Criteriul National

Organizația Mondială a Sănătății a experimentat un vaccin extrem de eficient împotriva maladiei Ebola

Organizația Mondială a Sănătății a experimentat un vaccin extrem de eficient împotriva maladiei Ebola
decembrie 23
13:28 2016

Numele lui este rVSV-ZEBOV (pentru virusul stomatitei veziculare recombinant Zair Ebolavirus, sau „virusul stomatitei veziculoase recombinant-Ebola”) și ar putea opri un viitor focar de Ebola. Vaccinul a fost injectat la 5.800 persoane din Guineea care au avut contact cu un pacient cu virusul. Nici unul nu a dezvoltat boala.

Professor Adrian Hill, Director of the Jenner Institute, and Chief Investigator of the trials, holds a phial containing the Ebola vaccine at the Oxford Vaccine Group Centre for Clinical Vaccinology and Tropical Medicine (CCVTM) in Oxford

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a prezentat în cursul zilei de joi 22 decembrie un vaccin eficient împotriva virusului care a revendicat mai mult de 11.300 de morți în Africa de Vest între anii 2013 și 2015. Acesta este un program avansat față de această maladie necruțătoare care seceră vieți într-un ritm galopant, îndeosebi după anul 1976. Vaccinul experimentat și dezvoltat de către  guvernul canadian a fost injectat în Guineea la 5 800 de persoane care au avut contact cu un pacient cu virusul. Nu există cazuri de Ebola, dar au fost observate în termen de zece zile persoanele vaccinate.

„Acest lucru sugereaza ca vaccinul ar putea avea o eficiență de până la 100%”, spune Marie-Paule Kieny, director adjunct general pentru OMS,. Domnia sa a mai adăugat: „În cazul în care a existat un caz de Ebola și o nouă epidemie, acum suntem gata să răspundem cu acest vaccin. ” Echipa sa de cercetare a calculat că, dacă epidemia e completă,există o șansă de 90% ca vaccinul să fie mai mult de 80% eficace. „Protecția apare foarte devreme după vaccinare, dar noi nu știm dacă va dura încă șase luni”, a avertizat doamna Kieny. Două efecte adverse „grave”, au fost legate de vaccinare (o reacție febrilă și una alergică), precum și o treia calificată posibil (ILI), dar cu o recuperare în cele trei cazuri, efectul nu pe termen lung. Inițial excluși din proces, copiii de peste 6 ani au beneficiat. Rămâne însă faptul că mai rămân anumite semne de întrebare vis a vis de a determina siguranța în ceea ce privește femeile gravide cât și pe cei mici.

Testul a fost realizat pentru eradicarea variolei. Dupa terminarea testului, au existat puține cazuri în Guineea și în Sierra Leone, iar echipa a folosit aceeași strategie- vaccinarea contactelor de contact, cu permisiunea FDA (denumită Agenția Statelor Unite pentru Food and Drug Administration) pentru a utiliza vaccinul in afara unui studiu clinic..

300 000 de doze în regim de urgență

Compania americana Merck a achiziționat drepturile de comercializare ale rVSV-ZEBOV. Procesul standard de aprobare cu agențiile europene de medicamente durează aproximativ zece ani. Cu toate acestea, un număr de la trei sute de mii până la un milion de doze de urgență ar putea fi livrate înainte de comercializarea vaccinului.

Potrivit rezultatelor publicate astăzi 23 Decembrie în revista medicala The Lancet, rVSV-ZEBOV este eficient împotriva tulpinii numita „Zair”, dar un alt vaccin trebuie sa fie dezvoltat pentru a lupta împotriva tulpinii ”Sudan”. De asemenea, sunt necesare și alte vaccinuri, în special pentru persoanele care îi ingrijesc, asigurându-se că vor oferi o protecție pe termen lung. 

 Inconvenientul vaccinului se rezumă la faptul că necesită conservare la rece, lucru dificil de realizat în unele țări tropicale. Experții vor continua cercetările, astfel încât să găsească o formulă termorezistentă a vaccinului contra Ebola.

Mai multe amănunte despre acest subiect nu au fost date publicității, deoarece vaccinurile și testele sunt în dezvoltare. Cu proxima ocazie, voi reveni cu alte informații.

Sursa foto : Radio Bucuresti FM

Sinteză știre realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța, redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo