Criteriul National

Orașul Amsterdam va găzdui noul sediu al Agenției Europene a Medicamentului

Orașul Amsterdam va găzdui noul sediu al Agenției Europene a Medicamentului
noiembrie 21
11:53 2017

De asemenea, capitala Franței- Paris- va găzdui sediul Autorității Bancare Europene. Ambele orașe au fost alese prin tragere la sorți, după mai multe runde de vot extrem de strânse.

amsterdam

Istoricul alegerilor

Decizia privind alegerea de către acest for –  Agenția Europeană pentru Medicamente  (European Medicines Agency )a fost luată prima dată, luni după-amiază. Miniștrii UE au acordat orașelor Milano și Amsterdam 13 voturi fiecare în runda finală de vot, lăsând președinția estoniană a Consiliului UE să supravegheze selecția finală. A fost o lovitură pentru țările din Europa Centrală și de Est care au susținut de mult că ar trebui să primească distincția EMA, deoarece nu găzduiesc deja o agenție a UE.

Bratislava a fost considerat unul dintre orașele favorite înainte de votul de luni, dar nu a trecut de prima rundă de vot. Slovacia a fost singura țară care s-a abținut de la vot în a doua și a treia etapă, a confirmat ministrul Sănătății Tomáš Drucker. De altfel, cele trei orașe care au avansat în fazele finale Milano, Amsterdam și Copenhaga au efectuat cel de- al doilea tur de scrutin, iar Milano și Amsterdam au avansat în cel de-al treilea.

În toate cele nouăsprezece țări din UE, cererea inițială de găzduire a agenției a fost inițiată, deși Malta, Croația și Irlanda s-au retras cu puțin timp înainte de vot. Abținerea Sloveniei a dus la photofinish acest duel dintre Milano și Amsterdam în ultima rundă.

La puțin timp după votul EMA, miniștrii și-au îndreptat atenția către European Banking Authority ABE – și rezultatul a fost, de asemenea, legat. Votarea a fost strânsă, iar  orașele Frankfurt și Dublin au aderat ca partizane ale Paris-ului în al doilea tur de scrutin, înainte ca Frankfurt-ul să fie eliminat, lăsând Franța și Irlanda să-și dispute supremația. Runda finală a văzut o remiză la 13-13, cu Paris-ul scos ca și cîștigător, ca urmare a unei trageri la sorți. Orațul german Frankfurt a fost considerat favorit inițial pentru a găzdui agenția bancară, dar anumite voci din interior au declarat pentru curiozitatea mass-mediei internaționale că Parisul și-a redesenat dorința de a câștiga EBA în ultimele săptămâni.

De aceea, locuitorii din Paris ar trebui să fie încântați de rezultat. Sursele guvernamentale sunt conțtiente de faptul că.  ceea ce va ajuta la dorința lor este coroborată cu o altă coordonatș, aceea de a deveni noul centru financiar al UE, din moment ce Brexit-ul a obligat Londra să iasă din blocul comunitar. Într-o declarație, ABE a salutat rezultatul: „Aceasta este o decizie importantă pentru Autoritate care garantează o continuă continuă a activităților sale prin reasigurarea personalului său actual și viitor în noua locație și punând capăt unei perioade de incertitudine. ABE este încrezător că Franța va sprijini Autoritatea pentru a asigura o tranziție lină „.

Marea mișcare de reglementare a medicamentelor

EMA este una dintre cele mai râvnite brevete ale Brexit, datorită celor aproape 900 de angajați bine plătiți, rolul său în centrul sistemului UE de aprobare a drogurilor și al industriei masive de cercetare și dezvoltare pe care o hrănește. De asemenea, agenția conduce turismul de afaceri, cu peste 30.000 de experți care zboară în întâlnirile EMA în fiecare an. Acum, toți ochii se vor afla pe Amsterdam, care va deține cheia dar și răspunsurile referitoare la agenția UE privind siguranța medicamentelor ce se pot mișca fără probleme de la Londra pe continent fără să le perturbe activitatea.

ema

Alegerea orașului Amsterdam este probabil o veste bună pentru angajații EMA, care, într-un sondaj efectuat la începutul acestui an, au pus orașul în fruntea listei de locuri pe care ar urma să o urmeze agenției. Mai mult de 80% dintre angajați au declarat că vor merge la Amsterdam dacă agenția se va deplasa acolo. Chiar ți angajații LGBT ai EMA pot, de asemenea, să respire cu ușurință în urma preocupărilor lor vocale, deoarece Olanda recunoaște căsătoriile între persoane de același sex.

Amsterdam continuă să lucreze la clădirea care se va ridica la Zuidas, cartierul de afaceri al orașului, pentru a găzdui EMA. Clădirea va fi construită pentru nevoile EMA, o afacere similară cu cea pe care agenția o are la Canary Wharf din Londra, a declarat guvernul olandez la începutul acestui an. EMA va plăti ”prețul corect al piaței” pentru chirie odată ce acesta se va deplasa, a declarat fostul ministru olandez al sănătății, Edith Schippers, în această vară, când a prezentat oferta Amsterdamului la Bruxelles.

Clădirea ar trebui să fie gata până în LUNA aprilie 2019, dar este posibil ca personalul EMA să aibă nevoie de o locație temporară pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a se muta în noua clădire, a spus Kajsa Ollongren, viceprimarul orașului Amsterdam. Pharma și anumite grupur de pacienți au solicitat o tranziție fără întreruperi pentru a se asigura că activitatea agenției în ceea ce privește aprobarea medicamentelor în UE nu este afectată. Ei au salutat anunțul conform căruia agenția se va muta în Amsterdam. La începutul acestei luni, EMA a solicitat crearea unei structuri comune de guvernare cu țara de succes și a promis „vizibilitatea deplină” a efortului de relocare, inclusiv o „diagramă de monitorizare” pentru a urmări progresul.

Sursa foto : Politico Europe

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro