Criteriul National

Orban: Moțiunea PSD este un act iresponsabil. Scopul e să pună mâna pe putere să organizeze ei alegerile locale și parlamentare, Asta e în capul lor, să fure la vot – Politic

Orban: Moțiunea PSD este un act iresponsabil. Scopul e să pună mâna pe putere să organizeze ei alegerile locale și parlamentare, Asta e în capul lor, să fure la vot – Politic
august 17
12:43 2020
​​Premierul Ludovic Orban susține că moțiunea de cenzură anunțată de PSD este un „act iresponsabil”, singura rațiune fiind preluarea puterii pentru a organiza alegerile și „a fura la vot și a folosi instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral””

„Să depui o moțiune de cenzură cum, cu trei luni înainte de parlamentare, când românii vor fi cei care vor decde cine va conduce România este un act iresponsabil și împotriva intereselor României”, a spus luni Ludovic Orban.

El a susținut că guvernul pe care îl conduce pregătește dosarele pentru a putea accesa banii UE începând de anul viitor, precum și gestionarea începerii școlilor. Prmierul a adăugat chiar că, de când are legislatie, s-a oprit răspândirea coronavirusului, ba chiar numărul cazurilor a scăzut în ultimele patru zile.

„E o aventură politicianistă care nu are în spate niciun fel de obiectiv pentru România, care riscă să arunce în aer România într-un moment extrem de dificil, în care este absolut necesar un guvern cu depline puteri.Scopul e să pună mâna pe putere să organizeze ei alegerile locale și parlamentare. Asta e în capul lor, să fure la vot și să folosească toate instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral”, a spus Orban.

Premierul a acuzat pesediștii că „și-au pierdut complet busola”, ajungând să depună moțiune în vacanța parlamentară.

„Momentul depunerii moțiunii e absurd, în vacanța parlamentară. Și-au pierdut complet busola, nu mai stiu să citească constituția. Este de gâgă. Toate procedurile trebuie să se deruleze în sesiunea parlamentară care începe în septembrie”, a mai spus Orban, neexcluzând o sesizare a CCR în acest sens.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul