Criteriul National

Oficial ucrainean: Armata rusă a reluat asaltul asupra combinatului Azovstal / Încearcă să sugrume ultima rezistență din Mariupol

Oficial ucrainean: Armata rusă a reluat asaltul asupra combinatului Azovstal / Încearcă să sugrume ultima rezistență din Mariupol
aprilie 23
13:43 2022

Forțele rusești au reluat atacurile aeriene asupra combinatului siderurgic Azovstal, unde rezistă forțele ucrainene rămase în Mariupol, și încearcă să ia cu asalt acest combinat, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych.

Uzina Azovstal – ultimul bastion al apararii ucraineneFoto: Maximilian Clarke / Zuma Press / Profimedia Images

„Inamicul încearcă să sugrume ultima rezistență a apărătorilor din Mariupol în zona Azovstal”, a declarat Arestovych la televiziunea națională.

Amintim că, joi, Vladimir Putin a susținut că a anulat luarea cu asalt a combinatului Azovstal, unde este rezistența din Mariupol. „Închideți această zonă industrială, astfel încât nici musca să nu zboare”, a ordonat el armatei ruse.

Ministerul rus al Apărării a spus vineri că luptătorii ucraineni sunt în continuare „blocați în siguranță” la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol.

Un contingent de luptători ucraineni rezistă încă în buncărele subterane ale combinatului siderurgic, alături de sute de civili în condiții disperate, potrivit autorităților ucrainene.

Azov a publicat sâmbătă pe Youtube imagini cu soldați ai batalionului ducând provizii unor civili, în special femei și copii, ce se ascund de mai multe săptămâni în subsoluri din combinatul Azovstal.

Avocatul poporului din Ucraina Lyudmila Denisova a declarat vineri că 1.000 de civili sunt blocați la Azovstal.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul