Criteriul National

Omagiu pentru regalitatea românească: 10 MAI sărbătoare națională!!!

Omagiu pentru regalitatea românească: 10 MAI sărbătoare națională!!!
mai 14
03:58 2015
10 MAI??? Pentru mulți români este încă o dată în calendar, încă o zi de muncă și nimic mai mult, dar pentru cei care știu adevărata ei valore, este ziua ce a marcat trei evenimente importante din istoria noastră ca popor independent. Altfel spus, este ziua în care a început domnia lui Carol I, ziua în care România și-a câștigat independența statală în urma  confruntării cu armatele otomane, dar și ziua în care Principele Carol I a fost încoronat ca prim Rege al României.

Astfel de evenimente marcante, care ne definesc ca popor și națiune nu puteau fi trecute cu vederea nici de aleșii noștri. De aceea, la decizia unanimă a Camerei Deputaților, Președintele României Klaus Iohannis a spus da și a promulgat legea care declară această zi ca fiind una națională. Din acest moment, toate istituțiile Statului (Parlamentul, Președintele Românie, Guvernu), cât și cele din teritoriu, vor fi obligate să organizeze manifestări dedicate acestei zile. Rămâne de văzut cum vor decurge pregătirile și dacă ziua în cauză va avea solemnitatea dorită, sau va fi învăluită de kitsch-ul specific ultimilor ani în materie de evenimente naționale…
Totuși, ceea ce știm, este faptul că, în această zi se va lucra și nu sunt premise care să schimbe acest lucru în Codul Muncii. Dacă la inițierea proiectului de către senatorul liberal, Puiu Hașotti, se dorea ca pe 10 Mai românii să mai primească o zi liberă de la serviciu, iată că, în forma finală aprobată și de Președintele Iohannis, tot românul va lucra. Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților a venit cu dispoziții clare care să arate că nu poate fi sustenabilă financiar o astfel de prevedere și că, încă o zi liberă, ar da peste cap tot Codul Muncii și toată activitatea economică a țării.
Cu sau fără zile libere, este de datoria noastră să readucem în memoria colectivă evenimentele importante ale trecutului nostru și să serbăm prin manifestații adecvate astfel de momente.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo