Criteriul National

Omogenizarea societății, de la deziderat la realitate

Omogenizarea societății, de la deziderat la realitate
februarie 10
12:30 2018

1200px-Grandville_leLoup_Et_Le_Chien

Ați observat că fiecare dintre noi avem un fel de satisfacție atunci când auzim de necazul altuia ?
Noi, nu cel în necaz, căutăm imediat ” cauzele ” , dupa care concluzionăm :era de așteptat să i se intample, dupa câte a făcut…
Nu știm ce a făcut , e suficient să ne imaginăm și… ” motivarea sentinței ” este redactata prin grija „spectatorilor ” la evenimentele trăite de cel de lângă noi !

De ce o astfel de simțire și reactie ?

Voi formula un răspuns deoarece nu acceptăm ceea ce Divinitatea a pus de la început în fiecare dintre noi și anume :

1. Posibilități virtuale egale de a ne manifesta creator în viața aceasta, pământească;

2. Unicitatea fiecăruia dată de felul cum se străduiește să cunoască și să descopere aceste „daruri divine”, care sunt chiar în noi, și cum să le exprime în exterior, îndeosebi în raport cu ceilalți semeni .

Aici, la realizarea celui de-al doilea punct se vede diferența, adică evoluția , ceea ce generează ” lupta” între ” Cei buni” și ” Cei răi „.
Fiind contrari în manifestare , neînțelegând că diferența este chiar „opera ” noastră , nu suportăm să ne știm așa cum suntem – în contrar vedem cum suntem cu adevărat. De aici intră în joc DISCORDIA. Vrem ca celălalt să se schimbe și să fie cel puțin la fel ca noi, dacă nu mai jos !
E cel mai ușor să vezi ” RĂUL ” în cel care este altfel decât tine, în loc să-ți examinezi faptele – singurii ” martori ” imparțiali.

Aceasta DIVERSITATE NATURALĂ între oameni, generată chiar de ei, este pe cale de a fi „asanată”, nu prin ridicarea celor comozi, egoiști și indiferenți, ci prin aducerea tuturor la același numitor .

Iată un exemplu la îndemâna fiecaruia : Revelionul în stradă . Aici, în spațiul public, de mai bine de zece ani, s-au luat măsuri ca toți să aibă același „meniu „,( incluzând și muzica), unde aparent sunt împreună , egali … dar , în același timp, atât de singuri .

Proiectul „Lumii de mâine „, pe care îl putem numi „Unul la fel ca Toți ! ” este deja implementat 80% în mințile și sufletele noastre. Acum urmează definitivarea practică, totul bazândi-se pe urarea cu rol de sintagmă „Semne bune Anul are …”

Efectele acestei Realități mondiale vor fi observate de majoritate, numai dupa ce s-au finalizat . Foarte puțini vor fi aceia care vor înțelege fenomenul vremurilor sub care viețuim . Cei care se vor adapta în exterior vor reuși să-și păstreze individualitatea în interiorul sufletului.

De aceea, ar fi indicat să înțelegem ce ni se întâmplă, condiție fără de care nu vom mai putea rămâne noi înșine !

Pe final vreau să vă aduc la cunoștinâă, într-un mod explicit câte ceva din politica fiscală din România de azi.Cu siguranță că dumneavoastră v-ați tot întrebat și nu prea ați gîsit răspunsuri în explicațiile ”greilor” care ne conduc.

Totuși un posibil răspuns îl găsim în fabula lui Krilov :

” Sub un stejar din veac crescând / Un Porc, având de ghindă burta plină, / A tras întâi un somn adânc. / Apoi, cu mintea-i de jivină, / Pe stejar să-l râme-a prins la rădăcină. / ” Păi rău Stejarului îi faci, / îi spuse-o cioară din copaci, / De-l rîmi la radacini, Stejarul se usucă „/ „Usucă-se îi spuse Porcul prost, / Și pe pustie poate să se ducă, / Nu văd la el niciun folos, / De n-ar mai fi și-un veac, nu m-ar durea pe mine ?/ Când ghinda am aici și pot să prind grasime . / STEJARU-I spuse : ” Ești ingrat porcește ! / De-ai fi în stare râtul a-ți sălta, / Pana și tu atuncea ai vedea / Că ghinda tot pe mine crește . ”

omogenizare

Addenda
Pana nu se va trece la însănătoșirea rădăcinilor stejarului( a nivelului de trai al poporului- cel care plătește taxe și impozite) care sa permită colectarea reală a dărilor( nu statistic) și folosirea „ghindei ” într-un mod înțelept , nu pentru necesitățile curente sau pentru plăcerile celor „mari” , adio speranțe de redresare financiară a țării și a fiecăruia dintre noi.

Sursa foto : bokete.jp,Wikipedia

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro