Criteriul National

Ok, politicienii sunt pilaf, dar societatea civilă când se va reforma?

decembrie 31
19:13 2015

je

Obiceiurile româneşti sunt atât de speciale că surprind prin exotismul lor toţi turiştii sosiţi la noi in ţară. De cum trec graniţa îi întâmpină animalele decedate pe carosabil şi gunoaiele din câmp dar vor zări curând un colţ fermecator de natură şi foarte repede au norocul să şi ajungă în civilizaţie, într-un sat unde cad gardurile dar rasună muzica la cârciumă sau într-un oraş modern cu maşini parcate pe trotuar și şaormerii la tot pasul. Nu ai cum sa nu-ţi crească inima de bucurie în tine când ai un musafir din țară sau din Europa şi îi arăţi mândru/ă oraşul de unde te tragi.

Dacă ai ghinionul să nu ai parcuri şi grădini îngrijite, te poţi lăuda imediat cun mall modern construit în parc, dacă nu ai transport în comun electrificat, ai cu siguranță o frumoasă rablă nemţească cu numere bulgăreşti, dacă muzeele şi teatrele sunt în paragină, te poţi mândri cu frumoasele reclame luminoase fixate pe monumente, daca te împiedici de gândacii din spital, ai imediat alternativa masajului erotic la tot pasul, dacă vrei să faci sport, mai bine ia-ţi o şaorma, dacă nu ai mai fost din liceu la teatru, atunci emisiunea ,,Românii au țalent să facă praf ţara”… Să nu care cumva să le rataţi! Și dacă nu găsiti ceva cu adevărat să vă mulţumească, gandiţi-vă la măreaţa istorie recentă, când ilustrul primar dansa cu doamne fine in chiloţei instigand populaţia la desfătare. Acum a venit un ciudățel interimar care ne scoate la măturat în fata blocului. Eheee, cum zicea un artist: ,,nu dau Constanţa mea pe toată America”.

Stimaţi concetăţeni, la mall toată lumea este prezentă în comunitate, la coadă la supermarket de Blackfriday toată lumea cu răbdare, la pacheţelele primăriei pentru pesionari, toată lumea multumiţă, la coada la şaorma, liniste şi pace, în fotoliul ştirilor mai tot poporul sforăie, aşa că avem marea bucurie să vă facem incredibila dezvăluire: În Constanţa există Sediul Crucea Roşie– şi culmea, nu este coadă.

Si asta nu este tot, un studiu de cercetători străini contractaţi de primărie în baza fondurilor structurale au descoperit la noi in oraş teatre si muzee unde, de asemenea, surprizăăă! Nu este coadă. Oraşul este plin de tezaure nedescoperite, aşa că dorim să vă informăm că şi Primaria are zeci de posturi scoase la concurs de un an de zile neocupate- altă suprizăăă – nu se inghesuie nimeni.

,,Ai naibii politicieni!” Aşteptăm cu nerăbdare să relatăm o îmbrânceala în curând şi de acolo într-un viitor articol. Țin să vă împărtăsesc că nu sunt doar voluntarul autor benevol al articolului, sunt şi artistul a câtorva concerte umanitare şi participant la zeci de acţiuni umanitare, ecologice şi de apărare a drepturilor animalelor în 2015 alături de Crucea Roşie, Baricada Verde şi mulţi prieteni activişti carora nu le pasă doar de ,,pătrăţelul lor” ci şi de pătrăţelele comunitătii care tot nouă tuturor ne aparţin.

Din partea redacţiei, toate cele bune! Redactor Sef Daniel Mihai – prof. dr. Vioară la Colegiul Național de Arte Regina Maria,Constanţa

imagine_articol

muzee

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul