Criteriul National

OFICIAL!Atacul terorist din gara Saint-Charles din Marseille a fost revendicat de Statul Islamic

OFICIAL!Atacul terorist din gara Saint-Charles din Marseille a fost revendicat de Statul Islamic
octombrie 02
10:56 2017

Atacatorul care a strigat „Allahu Akbar” a fost împușcat mortal de militari ai operațiunii Sentinelle- instituită după atentatele din ianuarie 2015. Atacul a fost revendicat de catre Statul Islamic. Cele două victime – un bărbat în vârstă de 17 ani și celelaltă de 20 ani  au suferit răni mari, au spus două surse de poliție, spunând că unul are gâtul tăiat în timp ce celălalt a fost înjunghiat în stomac.Trei surse din cadrul poliției au declarat că suspectul a strigat „Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) în timp ce el a efectuat atacul.

PRIMA

Aproximativ 200 de ofițeri de poliție au ieșit din zonă și toate drumurile au fost închise traficului, forțele de securitate declarând că operațiunea era încă în desfășurare.Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul printr-o declarație anunțată de agenția de propagandă Amaq duminică târziu, potrivit grupului de monitorizare Site.Ea a citat o sursă de securitate spunând: „Executorul operației de înjunghiere din orașul Marsilia … provine de la soldații statului islamic”.

Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat revolta împotriva atacului de la Marsilia pe contul său de Twitter și a felicitat reacția serviciilor de securitate, inclusiv soldații din Opération Sentinelle, dispuși să facă față unor astfel de amenințări interne.

„Salut soldații Opération Sentinelle și forțele de poliție care au reacționat cu un calm și o eficiență extremă”, a scris Macron pe Twitter.

Franța s-a aflat într-o stare de urgență ca urmare a atacurilor militanților islamici din ultimii ani, inclusiv atacurile coordonate la Paris din luna noiembrie a nului 2015, care au dus la uciderea a aproape 130 de persoane. Alte țări – inclusiv Marea Britanie, Germania și Belgia – au fost, de asemenea, vizate în atacuri cu ajutorul cuțitelor, arme, explozivi și vehicule.

Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut un om scoțând un cuțit din mânecă și apoi înjunghiat o tânără și apoi o a doua femeie. Ea a spus că soldații din Forțele Sentinele din Franța care patrulează în zonă au sosit curând în piața publică din stația Gare Saint-Charles.

Două surse de poliție au declarat că atacatorul purta un cuțit de măcelar. Avea 30 de ani și purta semnalmente ale unui etnic din nordul AfricII. Una dintre surse a spus că nu au fost găsite documente de identificare.

Ministrul francez de interne, Gérard Collomb, a declarat că s-a îndreptat spre locul atacului.

Între timp, operatorul feroviar al SNCF a cerut oamenilor să evite toate deplasările la centrul de transport. Aproximativ 200 de trenuri au fost deviate sau sunt în așteptare la posturile regionale.

Vorbind la postul de televiziune France 24, consilierul municipal al orașului Marseille, Patrick Mennucci, a spus că nu crede că Marsilia este vizată în mod specific. „Cele mai recente informații despre riscurile unui atac terorist arată că orașul nu este o țintă specifică.”

marseille_parvis_saint_charles

Președintele regional, Renaud Muselier  a declarat imediat de la locul atacului pentru BFM TV: „Am evitat în general acest tip de atacuri în Marsilia”.

„Cred că serviciile de securitate au răspuns extrem de repede. Este dificil să faci mai mult pentru că atunci când vezi distanța dintre cele două corpuri și atacatorul este de numai 10 metri, așa că au intervenit repede”.

De asemenea, forțele de securitate au fost vizate din ce în ce mai mult de militanți, în special în iunie 2016, când un francez care a promis fidelitate grupului de stat islamic a înjunghiat un comandant de poliție la moarte în afara casei și la ucis pe partenerul său.

Parlamentarii francezi urmează să voteze marți o lege anti-terorism mult criticată, care ar constitui în lege unele puteri de stat de urgență și ar putea reduce numărul de militari de la fața locului.

„Prezența soldaților Sentinelle, viteza și eficiența lor au asigurat că numărătoarea morții nu a fost mai mare”, a declarat Stéphane Battaglia, oficial al poliției, pentru Reuters.”Sentinelle este o completare esențială a forțelor de securitate în timpul stării de urgență și a luptei împotriva terorismului”, a spus el.

Consilierul Mennucci a spus că proiectul de lege anti-terorism propus nu poate fi decât până acum.”Nici un proiect de lege, indiferent de modul în care se concentrează securitatea, ar putea elimina în totalitate nebunia care atacă o persoană care dorește să omoare sau să omoare oameni”.

Sursa foto :Agerpres, Bertrand Langlois, AFP 

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo