Criteriul National

„Omenirea va supraviețui cu o singură condiție” e de părere savantul Stephen Hawking!

„Omenirea va supraviețui cu o singură condiție” e de părere savantul Stephen Hawking!
ianuarie 20
01:09 2016

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a atras atentia ca progresele stiintei si tehnicii, coroborate cu o serie de factori care depind direct de oameni ameninta viitorul omenirii, relateaza EFE marti, pe baza unor extrase dintr-o conferinta a ilustrului cercetator care se va difuza in 26 ianuarie si 2 februarie la BBC Radio 4.

stephen_hawking

Riscurile care planeaza asupra existentei umane sunt razboiul nuclear, incalzirea globala si rezultatele ingineriei genetice, a sustinut savantul intr-o emisiune consacrata studiilor lui in domeniul gaurilor negre. „Desi in prezent, probabilitatea producerii unui dezastru pe Terra pare foarte mica, ea va deveni aproape o certitudine in urmatorii o mie sau zece mii de ani”, a adaugat savantul, potrivit site-ului Ziare.com.

Raspunzand unor intrebari adresate de public, Stephen Hawking si-a exprimat convingerea ca omenirea va putea totusi supravietui. Conditia va fi sa „se extinda in Univers” si sa realizeze colonii in spatiul cosmic, astfel incat o catastrofa pe Pamant sa „nu mai presupuna sfarsitul rasei umane”. Insa omenirea „trebuie sa fie foarte atenta” la ora actuala pentru ca asemenea colonii „autosuficiente” in afara Planetei albastre vor fi posibile abia peste „cel putin o suta de ani”, a subliniat fizicianul de 74 de ani.

Declarandu-se optimist din fire, Stephen Hawking a spus ca are incredere in capacitatea oamenilor de a depista din timp si tine sub control pericolele care pot deriva din stiinta si tehnologie.

Sursa foto abcnews.go.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo