Criteriul National

Ordinul executiv semnat de Donald Trump creează un val de antipatie în SUA

 Breaking News
Ordinul executiv semnat de Donald Trump creează un val de antipatie în SUA
ianuarie 30
13:34 2017

Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care a interzis temporar,pentru 90 de zile intrarea în SUA a cetățenilor din șapte țări predominant musulmane. Totodată a suspendat pentru 120 de zile primirea de refugiați.

President-elect Donald Trump speaks at Trump Tower
Ordinul semnat de Trump nu justifică reacțiile isterice, însă este redactat cu rea-voință, dând peste cap viața a zeci de mii de oameni doar pentru a transmite un mesaj politic. După opt ani în care administrația Obama a negat orice legătură între terorismul islamic și religia islamică, noua administrație vrea să se știe că îi tratează drept potențiali teroriști pe toți cetățenii din Siria, Irak și Iran.

Preşedintele SUA Donald Trump a semnat o interdicţie de 4 luni pentru refugiaţii din Siria şi pentru cetăţenii din alte 6 state majoritar musulmane de a mai intra în SUA.

Măsura a stârnit controverse aprinse. Aceasta ar fi menită să protejeze americanii de atacurile teroriste.

Rămân memorabile acele cuvinte precum „Nu îi vrem aici”, rostite de Trump.

Cetăţenii din Siria, Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen nu mai pot intra în SUA, deoarece nu mai pot să le fie eliberate vize, după ordinul semnat de Trump. Printre măsurile semnate de Trump sunt incluse şi revizuiri sau verificări ale procesului de acordare a vizelor pentru cetăţenii din toată lumea. Ordinul executiv semnat de Trump li se aplică şi deţinătorilor de cărţi verzi, adică celor cărora li s-a acordat drept permanent de rezidenţă în SUA, ” cei care provin din cele şapte ţări vizate de Trump nemaiputând intra în SUA,” a declarat o purtătoare de cuvânt a Homeland Security, pentru agenţia Reuters.

De asemenea, ordinul executiv semnat de Trump are şi explicaţii conforn cărora oprirea temporară a programului de refugiaţi este necesară pentru ca agenţiile guvernamentale să aibă timp să dezvolte un sistem de control mai strict.

„Iniţiez noi măsuri de control pentru a menţine în afara Statelor Unite teroriştii islamişti radicali. Nu îi vrem aici”, a mai declarat liderul de la Casa Albă.

Decizia a stârnit proteste ample, iar mai mulţi avocaţi ai persoanelor afectate şi asociaţii ale drepturilor omului au atacat în instanţă ordinul lui Trump. Duminică dimineaţă,după cum a scris Mediafax, un judecător federal din SUA a blocat parţial implementarea ordinului executiv dat de Donald Trump.

Decizia are un caracter temporar şi rămâne în vigoare până la examinarea mai atentă a cazurilor. În plus, aceasta interzice doar deportarea celor afectaţi de ordinul executiv, însă nu permite specific intrarea acestora pe teritoriul american, astfel că, multe din aceste persoane riscă să rămână blocate în aeroporturi.

Uniunea pentru Libertatea Civilă din SUA a estimat că, urmare a ordinului lui Trump, între 100 şi 200 de persoane care deţin cetăţenia uneia din cele şapte state au rămas blocate în aeroporturi.

Situația afectează oameni din toată lumea- Aşa se explică anunțul Departamentului de stat american, potrivit căruia  „acei cetăţeni cu dublă cetăţenie sau care deţin vize de imigrare sau non-imigrant nu li se va permite să intre în Statele Unite ale Americii ” 90 de zile.

La scurt timp după semnarea ordinului, mii de oameni au protestat în faţa aeroporturilor din oraşe precum New York, Dulles, Los Angeles, San Francisco, Denver şi Philadelphia, unde au scandat „Lăsăţi-i să intre!”. Sute de persoane au mers şi la Aeroportul Internaţional John F. Kennedy din New York pentru a protesta faţă de reţinerea a doi cetăţeni irakieni care au fost ulterior eliberaţi.

Sursa foto Business Magazin

Sinteză realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo