeaza ca „atributiile de reglementare apartin autoritatilor administratiei publice centrale (Guvern), iar cele de executare, in concret, a masurii, autoritatii administratiei publice locale”.

Totusi, din pacate redactia ziarului Criteriul National reactioneaza la aceasta decizie.De aceea, ce parere aveti Dumneavoastra, ca societate civila, libera , atunci cand guvernantii nu se exprima deloc despre blocarea masinilor parcate ilegal? Practic nu se spune nimic.

De asemenea, nu se spune ca ar fi ilegala amendarea celor care parcheaza aiurea. Chiar daca ridicarea masinilor parcate ilegal era varianta mai buna pentru ca permitea eliberarea carosabilului si fluidizarea traficului, se pare ca solutia pentru disciplinarea celor care nu respecta regulile, atunci cand parcheaza , exista totusi: blocarea rotilor pana la plata amenzii corespunzatoare!

Iar daca amenda se stabileste la un cuantum sanatos, s-ar putea ca cel odata „patit” sa se fereasca sa mai cada in greseala!

De aceea, in numele intregului corp redactional al ziarului Criteriul National sustin ideea ca este nevoie doar de vointa celor in drept ca sa se gaseasca si sa se aplice metode nedeclarate ilegale de catre ICCJ…

Sursa foto : www.libertatea.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo