Criteriul National

Orașele în care se câștigă bine fără presiunea studiilor superioare

Orașele în care se câștigă bine fără presiunea studiilor superioare
noiembrie 09
18:34 2018

A obține un job bine plătit a devenit o muncă în sine pentru multe tinere absolvente de studii medii. Presiunea societății este injustă, uneori, însă aceste presiuni nu se arată mai puternice decât oportunitățile de angajare ale noului val de tineri care iau cu asalt piața muncii. Astfel, lipsa studiilor superioare este compensată de abilități de comunicare și socializare, în timp ce remunerația acestora poate ajunge să surclaseze salariile medii cu până la două niveluri.

Cât de relevante sunt studiile pentru un job în online?

Oportunitățile de angajare pentru tinere vin, de cele mai multe ori, din sfera online-ului. Era digitală monopolizează chiar și profesiile care erau până mai ieri comune. Se poate lucra remote, de acasă sau din orice altă locație, totul fără ca venitul lunar să fie afectat în vreun fel. În timp ce multe industrii îngreunează evoluția tinerelor generații, videochatul se axează pe o suită de calități, dintre care cele mai importante sunt seriozitatea, profesionalismul și spiritul competitiv.

Piatra Neamț și Bacău și-au triplat ofertele de angajare

Deși nu pot concura cu orașe mai mari, precum capitala, Piatra Neamț și Bacău surprind prin aplecarea asupra pieței muncii prin oportunități de carieră oferite tinerelor fără studii superioare sau experiență în domeniul în care intenționează să activeze. De cele mai multe ori, targetul angajatorilor sunt tinerele cu vârste între 18 – 30 de ani, dezinvolte și dispuse să învețe cât mai mult într-un timp cât mai scurt.

Spre deosebire de profesiile care asigură un venit constant, dar mic, sau de joburile project based, derulate pe perioadă determinată, joburile în videochat atrag prin flexibilitate, câștiguri ascendente și oportunități de avansare. Un exemplu elocvent este Enjoy Studios, primul studio de videchat deschis în Bacău, care doar anul curent și-a triplat ofertele de muncă. “Am avut perioade în care cererea depășea oferta de muncă, așa că a trebuit să suplimentăm locurile disponibile în studioul nostru”, a declarat HR-ul Enjoy Studios.

“Exodul” tinerelor către joburi flexibile

Situația rămâne valabilă și în cazul tinerelor care nu mai obținut un alt loc de muncă. Totuși, unele aplicații pot surprinde specialiștii în resurse umane, în măsura în care multor femei cu studii superioare li s-a refuzat dreptul la un loc de muncă din cauze care nu interferau cu pregătirea lor. Joburile în videochat din Bacău sau Piatra Neamț constituie o opțiune fezabilă pentru aceste femei, având opțiunea de a lucra de acasă sau a-și alege tura după preferințe.

Situația actuală pare să se schimbe în bine, în măsura în care rata de șomaj a scăzut cu până la 35% în decursul ultimului an. Tinerele fără studii au obținut un job bine plătit, nu sunt presate de un program fix și nu stagnează la un venit care nu le mulțumește. Ca modele de videochat, acestea au șansa de a evolua și a obține venituri în funcție de performanță și implicare. Astfel, un model fără experiență poate încasa până la 1.000$ din prima lună de activitate.

În România zilelor noastre (încă) există regiuni care înregistrează o diminuare a ratelor de șomaj. Orașe ca Bacău sau Piatra Neamț țin pasul cu noul val de angajări și vin în întâmpinarea așteptărilor salariale ale noilor generații cu joburi noi, în trend, compatibile cu pregătirea și competențele tinerelor fără studii sau experiență. Mediul online devine tot mai atractiv pentru industriile ce mizează pe socializare și dezinvoltură, tot mai multe tinere experimentând o schimbare în nivelul de trai grație unui job în videochat.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu