Criteriul National

Oglinzile moto: cat de importate sunt pentru conducerea in deplina siguranta a motocicletei

Oglinzile moto: cat de importate sunt pentru conducerea in deplina siguranta a motocicletei
februarie 26
23:12 2019

Pentru a fi un bun motociclist, se spune ca este la fel de important modul si stilul tau de condus, cat mai ales capacitatile tale de a gestiona potentialele pericole iminente care iti stau in cale. De aceea, atentia distributiva este un punct forte si totodata o abilitate nelipsita care trebuie sa se regaseasca in arsenalul oricarui pasionat al vehiculelor pe doua roti!

Pentru o buna vizibilitate, atentie si control la tot ceea ce se intampla in trafic, avem nevoie, fara doar si poate, de un set de oglizi moto performante, care sa acopere toate unghiurile posibile, chiar si cele in care vizibilitatea este putin probabila.

Oglinda moto: mai mult decat o piesa moto


oglinda moto indispensabila

Din acest punct de vedere, putem considera oglinda moto mai mult decat o simpla componenta si accesoriu de baza al oricarei motociclete de ultima generatie. Si nu doar atat! Indiferent de caii putere sau de capacitatile tehnice ale motocicletei, siguranta rutiera este determinata, in primul si primul rand, de modul de reglare si pozitionare a oglinzii moto. Deci, putem considera, pe buna dreptate, oglinda moto “cheia” sau “instrumentul salvator” de la cele mai stupide accidente!!!

Iar accidentele se pot intampla chiar si cand te afli in parcare si doresti sa demarezi pe traseu! De aceea, nu uita cat de important este sa te asiguri si sa anticipezi potentialele pericole care te pandesc la tot pasul!

Oglinda moto, importanta si functionalitate

Despre oglinda moto, specialistii i-au stabilit deja importanta covarsitoare. In primul rand, oglinda moto este considerat protectorul oricarui motociclist si instrumentul care il poate ajuta sa evite potentialele pericole care ar veni din lateral sau din spatele sau.

De asemenea, oglinda moto ajuta la o buna orientare pe traseu, la incadrarea pe stradutele inguste ori printre masinile oprite la semafor si care formeaza, intotdeauna, cozi infernale la orele de varf! Ce ne putem dori mai mult de la o astfel de componenta moto decat sa ne fie cea mai buna calauza pe drum si care sa ne ghideze atentia si intuitia de conducator al unui vehicul pe doua roti?

In general, oglinzile moto sunt universale, adica se pot aplica la orice tip de motocicleta, indiferent de model sau marca. Totusi, pentru o motocicleta atipica, recomandarea tehnicienilor si producatorilor vizeaza alegerea tipului de oglinda moto compatibila cu categoria si marca de motocicleta pe care o detinem! Evident, daca suntem in cautarea unui set nou pentru inlocuirea oglinzilor vechi, care, din diverse pricini, au suferit crapaturi.

Pentru o buna intretinere a setului de oglinzi moto, este de preferat sa evitati parcurgerea unor trasee cu pietre mari, care ar putea sari foarte usor si sparte oglinda.

Iar daca vine vorba despre a cumpara oglinda moto din mediul online, recomandam cu incredere magazinul UNIMOTORS ROMANIA (Uniform SRL, Rm Valcea)

foto: piese-moto-accesorii.ro/ nationalul.ro

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul