Criteriul National

Ordin pe unitate : Șpaga se ia doar la Viena!

Ordin pe unitate : Șpaga se ia doar la Viena!
martie 08
16:10 2020

(Preluare National – Catalin Tache):
”Noua DNA” are nevoie ca de aer de orice fel de flagrant -numai flagrant să fie!- pentru ca operațiunea de spălare a imaginii structurii odată cu surprinzătoarea propulsare a ”incolorului” procuror sălăjean Crin Bologa să aibă barem ceva sorți de izbândă… Numai că dacă Sorina Pintea ar fi ascultat sfaturile despre care există informații că le-ar fi primit și ar fi făcut o scurtă plimbărică până în Ungaria vecină, ca să primească acolo mărțișorul sau ce o fi fost de fapt în misterioasa punguță de cadouri, DNA nu s-ar mai fi putut împăuna nici măcar cu acest controversat prim ”scalp” pesedist de după reluarea de facto a activității după ”ușuirea” și a ”ultimului mohican” Călin Nistor din fruntea sa. Mai ales că după cum bine se știe la vârful sistemului, de ceva vreme, mai ales ”falanga ardeleană” a clasei politice românești respecta cu sfințenie cutuma de a își rezolva aspectele financiare ale diverselor înțelegeri subterane prin scurte vizite în Ungaria.

Mai nou, șpaga se servește la Cafe Schwartzenberger
Numai că acest lucru nu mai este posibil, informațiile intrate în posesia noastră arătând că denunțătorii de serviciu controlați de sistem au primit indicația expresă de a nu mai accepta sub nicio formă darea șpăgii peste graniță, ci doar în locații ”sigure” din România, în care să poată fi instalată tehnica de interceptare dinainte. Pentru că, da, din câte se pare ”prigoana” va fi reluată, numai că de această dată se va încerca să se meargă doar la punct ochit, punct lovit, pentru ca DNA să-și poată demonstra eficiența. Strategie care în fond și la urma urmei nu numai că nu este deloc ilegală sau greșită, ba este chiar binevenită! Numai că, spre alerta anumitor structuri contrainformative, deja există ”suspiciuni rezonabile” că s-ar recurge la un dublu standard. Prin care oamenii politici, de afaceri sau cei din sistem agreați au fost atenționați ca, dacă vor ”să se bronzeze” în continuare la ”Soarele Puterii”, să nu mai miște nici un leu în România, ci doar la Viena! Acolo unde se poate lua și da șpaga în liniște, fără riscul ca fie și întâmplător vreo altă structură să strice cumva jocurile adevăraților băieți deștepți ai sistemului. Și uite cum ”concurenței” nu i-a rămas decât să identifice și să monitorizeze ”pentru vremuri mai bune” trei dintre locațiile preferate pentru ”închiderea cercului” șpăgii date pentru contractele din România : Cafe Schwartzenberger, barul Hotelului Intercontinental și grădina Spitalului Wiener Privatklinik, toate din capitala Austriei!
La noi se arestează medicii, în Viena se dă paraîndărătul chiar în curtea spitalului WPK

Doar cu tehnică!

Uite de ce nu mai ajung unii la DNA…
Artizanii păstrării Direcției Naționale Anticorupție drept vârful de lance al luptei statului român cu rămâne de văzut cine au reușit deja să scoată structura din corzile unde fusese băgată odată cu decaparea Laurei Codruța Kovesi. Iar acum poate fi declanșată operațiunea de resetare a activității, pentru a se putea demonstra public că ”noua DNA” lucrează nu doar pe ”denunțuri de serviciu”, ci și cu probe indubitabile precum organizarea de flagrante și interceptări prin care se pot prezenta instanțelor de judecată ”dosare beton”. Drept urmare, ”băieții de la tehnic” au băgat ore suplimentare din greu în ultima vreme, ”blindând” cu microfoane și camere video birourile de pe ”lista neagră” a celor despre care există informații că nu se mai pot opri din ”circuitul șpăgii” și deci este doar o chestie de timp până ce o vor comite din nou. Astfel că după mulți ani de zile, ultimele dosare spectaculoase din ultima vreme au fost însoțite și de interceptările realizate cu tehnica ambientală sau cea purtată de denunțători…
Băgați coronavirusul!

Barul Hotelului Intercontinental, tot mai frecventat de ”turiști” români de o zi
Bineînțeles că denunțătorii s-au plâns ca nu cumva ”țintele” să devină bănuitoare în cazul în care nu se mai duc în Ungaria vecină ca să le predea ”tainul” stabilit. Însă ei au primit indicația să bage la înaintare ”coronavirusul” și să motiveze că măsurile draconice luate la frontieră în ultima vreme ar îngreuna atât trecerea sumelor de bani cash, plus că o identificare ulterioară a traseului ar fi astfel mult mai lesnicioasă. Și schema pare să fi mers din plin! Ca și în celelalte cazuri, a celor care ”au aflat” că în perioada următoare ar fi bine să nu mai accepte nicio ”atenție” în țară, astfel că aceștia deja au luat calea Vienei. Acolo unde de altfel a fost înregistrată o creștere semnificativă a întâlnirilor ”întâmplătoare” a diverși demnitari sau afaceriști români, care fac discrete schimburi de ”mărțișoare” sau alte ”suveniruri” în locații precum Cafe Schwartzenberger, la barul Hotelului Intercontinental și chiar în jurul spitalului unde se tratează mii de pacienți români, Wiener Privatklinik. Acolo unde se dau și se iau șpăgile, părțile implicate plecând apoi liniștite în România, aici demnitarii sosiți de la Viena neavând nicio jenă de a urla ca din gură de șarpe împotriva ”corupției generalizate”. Iar tupeul lor este dat desigur și de faptul că protecția sub care acționează este una sigură, din moment ce este absolut imposibil ca vreo structură de urmărire penală să organizeze vreun flagrant în Viena. Mai ales atunci când fapta este comisă între cetățeni români, fără nicio implicare a vreunei entități austriece. Iar dacă s-ar încerca barem monitorizarea ”tranzacției”, implicațiile diplomatice aferente ar fi prea mari pentru ca vreo structură de la noi să ceară organizarea vreunei comisii rogatorii sau permisiunea de a acționa cu propria tehnică. Astfel că ”ordinul pe unitate” al adevăraților băieți deștepți din sistem este ”șpaga se ia doar la Viena”!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul