Criteriul National

Omul acesta este pur și simplu excepțional, Constanța avea nevoie ca de aer și de cineva ca dânsul…

Omul acesta este pur și simplu excepțional, Constanța avea nevoie ca de aer și de cineva ca dânsul…
septembrie 14
13:55 2017

imag articol

in ultimii ani de zile, o gramada de nespalati ai orasului s-au trezit bucatari talentati se pare gata sa serveasca laturi colorate si frumos prezentate cu flori catifelate langa casierie si flori de mucegai in bucatarie. Campania maraton de verificare a acestor focare de infectie denumite in actele diferitelor restaurate -„bucatarii” – a demonstrat dezastrul general din oras si numarul crescut de pacienti din spital. Intr-un oras in care delasarea si ignoranta domina atitudinea miilor de lucratori din serviciul public, iata ca in sfarsit un om si-a facut curaj sa lupte aproape fizic cateodata si sa demonstreze cat de mare este dezastrul. In problema locurilor de joca, consumatorii fiind locuitorii foarte tineri ai orasului, seful OPC, Horia Constantineascu a masurat din pacate personal cat de gros este soriciul celor care conduc primaria, fiind plimbat de la un sediu la altul. Sper sa se inhame cu rabdare si sa nu ia in serios prea mult prostia celor ce conduc administratia, cu rabdare si perseverenta sunt convis ca dl Constantinescu isi va impune foarte diplomatic punctul de vedere si ca se vor lua masuri in consecinta. De acelasi zid al prostiei si nesimtirii m-am lovit si eu in primarie la varf, asa ca am luat altfel de masuri, eu fiind reprezentat sper al societatii civile si nu al unei institutii de stat – detalii

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo