Criteriul National

Pași esentiali pentru o optimizare on page corecta

Pași esentiali pentru o optimizare on page corecta
septembrie 11
15:25 2018

Exista mii de antreprenori care au făcut trecerea de la businessul offline la cel online, insa doar o mica parte dintre acestea reusesc sa contureze ceva ceea ce poate fi numit succes. Este normal, in conditiile in care o afacere online are cu totul si cu totul alte valori decat una offline. Este adevarat ca principiile sunt aceleasi si se bazeaza pe nevoia de vanzare, insa parghiile abordate in mediul online sunt cu totul si cu totul altele.

Pe internet, este extrem de important modul in care se prezinta site-ul. Pe langa un produs de calitate, orice vanzator trebuie sa aiba si un site aratos, care se misca bine si care ofera informatii complete si corecte.

Obtinerea unui astfel de site se face prin mai multi pasi, care pot fi adunati sub o singura umbrela, denumita optimizare on page.

seo

De ce sa faci optimizare on page?

 

In principiu, scopul optimizarii onpage este acela de a-i face pe vizitatorii site-ului multumiti, insa pentru majoritatea celor cu business online scopul este de a-l face pe Google multumit. Cele mai multe conversii vin din cautarile Google, asadar, toata lumea isi doreste sa fie pe primele locuri in cautarile din nisa pe care o reprezinta.

Optimizarea site-ului onpage este fundatia intregului concept de optimizare SEO, asdar, motivele sunt cat se poate de clare.

 

Care sunt pasii esentiali pentru o optimizare corecta on page?

 

Inainte de a aplica urmatorii pasi este bine sa ai in vedere ideea site-ului. Gandeste-ti intregul site din punct de vedere al cumparatorului. Daca ar fi sa cumperi produsul pe care il vinzi sau daca ar fi sa ai nevoie de informatiile pe care le oferi, ce ti-ai dori de la ele? Pune-te in mintea celor care iti descopera site-ul si asigura-te ca iti creezi o experienta cat mai placuta. Daca ai un continut de calitate si atractiv, urmeaza sa treci prin cativa pasi pe care trebuie sa ii aplici pentru fiecare pagina a website-ului:

  • Optimizarea titlului. Vorbim atat despre titlul paginii, cat si despre titlul care apare in motoarele de cautare si in tab-ul browserului. Acesta trebuie sa aiba pana in 60 de caractere in asa fel incat sa poata aparea in intregime in cautari, sa contina cuvantul sau cuvintele cheie ale paginii si sa fie unic. De asemenea, titlul trebuie sa se gaseasca si in pagina, in format H1.
  • Crearea Headingurilor. Google-ul se ghideaza foarte mult dupa headinguri in momentul in care face clasamentul pentru a da raspunsul unei cautari. Algoritmul motorului de cautare presupune ca in titluri si in subtitluri sunt prezente informatiile cu adevarat importante, sau cel putin un rezumat al lor. H1 folosit pentru titluri, H2 pentru subtitluri si H3 pentru micile rezumate din articole pot ajuta extrem de mult pentru obtinerea unui clasament cat mai bun.
  • Meta descrieri. Desi meta descrierea nu apare in articol, aceasta reprezinta un rezumat al paginii si ofera informatii valoroase pentru Google. In functie de metadescriere motorul de cautare va sti cum sa indexeze pagina. Metadescrierea nu trebuie sa aiba mai mult de 160 de caractere si este bine sa contina toate cuvintele cheie pe care le doresti promovate.
  • Cuvintele cheie. In momentul in care redactezi textul pentru o pagina a site-ului este bine sa tii cont de cuvintele cheie pe care vrei sa le folosesti. Pentru a descoperi cele mai relevante cuvinte cheie te poti folosi de instrumente oferite de Google, precum keyword planner. Textul trebuie sa se invarta in jurul acestor cuvinte cheie pe care este bine sa le contina in proportie de 2-3%.
  • Crearea de linkuri interne. Intregul tau site este un amalgam de pagini care, in mod firesc, sunt relevante pentru cititor. O experienta cat mai fluida presupune trimiterea cititorului dintr-o pagina in alta prin linkuri. Crearea unui numar cat mai mare de linkuri interne nu ajuta doar cititorul, ci si motoarele de cautare. Dupa ce toate linkurile sunt adaugate corect, se poate crea o harta a site-ului, denumita sitemap, pe care trebuie sa o trimiti catre Google cu ajutorul contului de Webmaster Tools.
  • Optimizarea imaginilor. Site-urile prezentului se bazeaza intr-o foarte mare parte pe text, insa intr-o si mai mare masura se bazeaza pe imagini si pe filmulete. O imagine face cat 1000 de cuvinte, iar oamenii care navigheaza pe internet au inceput sa perceapa orice site web drept un generator de continut vizual. Un site bine optimizat primeste foarte multe vizite din imagini, daca aceste imagini sunt bine optimizate. O imagine trebuie sa aiba dimensiuni reduse, sa dispuna de o descriere cat mai complexa si sa contina un ALT text relevant.
  • Viteza site-ului. Un ultim pas ce trebuie sa fie obtinut pentru un website cat mai bine optimizat este viteza. Viteza de incarcare a oricarei pagini nu ar trebui sa fie mai mare de 5 secunde, deoarece atat roboteii Google, cat si vizitatorii se vor plictisi asteptand. Exista suficient continut web relevant incat oricine sa isi permita sa caute un site care se incarca instant. Pentru obtinerea unei viteze cat mai mari este bine sa se genereze imagini cat mai mici, sa se foloseasca module destinate optimizarii vitezei si sa se foloseasca teme bine construite.

Optimizarea onsite a unei pagini web este un proces complex, ce este bine sa fie realizat de o echipa de profesionisti. Este adevarat ca informatia referitoare la optimizare se gaseste online in mod gratuit si orice administrator de site poate invata cum sa isi transforme pagina web intr-o masina de facut conversii. Cu toate astea, timpul nu este de partea antreprenorilor, iar intregul proces de invatare si testare dureaza foarte mult. In plus, informatiile prezente online sunt, intr-o proportie destul de mare informatii invechite. De-a lungul timpului, Google-ul si-a modificat in continuu algoritmii de clasare a rezultatelor, motiv pentru care este bine sa se tina cont doar de elementele de actualitate.

Daca aveti nevoie de servicii de optimizare pentru motoarele de cautare (audit, optimizare on page si off page, seo local), nu ezitati sa ne contactati, agentia online Plum Media va sta cu drag la dispozitie.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei