Criteriul National

Oprea implicat activ în goana după pușcăriabili

Oprea implicat activ în goana după pușcăriabili
martie 24
07:11 2015

 Parlamentarii  UNPR răspund prezent la chemarea liderului Gabriel Oprea. Acesta susține că, toți parlamentarii formațiunii pe care o reprezintă vor vota pentru începerea urmăririi penale pentru deputatul Theodor Nicolescu și senatorii Dan Șova și Darius Vâlcov . Declarația a fost făcută luni, în urma apariției  lui Oprea într-o emisiune a postului TV, Realitatea.

În momentul în care vicepremierul Gabriel Oprea a fost întrebat despre poziția formațiunii sale, cu privire la ridicarea imunității celor trei, acesta replicat că, ”cu tot respectul pentru colegii mei din Guvern, foști colegi de Executiv, nu avem cum să facem altceva dacă vrem ca România să meargă înainte, să fie respectată de UE, de SUA — fiindcă cel mai mult ne respectă pentru sacrificiile din teatrele de operații americanii, în care militarii români sunt foarte apreciați — decât să respectăm justiția”.

Punctul său de vedere vine să întărească convingerea unanimă, cum că, această goană după cei care au delapidat statul, este o acțiune justificată și necesară a DNA. Oprea vine să întărească acest lucru și pune umărul alături de colegii de partid, la susținerea DNA. În opinia sa, această amplă acțiune de curățare a clasei politice românești, va aduce un val de aprecieri internaționale pentru lupta anticorupție.

Această declarație a fost o avanpremieră la ceea ce se va întâmpla mâine în Senat. Ședința care va avea loc, va aduce în prim-plan rapoartele Comisiei juridice pentru cererile de ridicare a imunității parlamentare, solicitate de către DNA. Prin acestea se cere reținerea și arestarea preventivă a lui Șova, Nicolescu și Vâlcov. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice a Senatului României, senatorul PNL, Cătălin Boboc.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo