Criteriul National

OPINIE/„Dezvăluiri” electorale?/În campanie mai mulți candidați (si nu numnai) vor face dezvăluiri privind implicarea contracandidaților/candidatilor în scheme ilegale…/Sunt pe faza oraganele de cercetare penala?/ Au „pixul” si colile A4 pregatite?

OPINIE/„Dezvăluiri” electorale?/În campanie mai mulți candidați (si nu numnai) vor face dezvăluiri privind implicarea contracandidaților/candidatilor în scheme ilegale…/Sunt pe faza oraganele de cercetare penala?/ Au „pixul” si colile A4 pregatite?
august 23
05:14 2020

Ati vazut deja aici felul in care procurorul Alexandru Codreanu si sotia lui, Anca, s-au dat in spectacol pe un grup de Facebook, facandu-i cu ou si cu otet pe avocati. Ei bine, ce sa vedeti? Acelasi Alexandru Codreanu si-a exprimat amaraciunea ca a fost dat in gat de catre cineva din respectivul grup de Facebook, comentand pe pagina Lumea Justitiei: „Pai, daca nici pe un grup PRIVAT nu poti sa-ti exprimi o parere, e grav” (vezi facsimil).

Ramanand in zona lui Alexandru Codreanu, tocmai am aflat din trei surse independente ca este fratele lui Bogdan Codreanu, cu care este coleg la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. In caz ca va suna cunoscut, Bogdan Codreanu este cel care s-a ales cu dosar disciplinar pentru ca l-a amendat aiurea pe actualul judecator CCR Gheorghe „Giani” Stan, pe vremea cand acesta era procuror si conducea SIIJ (click aici pentru a citi). Spre deosebire de Alexandru Codreanu si de sotia acestuia, Anca Codreanu (judecatoare la Tribunalul Brasov si co-presedinta a Forumului Judecatorilor din Romania, alaturi de mai celebrul Dragos Calin, de la Curtea de Apel Bucuresti), deci spre deosebire de sotii Codreanu, fratele / cumnatul Bogdan este ceva mai discret, nepunandu-si semnatura pe memoriile #rezist impotriva noilor legi ale justitiei.

Am facut intreaga discutie de mai sus despre relatiile de rudenie intre magistrati ca sa va amintim o problema ce balteste la nivelul CSM de peste 6 ani si jumatate. Ne referim la Hotararea nr. 110 din 23 ianuarie 2014 (disponibila aici), prin care Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a pus la secret declaratiile pe care Legea nr. 303/2004 ii obliga pe judecatori si procurori sa le depuna, declaratii in care magistratii isi dezvaluie rudele din sistem. Ei bine, din ianuarie 2014 pana acum, aceste documente apar doar in dosarele profesionale ale magistratilor, dar nu si pe Internet, ca sa le poata vedea toata lumea. Stati pe faza, fiindca vom aprofunda subiectul cu proxima ocazie! Repetam: este o problema cronica, de peste 6 ani si jumatate, neluata in seama nici de presa, nici de autoritatea judecatoreasca, dezvaluie Lumea Justitiei. ( Cerasela N.).

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul