Criteriul National

Ok, politicienii sunt pilaf, dar societatea civilă când se va reforma?

decembrie 31
19:13 2015

je

Obiceiurile româneşti sunt atât de speciale că surprind prin exotismul lor toţi turiştii sosiţi la noi in ţară. De cum trec graniţa îi întâmpină animalele decedate pe carosabil şi gunoaiele din câmp dar vor zări curând un colţ fermecator de natură şi foarte repede au norocul să şi ajungă în civilizaţie, într-un sat unde cad gardurile dar rasună muzica la cârciumă sau într-un oraş modern cu maşini parcate pe trotuar și şaormerii la tot pasul. Nu ai cum sa nu-ţi crească inima de bucurie în tine când ai un musafir din țară sau din Europa şi îi arăţi mândru/ă oraşul de unde te tragi.

Dacă ai ghinionul să nu ai parcuri şi grădini îngrijite, te poţi lăuda imediat cun mall modern construit în parc, dacă nu ai transport în comun electrificat, ai cu siguranță o frumoasă rablă nemţească cu numere bulgăreşti, dacă muzeele şi teatrele sunt în paragină, te poţi mândri cu frumoasele reclame luminoase fixate pe monumente, daca te împiedici de gândacii din spital, ai imediat alternativa masajului erotic la tot pasul, dacă vrei să faci sport, mai bine ia-ţi o şaorma, dacă nu ai mai fost din liceu la teatru, atunci emisiunea ,,Românii au țalent să facă praf ţara”… Să nu care cumva să le rataţi! Și dacă nu găsiti ceva cu adevărat să vă mulţumească, gandiţi-vă la măreaţa istorie recentă, când ilustrul primar dansa cu doamne fine in chiloţei instigand populaţia la desfătare. Acum a venit un ciudățel interimar care ne scoate la măturat în fata blocului. Eheee, cum zicea un artist: ,,nu dau Constanţa mea pe toată America”.

Stimaţi concetăţeni, la mall toată lumea este prezentă în comunitate, la coadă la supermarket de Blackfriday toată lumea cu răbdare, la pacheţelele primăriei pentru pesionari, toată lumea multumiţă, la coada la şaorma, liniste şi pace, în fotoliul ştirilor mai tot poporul sforăie, aşa că avem marea bucurie să vă facem incredibila dezvăluire: În Constanţa există Sediul Crucea Roşie– şi culmea, nu este coadă.

Si asta nu este tot, un studiu de cercetători străini contractaţi de primărie în baza fondurilor structurale au descoperit la noi in oraş teatre si muzee unde, de asemenea, surprizăăă! Nu este coadă. Oraşul este plin de tezaure nedescoperite, aşa că dorim să vă informăm că şi Primaria are zeci de posturi scoase la concurs de un an de zile neocupate- altă suprizăăă – nu se inghesuie nimeni.

,,Ai naibii politicieni!” Aşteptăm cu nerăbdare să relatăm o îmbrânceala în curând şi de acolo într-un viitor articol. Țin să vă împărtăsesc că nu sunt doar voluntarul autor benevol al articolului, sunt şi artistul a câtorva concerte umanitare şi participant la zeci de acţiuni umanitare, ecologice şi de apărare a drepturilor animalelor în 2015 alături de Crucea Roşie, Baricada Verde şi mulţi prieteni activişti carora nu le pasă doar de ,,pătrăţelul lor” ci şi de pătrăţelele comunitătii care tot nouă tuturor ne aparţin.

Din partea redacţiei, toate cele bune! Redactor Sef Daniel Mihai – prof. dr. Vioară la Colegiul Național de Arte Regina Maria,Constanţa

imagine_articol

muzee

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro