Criteriul National

„Originalitatea” noastra e „fara numar „…

„Originalitatea” noastra e „fara numar „…
octombrie 02
18:06 2016
Politisti „amatori” si „voluntari „
original
 
    Recunosc faptul ca ziarul „Adevarul” , care a publicat „eficienta „politistilor romani in descoperirea infractorilor, a fost semnalul care mi-a amintit cat de grava poate deveni o astfel de „inselaciune oficiala” privind asigurarea ordinii publice si protectia cetateanului. Statistic stam foarte bine !
 
 Nu despre aceste aspecte vreau sa vorbesc, CI despre „amanunte esentiale” care evidentaza ca politistii sunt niste functionari publici cu drepturi speciale, inexistenti pe TEREN, acolo unde  LE este, de fapt si de drept, LABORATORUL. Parca ar fi niste amatori in perioada de voluntariat !
 
   In CONCRET, politistii nu vor sa stie ca in teren, prin mersul pe jos si in civil(cu adevarat sub acoperire)pot cunoaste tot ce misca in zona lor de (in)competenta, nu la plimbare cu masina, de regula in patrula mixta: politista si politist.
 Da, corect spus plimbare, motiv pentru care nu vad contraventii elementare : parcari in intersectii, unele masini fiind lasate acolo cu placuta”de vanzare”, treceri de pietoni nemarcate vizibil, lucrari in carosabil uitate cu saptamanile,opriri pe contra sens ,masinile unor „smecheri”,prieteni cu Cel de la Rutiera, care fac un zgomot infernal, s.a
 
    Domnule INSPECTOR SEF, dvs. cand ati mers ultima data,dupa lasarea serii, cativa km prin localitatea unde locuiti ?
    Cand ati primit de la subordonati raporte cu ceea ce exista in teren ziua si noaptea, altfel decat cum trebuie , de competenta politiei ? Le-ati cerut vreodata astfel de informatii ?
 
    O sa invocati ca asa zice „LEGEA”, facuta in acord cu legislatia europeana !
   Asa sa fie !?
Daca realitatile cer noi reglementari, propuneti , numai dupa ce ati dovedit ca legile existe au fost aplicate si trebuie completate.
 
Cetatenii, din a caror bani politistii primesc salariu, va cer sa treceti corect la munca, politistii sa devina „ baietii rai ” dar corecti, iar rezultatele vor fi  „la vedere”.
    Va rog sa contraziceti spusele mele prin fapte !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro