Criteriul National

Olguța a pus laba pe Fifor!

Olguța a pus laba pe Fifor!
septembrie 04
19:37 2019

(Preluare National – Catalin Tache):
Iată că ”rezistența” lui Mihai Fifor în fața asaltului total declanșat de Lia Olguța Vasilescu pentru ”plantarea” lui Constantin Nicolescu drept prim adjunct al Inspectoratului General al Poliției Române nu a durat decât câteva zile. Însă ministrul de Interne nu a mai reușit să se fofileze, astfel că, gata, ”furia roșie” a pus din nou laba pe MAI! Iar zarurile păreau a fi aruncate încă din ziua de sâmbătă, atunci când ”combinatorii” mai bătrâni sau mai noi au tot plimbat ”hârtiile” pe holurile tenebroase ale ministerului, făcând și desfăcând, în urma trocurilor succesive negociate subteran de către protectorii politici ai celor de pe lista scurtă, tot felul de formule de conducere pentru Poliția Română.
Fifor, prea slab pentru focoasa Lia
Ce-i drept, la doar câteva ore după ce adjunctul pe linie operativă Florian Dragnea la momentul Caracal și-a văzut vulnerabilitatea ”păcănelelor” la ”lovitură”, acesta a decis că este mult mai util în cadrul unei alte structuri din MAI… Astfel că încă de la prima oră a dimineții a anunțat că pleacă din funcția de adjunct al IGPR și se retrage la Direcția Generală de Management Operațional a ministerului. Ce-i drept, un post mai mult decât ”călduț” asigurat lui Dragnea la ce ”păcănele” avea acesta în rapoartele contrainformative intrate în posesia noastră, dar cel puțin omul lăsat de Buda să-i asigure spatele la IGPR a făcut de unul singur pasul înapoi. Spre deosebire de Constantin Nicolescu, cel care după înfrângerea ”de etapă” de joia trecută, atunci când în urma dezvăluirilor noastre nu i s-a mai semnat numirea de prim adjunct, iată că a prins totuși postul de adjunct pe Ordine Publică, Olguța să trăiască!
Gruparea și adjunctul
Dragnea a plecat singur, Nicolescu a fost ”plantat”
Dragnea, zboară, Rădulescu zboară, Victor Wili Apreutesei zboară…. Cam aceasta este situația la zi a adjuncților Poliției Române… Pentru că în timp ce Florian Dragnea a primit drept ”bonus de retragere” un loc mai mult decât călduț la DGMO, iată că și Victor Wili Apreutesei, unul dintre cei mai tineri chestori din istoria Ministerului de Interne își face bagajele, pentru a se instala într-un post mult râvnit, cel din fruntea ONPM. Și cum la ”protecția martorilor” oricum a fost dintotdeauna o pâine caldă de mâncat, iată că s-a cam închis cercul, după ce Mihai Fifor a avut atâta prestanță și autoritate încât a mărit la toată lumea câte un loc călduț, ca să prindă toate grupările și frățiile din minister câte o funcție de conducere. Timp în care încearcă să acopere aceste slăbiciuni pe care le va deconta mai repede decât se așteaptă prin ”fumigena„ Ordonanței musai ”de Urgență” privind impunerea unui prag de patru ani pentru șefii Poliției. De parcă a mai prins vreunul patru ani pe post în ultima vreme, în afara ”nemuritorului” Buda, bineînțeles. Oricum, mișcarea prin care ”păpușarii” lui Fifor speră că astfel își vor asigura oamenii lor pe funcții pentru următorii patru ani este una extrem de riscantă, fie și pentru simplul fapt că dacă se schimbă Guvernul, aceștia nu vor mai fi apărați atunci de nicio ordonanță ”de urgență”… Până atunci însă, odată cu noile funcții, DICE a redevenit ”țintă în mișcare”. Și este doar prima structură pe care ”fura roșie” va încerca să pună cu totul laba…

Articolul Olguța a pus laba pe Fifor! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei