Criteriul National

Oportunitati de achizitii imobiliare – cum se defineste piata imobiliara pe final de an

Oportunitati de achizitii imobiliare – cum se defineste piata imobiliara pe final de an
noiembrie 10
10:00 2017

Achizitia unui apartament este o maniera de a deschide oportunitati de castig sau poate fi maniera prin care nivelul de trai se redefineste. O achizitie de acest gen cantareste destul de greu in bugetul viitorului proprietar. Asadar, e nevoie de atentie si preocupare intensa pana la pasul final de achizitie.

Cum se defineste piata imobiliara la ora actuala? Schimbari majore nu sunt inregistrate, preturile fiind la acelasi nivel ca si pana acum. Desigur, depinde si de fluctuatiile ce se pun pe seama unor caracteristici ale cazului. Zona, conditiile de confort impuse de situatia unui apartament sunt si acele aspecte ce pot determina un pret mai mic sau mai mare pentru un spatiu de locuit anume.

Interese imobiliare si pasul concret de achizitie

Pentru cei care au ca si punct de interes achizitia unui imobil, trebuie mentionat faptul ca timpul este un factor extrem de important. Este de preferat ca pana la achizitie sa se realizeze o analiza pe piata de profil si comparatii de preturi. In tot acest timp, cel interesat ajunge si sa isi defineasca tot mai bine pretentiile legate de imobilul dorit a fi achizitionat.

In cazul in care se doreste a se achizitiona un apartament ce se afla inca in constructie, tot  timpul este cel care rezolva totul. Cumparatorul va plati un avans, va continua cu plata unei alte transe pe parcursul inaintarii constructiei si partea finala la predare. Desigur, depinde foarte mult de dezvoltatorul in cauza. Daca spre exemplu se doreste achizitia unui apartament in Brasov, intr-o colaborare cu Maurer Imobiliare, exista variate forme de plata. Categoria de preturi apartamente Brasov poate implica planuri avantajoase, chiar si in rate – site-ul oficial ce poarta acelasi nume poate fi o sursa edificatoare in acest sens.

Si cand vine vorba de preturi, timpul este si el decisiv chiar si aici. Desi piata isi mentine aceeasi cotatie sa spunem, mici fluctuatii pot exista. Piata se misca mai greu spre exemplu in perioadele reci, cand avansarea cu pasii de constructie este mai greoaie si din cauza unor factori de mediu ce nu se pot controla. Asadar, cei care isi doresc finalizarea unui spatiu locativ au de asteptat.

Pretul corect?

Cand vine vorba de partea financiara, se observa o tendinta: anume viitorii proprietari simt ca au de dat atat de multi bani incat isi umbresc judecata si recurg la compromisuri. Anumite facilitati pot fi incluse, ce impun desigur cresteri de pret. Trebuie luat in calcul ce anume implica achizitia si ce costuri vor fi eliminate pe termen lung.

Spre exemplu, gandind pe termen lung – caci achizitia unui apartament in orice oras din tara inseamna un plan de viata nu unul scurt si trecator – un apartament vechi, intr-o constructie pe masura, va implica nevoia de renovare. Asta se poate intampla oricand, chiar si la scurt timp dupa achizitie, caci nu este de mirare daca vor ceda anumite sisteme si instalatii din cauza vechimii sau a proastei calitati. Asadar, achizitia unei locuinte noi poate insemna o asigurare ca aceste cazuri de investii ulterioare nu se vor impune. Sau cel putin se vor realiza numai pentru ca asa isi doreste proprietarul in cauza, nu pentru ca ar fi chiar necesare.

Aparte insa de faptul ca este sau nu o locuinta noua, pretul unui apartament este fluctuant si din alte motive. Locatia este una definitorie; se observa preferinta tot mai acuta a viitorilor proprietari de a fi ceva mai departe de agitatia urbana, centrala, insa nu in zone izolate. Cu acces rapid catre zone de interes, o locatie intr-un cartier bine cotat par sa fie acele aspecte ce fac diferente de preferinte.

In concret, pretul unui apartament poate oscila de la 35.000 euro pana la 70.000. Asta depinde de oras, de locatie, dotari, tip de apartament si multe altele. Piata este insa mare, ofertanta si se pliaza dupa necesitatile fiecaruia. Totusi, trebuie tinut cont ca ce este sub nivelul pietei ar putea ascunde defecte ce influenteaza confortul ulterior.

Indiferent daca achizitia imobiliara ulterioara va tinti spre ceea ce tine de o locuinta proprie sau dorinta de a investi in domeniu si de a oferi spre chirie ulterior, calitatea trebuie sa fie definitorie. Pentru interesul personal asta inseamna sa puneti pret pe o locuinta calitativ construita in care sa va simtiti bine; pentru interesul unui business, asta poate insemna posibilitatea de a recupera investitia cat mai repede, prin inchiriere.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul