Criteriul National

OFICIAL! ROMATSA intră în grevă generală din prima zi a lunii septembrie!

august 24
11:34 2015

 

 Sindicatul ROMATSA a anunţat declanşarea unei greve generale totale, începând din 1 septembrie, ora 11:00.

ROMATSA_control-trafic

Un număr de 300 de angajaţi din Romatsa au cerut luni demiterea conducerii companiei.

„Aici nu am ajuns din cauza salariilor, este o problemă de viaţă şi de moarte. Angajatii sunt supuşi la un stres psihic. Suntem terorizaţi psihic de şeful ROMATSA de 9 luni”, au declarat luni liderii de sindicat din ROMATSA.

Liderul sindical Gabriel Tudorache a subliniat că dacă se ajunge la grevă generală la ROMATSA, impactul va fi „catastrofal”, pentru că nu va fi pentru două ore, ci va fi generală şi se va opri total activitatea controlorilor de trafic aerian din toate unităţile.

„Dacă până în acel moment nu se găsesc soluţiile şi organele statului nu iau absolut nicio măsură, cum nu au făcut până azi, deşi avem numeroase plângeri făcute atât la DNA, atât la Parlament, la Senat, la preşedinte, la Camera Deputaţilor, deci nimeni nu ne ia în seamă, la Curtea de Conturi şi aşa mai departe. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat acestei conduceri ilegale. În mod cert, dacă până atunci nu se rezolvă lucrurile, vom declanşa greva generală, impactul va fi, din punctul nostru de vedere, catastrofal, având în vedere faptul că nu o să dureze doar două ore, ci este o grevă generală totală”, a mai spus Gabriel Tudorache, citat de Mediafax.

Sindicaliştii de la ROMATSA au reclamat săptămâna trecută la Ministerul Transporturilor (MT) şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) că directorul general, Aurel Stanciu şi unii membri ai Consiliului de Administraţie ar fi în incompatibilitate şi cer revocarea acestora din funcţii.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) susţine că desemnarea noii conduceri a ROMATSA şi numirea lui Aurel Stanciu în funcţia de director general s-au făcut cu încălcarea normelor legale aplicabile, ceea ce ar impune revocarea lor.
Practic, ATSR arată în documentul înaintat DNA şi MT că modalitatea prin care au fost nominalizaţi membrii Consiliului de Administraţie (CA) ROMATSA a încălcat o serie de reglementări în vigoare. Astfel, CA a avut în componenţa sa mai mulţi funcţionari publici decât prevede legea, a luat hotărâri importante, deşi avea în componenţa sa membri provizorii, iar Aurel Stanciu şi Sorin Stoicescu s-ar afla în conflict de interese.Stoicescu, unul dintre membrii CA ROMATSA, ar fi decis, în această calitate, organizarea concursului şi condiţiile pentru ocuparea postului de şef Serviciu SAR, ulterior fiind singurul candidat care a participat şi a câştigat postul.

Sursa foto : www.sursazilei.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo