Criteriul National

OMS reamintește că vaccinul rus trebuie să treacă de o serie de proceduri ”riguroase” – Coronavirus

OMS reamintește că vaccinul rus trebuie să treacă de o serie de proceduri ”riguroase” – Coronavirus
august 11
16:30 2020

Organizația Mondială a Sănătății a reacționat cu precauție la anunțul de marți al Rusiei cu privire la dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, amintind că pentru ”precalificarea” și omologarea unui vaccin este necesară trecerea prin proceduri ”riguroase”, relatează AFP.

„Suntem în strânsă legătură cu rușii, iar discuțiile continuă. Precalificarea oricărui vaccin trece prin proceduri riguroase”, a declarat Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, în cadrul unei videoconferințe de presă, după ce a fost interogat cu privire la anunțul președintelui rus potrivit căruia Rusia a dezvoltat „primul vaccin” împotriva noului coronavirus.

„Precalificarea include analiza și evaluarea tuturor datelor de siguranță și eficacitate necesare colectate în studiile clinice”, a amintit el, subliniind că procesul ar fi același pentru orice candidat la vaccin.

Pe lângă validările acordate în fiecare țară de agențiile naționale, „OMS a pus la punct un proces de precalificare pentru vaccinuri, dar și pentru medicamente. Producătorii solicită precalificarea OMS pentru că este este un fel de garanție a calității „, a insistat el.

Până în prezent, Rusia nu a publicat un studiu detaliat al rezultatelor pentru a stabili eficacitatea produselor pe care spune că le-a dezvoltat.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat marți că Rusia a dezvoltat ”primul” vaccin împotriva noului coronavirus.

”În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat”, a spus el.

„Știu că este destul de eficient, că oferă o imunitate durabilă”, a adăugat președintele rus. Ministerul Sănătății a precizat că vaccinul va permite „formarea unei imunități” care ar putea dura „doi ani”.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul