Criteriul National

Optiuni de divertisment in vacanta pentru scolari

Optiuni de divertisment in vacanta pentru scolari
iulie 03
09:31 2018

Vacanta de vara a venit cu mult timp liber pentru copiii de scoala, de aceea cei mai multi parinti incearca sa descopere noi posibilitati de divertisment, de a-i tine ocupati in mod util pe cei mai multi dintre tineri. Iata cateva optiuni de distractie ce pot fi luate in calcul indiferent de varsta scolarilor.

 

  1. Sportul organizat in aer liber

Daca mult dintre copii sunt in timpul anului scolar prea ocupati cu teme si alte tipuri de proiecte pentru a mai putea adauga activitatile sportive pe lista zilnica, vacanta de vara este momentul oportun pentru a descoperi si dezvolta aptitudinile motrice. Tenisul, fotbalul, baschetul si voleiul sunt cateva dintre sporturile ce pot fi descoperite in aceasta perioada. Trebuie mentionat ca multi antrenori si multe cluburi continua programul sportiv si in timpul vacantei de vara. Daca este vara accesul la piscina descoperita este mult mai facil, deci acest sport trebuie luat in considerare pentru copii, intrucat favorizeaza dezvoltarea armonioasa a organismului.

 

  1. Taberele organizate

Taberele organizate cu activitati interactive continua sa fie adorate de copiii de scoala de toate varstele. Activitatile interesante realizate, independenta de care se bucura si posibilitatea de a lega noi prietenii sunt aspecte importante care contribuie la dezvoltarea fizica si psihica sanatoasa a scolarilor. Astfel de distractii nu trebuie sa lipseasca copiilor in vacanta de vara, taberele trebuie totusi alese in functie de abilitatile si preferintele copiilor.

 

  1. Parcurile de aventura

Parcurile de aventura continua sa ii fascineze pe scolarii dornici de a-si testa abilitatile fizice. Provocarile propuse de corzile suspendate, tiroliene si traseele complexe gandite in acest scop, ii ajuta pe cei mici sa se simta mai puternici si mai increzatori la finalul fiecarui traseu dus cu bine la capat. Aceste distractii sunt in fapt metode a pune la lucru atentia, coordonarea si abilitatile fizice, ce ajuta la dezvoltare personala.

 

  1. Consolele si jocurile pe calculator

Chiar daca multi parinti sunt impotriva timpului petrecut in fata dispozitivelor electronice, scolarii continua sa le acorde multa atentie. Cel mai bun compromis este de a gestiona eficient orele celor mici petrecute in fata monitoarelor. Un alt aspect ce trebuie  analizat cu atentie tine de alegerea corecta a canalelor de divertismente. http://www.jocuriaparate-gratis.com/ este o sursa sigura ce poate fi accesata de pe dispozitivele desktop si mobile care nu necesita download-uri sau date personale, deci poate fi utilizat in siguranta si de scolarii mici. Consolele de tip PS3, PS4, Xbox, Wii continua sa ofere noi provocari pentru copiii aflati in vacanta insa jocurile oferite trebuie corect alese in functie de varsta.

 

  1. Parcurile acvatice, strandurile, piscina, marea

Apa continua sa fie cea mai mare atractie a verii.Timpul petrecut la piscina, strand, mare sau in parcuri acvatice ofera celor mici posibilitati de distractie numeroase. Singuri sau alaturi de prietenii apropiati cei mici cu siguranta nu se vor plictisi. Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca jocurile acvatice sunt factori care contribuie la buna dezvoltare a organismului si favorizeaza salturile de crestere, ori de cate ori se iveste prilejul cei mici trebuie indreptati catre apa.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu