Criteriul National

ONORANT! Venerabilul compozitor Ennio Morricone a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood !

ONORANT! Venerabilul compozitor Ennio Morricone a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood !
februarie 27
17:12 2016

Venerabilul compozitor italian Ennio Morricone (nominalizat la premiile Oscar 2016) a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, potrivit Agentiei Reuters.

ennio-morricone-walk-of-fame

„Compozitorii internaţionali care au compus muzică de film nu au simţit niciodată atât de multă plăcere precum simt eu astăzi”, a spus Morricone, la ceremonia de vineri.

Ennio Morricone- născut pe 10 noiembrie 1928- este unul dintre cei mai influenţi compozitori de muzică de film din generaţia sa. Morricone a compus coloana sonoră a peste 500 de lungmetraje şi filme de televiziune, fiind celebru pentru colaborările sale cu o serie de regizori de talie mondială, precum Sergio Leone, Brian De Palma, Barry Levinson şi Giuseppe Tornatore.

În cadrul acestei ceremonii, Ennio Morricone, în vârstă de 87 de ani, a fost omagiat pentru întreaga sa carieră, în care a compus muzica pentru peste 450 de filme, între care se numără pelicula „Cel bun, cel rău, cel urât/ The Good, the Bad and the Ugly”, cu Clint Eastwood, dar şi lungmetrajul „Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight”, de Quentin Tarantino.

De altfel, pentru muzica din pelicula „The Hateful Eight, Ennio Morricone a fost nominalizat la categoria „cea mai bună coloană sonoră” de la ediţia din acest an a premiilor Oscar, care va avea loc duminică, la Los Angeles.La eveniment au participat şi regizorul Quentin Tarantino şi producătorul Harvey Weinstein.

Venerabilul artist  a câştigat două premii Grammy, două Globuri de Aur, cinci Anthony Asquith Awards for Film Music – oferite de organizatorii galelor BAFTA şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Oscar la categoria „cea mai bună coloană sonoră originală”. Compozitorul italian a primit Oscarul onorific în 2007, din partea Academiei de film americane, pentru „contribuţia sa magnifică şi multilaterală adusă artei de a compune muzică de film”.

Sursa foto : variety.com

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro