Criteriul National

Omagiu pentru regalitatea românească: 10 MAI sărbătoare națională!!!

Omagiu pentru regalitatea românească: 10 MAI sărbătoare națională!!!
mai 14
03:58 2015
10 MAI??? Pentru mulți români este încă o dată în calendar, încă o zi de muncă și nimic mai mult, dar pentru cei care știu adevărata ei valore, este ziua ce a marcat trei evenimente importante din istoria noastră ca popor independent. Altfel spus, este ziua în care a început domnia lui Carol I, ziua în care România și-a câștigat independența statală în urma  confruntării cu armatele otomane, dar și ziua în care Principele Carol I a fost încoronat ca prim Rege al României.

Astfel de evenimente marcante, care ne definesc ca popor și națiune nu puteau fi trecute cu vederea nici de aleșii noștri. De aceea, la decizia unanimă a Camerei Deputaților, Președintele României Klaus Iohannis a spus da și a promulgat legea care declară această zi ca fiind una națională. Din acest moment, toate istituțiile Statului (Parlamentul, Președintele Românie, Guvernu), cât și cele din teritoriu, vor fi obligate să organizeze manifestări dedicate acestei zile. Rămâne de văzut cum vor decurge pregătirile și dacă ziua în cauză va avea solemnitatea dorită, sau va fi învăluită de kitsch-ul specific ultimilor ani în materie de evenimente naționale…
Totuși, ceea ce știm, este faptul că, în această zi se va lucra și nu sunt premise care să schimbe acest lucru în Codul Muncii. Dacă la inițierea proiectului de către senatorul liberal, Puiu Hașotti, se dorea ca pe 10 Mai românii să mai primească o zi liberă de la serviciu, iată că, în forma finală aprobată și de Președintele Iohannis, tot românul va lucra. Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților a venit cu dispoziții clare care să arate că nu poate fi sustenabilă financiar o astfel de prevedere și că, încă o zi liberă, ar da peste cap tot Codul Muncii și toată activitatea economică a țării.
Cu sau fără zile libere, este de datoria noastră să readucem în memoria colectivă evenimentele importante ale trecutului nostru și să serbăm prin manifestații adecvate astfel de momente.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul