Criteriul National

Omule, fii om…

Omule, fii om…
noiembrie 15
18:08 2018

7

In Lume, poarta-te cu decenta, sau asa cum se obisnuieste…”ca lumea” !

Ne nastem cu dorinta de a fi „Cineva”. Parintii ne incurajeaza , mai mult pentru ca ei insasi sa se mentina sau sa devina ” Cineva”, in sensul de oameni cu valoare. Asa s-a generalizat interesul pentru : ” Valoarea mea, valoarea mea…” frecvent invocat in cantecele postdecembriste.
Foarte putini au ramas cei care nu-si afiseaza Valoarea, fiindca esentele se tin in interior , nu se striga in piata publica.
Drumul devenirii catre ” CINEVA ” este numai pentru ochii celorlalti si se rezuma la manifestari exterioare. V-ati intrebat de ce plang asa puternic sugarii ? Pentru a fi bagati in seama, a fi hraniti si ingrijiti. Copilul este „Cineva” in familie. Daca nu i se va arata locul care i se cuvine in familie, la scoala si in societate, va crede ca el, „Cineva”are dreptul la toate , iar ceilalti sunt obligati sa-i dea…
Cand fiecare om dintr-o generatie se considera „Cineva” , asa cum vad tinerii de la gimnazii si colegii manifestandu-se in lume, cuvantul „cineva” nu mai inseamna om de valoare, CI un om oarecare, un anonim in multime.
Totul ni se pare un joc , asa cum ar trebui sa fie viata, insa acesti „Cineva” cand devin majori, pierd baza de sprijin care era de la parinti si se pierd cu adevarat in lumea mare.

Tu, Anonimule, Ciudatule, care-i treaba ta ca sunt eu „Cineva” ?

om

Treaba mea este si a voastra. Suntem cu totii in aceiasi barca – lumea in care traim – si n-ar trebui sa fim indiferenti la temeliile pe care isi construiesc tinerii viata. Tinerii de azi vor fi batranii de maine. De gandirea si activitatea tuturor depinde caracterul vietii : cenusiu sau senin.
Un astfel de „Cineva” , anonim in esenta, se ambitioneaza intr-o zi, pune de un partid si, cu putin noroc, ii va conduce pe cei care au cu adevarat valoare, dupa propriul interes.
Dupa cum – ziua buna se cunoaste de dimineata- asa si valoarea unui om se vede si se edifica din frageda copilarie, interesul comun ar trebui sa primeze fata de interesul egoist al celui care vrea sa ajunga „Cineva”.
Sa alegem in viata Calea de mijloc , atat in manifestarile interioare cat si in cele exterioare. Ca exemplu, a te imbraca tinereste, strengareste, nu inseamna sa fii desuchiat, un arlechin in drumul mare, doar pentru a fi „Cineva „, fiindca prin tinuta ta lezezi ochiul celorlalti, indreptatiti sa vada un alt peisaj al strazii.
Toti cei care sunt sau vor sa fie „Cineva” trebuie sa invete si sa inteleaga ca toti suntem doar TRECATORI prin asta lume, anonimi, fiindca anonimii au zidit si intretin Lumea. Sa fim „CINEVA” pe merit si numai acolo unde este locul, pastrand respectul pentru semenii nostri.
Cat suntem in Lume sa fim ca lumea !

Sursa foto : https://citatepedia.ro

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 15 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu