Criteriul National

Omagiu pentru regalitatea românească: 10 MAI sărbătoare națională!!!

Omagiu pentru regalitatea românească: 10 MAI sărbătoare națională!!!
mai 14
03:58 2015
10 MAI??? Pentru mulți români este încă o dată în calendar, încă o zi de muncă și nimic mai mult, dar pentru cei care știu adevărata ei valore, este ziua ce a marcat trei evenimente importante din istoria noastră ca popor independent. Altfel spus, este ziua în care a început domnia lui Carol I, ziua în care România și-a câștigat independența statală în urma  confruntării cu armatele otomane, dar și ziua în care Principele Carol I a fost încoronat ca prim Rege al României.

Astfel de evenimente marcante, care ne definesc ca popor și națiune nu puteau fi trecute cu vederea nici de aleșii noștri. De aceea, la decizia unanimă a Camerei Deputaților, Președintele României Klaus Iohannis a spus da și a promulgat legea care declară această zi ca fiind una națională. Din acest moment, toate istituțiile Statului (Parlamentul, Președintele Românie, Guvernu), cât și cele din teritoriu, vor fi obligate să organizeze manifestări dedicate acestei zile. Rămâne de văzut cum vor decurge pregătirile și dacă ziua în cauză va avea solemnitatea dorită, sau va fi învăluită de kitsch-ul specific ultimilor ani în materie de evenimente naționale…
Totuși, ceea ce știm, este faptul că, în această zi se va lucra și nu sunt premise care să schimbe acest lucru în Codul Muncii. Dacă la inițierea proiectului de către senatorul liberal, Puiu Hașotti, se dorea ca pe 10 Mai românii să mai primească o zi liberă de la serviciu, iată că, în forma finală aprobată și de Președintele Iohannis, tot românul va lucra. Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților a venit cu dispoziții clare care să arate că nu poate fi sustenabilă financiar o astfel de prevedere și că, încă o zi liberă, ar da peste cap tot Codul Muncii și toată activitatea economică a țării.
Cu sau fără zile libere, este de datoria noastră să readucem în memoria colectivă evenimentele importante ale trecutului nostru și să serbăm prin manifestații adecvate astfel de momente.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo