Criteriul National

„Originalitatea” noastra e „fara numar „…

„Originalitatea” noastra e „fara numar „…
octombrie 02
18:06 2016
Politisti „amatori” si „voluntari „
original
 
    Recunosc faptul ca ziarul „Adevarul” , care a publicat „eficienta „politistilor romani in descoperirea infractorilor, a fost semnalul care mi-a amintit cat de grava poate deveni o astfel de „inselaciune oficiala” privind asigurarea ordinii publice si protectia cetateanului. Statistic stam foarte bine !
 
 Nu despre aceste aspecte vreau sa vorbesc, CI despre „amanunte esentiale” care evidentaza ca politistii sunt niste functionari publici cu drepturi speciale, inexistenti pe TEREN, acolo unde  LE este, de fapt si de drept, LABORATORUL. Parca ar fi niste amatori in perioada de voluntariat !
 
   In CONCRET, politistii nu vor sa stie ca in teren, prin mersul pe jos si in civil(cu adevarat sub acoperire)pot cunoaste tot ce misca in zona lor de (in)competenta, nu la plimbare cu masina, de regula in patrula mixta: politista si politist.
 Da, corect spus plimbare, motiv pentru care nu vad contraventii elementare : parcari in intersectii, unele masini fiind lasate acolo cu placuta”de vanzare”, treceri de pietoni nemarcate vizibil, lucrari in carosabil uitate cu saptamanile,opriri pe contra sens ,masinile unor „smecheri”,prieteni cu Cel de la Rutiera, care fac un zgomot infernal, s.a
 
    Domnule INSPECTOR SEF, dvs. cand ati mers ultima data,dupa lasarea serii, cativa km prin localitatea unde locuiti ?
    Cand ati primit de la subordonati raporte cu ceea ce exista in teren ziua si noaptea, altfel decat cum trebuie , de competenta politiei ? Le-ati cerut vreodata astfel de informatii ?
 
    O sa invocati ca asa zice „LEGEA”, facuta in acord cu legislatia europeana !
   Asa sa fie !?
Daca realitatile cer noi reglementari, propuneti , numai dupa ce ati dovedit ca legile existe au fost aplicate si trebuie completate.
 
Cetatenii, din a caror bani politistii primesc salariu, va cer sa treceti corect la munca, politistii sa devina „ baietii rai ” dar corecti, iar rezultatele vor fi  „la vedere”.
    Va rog sa contraziceti spusele mele prin fapte !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo