Criteriul National

ONORANT! Venerabilul compozitor Ennio Morricone a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood !

ONORANT! Venerabilul compozitor Ennio Morricone a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood !
februarie 27
17:12 2016

Venerabilul compozitor italian Ennio Morricone (nominalizat la premiile Oscar 2016) a fost recompensat cu o stea pe Walk of Fame din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, potrivit Agentiei Reuters.

ennio-morricone-walk-of-fame

„Compozitorii internaţionali care au compus muzică de film nu au simţit niciodată atât de multă plăcere precum simt eu astăzi”, a spus Morricone, la ceremonia de vineri.

Ennio Morricone- născut pe 10 noiembrie 1928- este unul dintre cei mai influenţi compozitori de muzică de film din generaţia sa. Morricone a compus coloana sonoră a peste 500 de lungmetraje şi filme de televiziune, fiind celebru pentru colaborările sale cu o serie de regizori de talie mondială, precum Sergio Leone, Brian De Palma, Barry Levinson şi Giuseppe Tornatore.

În cadrul acestei ceremonii, Ennio Morricone, în vârstă de 87 de ani, a fost omagiat pentru întreaga sa carieră, în care a compus muzica pentru peste 450 de filme, între care se numără pelicula „Cel bun, cel rău, cel urât/ The Good, the Bad and the Ugly”, cu Clint Eastwood, dar şi lungmetrajul „Cei 8 odioşi/ The Hateful Eight”, de Quentin Tarantino.

De altfel, pentru muzica din pelicula „The Hateful Eight, Ennio Morricone a fost nominalizat la categoria „cea mai bună coloană sonoră” de la ediţia din acest an a premiilor Oscar, care va avea loc duminică, la Los Angeles.La eveniment au participat şi regizorul Quentin Tarantino şi producătorul Harvey Weinstein.

Venerabilul artist  a câştigat două premii Grammy, două Globuri de Aur, cinci Anthony Asquith Awards for Film Music – oferite de organizatorii galelor BAFTA şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Oscar la categoria „cea mai bună coloană sonoră originală”. Compozitorul italian a primit Oscarul onorific în 2007, din partea Academiei de film americane, pentru „contribuţia sa magnifică şi multilaterală adusă artei de a compune muzică de film”.

Sursa foto : variety.com

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo