Criteriul National

OROARE! Bilanț tragic după ce un dezaxat a deschis focul la Festivalul Harvest din SUA

OROARE! Bilanț tragic după ce un dezaxat a deschis focul la Festivalul Harvest din SUA
octombrie 02
23:27 2017

Cel puțin 58 de persoane au fost ucise și mai mult de 515 au fost rănite după ce un dezaxat a deschis focul.În noaptea de 1 octombrie 2017, Stephen Craig Paddock, un american în vârstă de 64 de ani, a deschis focul asupra mulțimii care asista la un concert de muzică country pe The Strip, Las Vegas.

atac-las-vegas-465x390

Paddock a tras de la 100 de metri înălțime, de la etajul al treizeci și doilea  al hotelului Mandalay Bay, unde nu putea fi neutralizat imediat de poliție, și s-a sinucis înainte ca forțele de ordine să îl captureze.

Acesta este cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, depășind ca număr de victime atacul din clubul de noapte Pulse de pe 12 iunie 2016.

În jurul orei locale 22:08, un bărbat a început să tragă cu o armă automată de la ferestrele etajului 32 al hotelului Mandalay Bay[în mulțimea de 22.000 de oameni care asistau la festivalul de muzică country Route 91 Harvest în Las Vegas Village, un lot de șase hectare situat pe partea opusă a Las Vegas Strip, una dintre cele mai populare zone ale orașului. Festivalul Route 91 Harvest a avut loc de pe 29 septembrie până pe 1 octombrieși i-a avut ca artiști principali pe Jason Aldean, Eric Church și Sam Hunt.Focurile de armă au început în timpul actului de închidere a concertului, când Aldean a interpretat „When She Says Baby”.Potrivit martorilor, împușcăturile au durat 15 minute și au declanșat panică generală, întrucât spectatorii încercau să se pună la adăpost.

Peste 120 de ambulanțe au sosit la fața locului, iar trecătorii și-au oferit mașinile personale paramedicilor pentru a transporta răniții.

După începerea împușcăturilor, o echipă de la SWAT a pătruns în camera de hotel a bărbatului. Acesta era deja mort, ceea ce i-a determinat pe anchetatori să creadă că bărbatul s-a sinucis cu o armă din dotare.

Azi  2 Octombrie 2017, Joseph Lombardo a confirmat identitatea principalului suspect. Este vorba de Stephen Craig Paddock, un american în vârstă de 64 de ani din Mesquite, Nevada. Fost contabil, Paddock nu avea cazier. Avea însă permis de port-armă, ca vânător, și o licență de pilot amator. Paddock nu era cunoscut autorităților federale din SUA, însă a mai avut în trecut probleme cu poliția locală.Acesta era divorțat, nu avea copii și trăia cu Marilou Danley într-o casă din Mesquite.Marilou nu a avut vreun rol în atac și se afla în Filipine la momentul masacrului.

Potrivit fratelui său, Eric Paddock din Orlando, Florida, acesta nu era violent. Cu toate acestea, tatăl său, Benjamin Hoskins Paddock, era un jefuitor de bănci aflat între 1969 și 1977 pe lista FBI a celor mai căutați infractori.

7

Potrivit unei surse apropiate anchetei, citate de televiziunea CNN dar și de The Times, Stephen Paddock a cumpărat, în trecut, mai multe arme, în California. Cu toate acestea, cele zece arme găsite în camera de hotel nu figurează printre cele achiziționate.

Prin canalul de știri Amaq, gruparea jihadistă Stat Islamic a confirmat faptul că Paddock s-a convertit la islam cu câteva luni înainte, însă fără a oferi vreo dovadă

Preşedintele american Donald Trump a apreciat că atacul a fost ”un act răuvoitor, pur şi simplu”, îndepărtând astfel posibilitatea unui atac terorist.

„Crima care a luat viața a zeci de cetațeni pașnici șocheaza prin cruzimea ei”, a declarat șeful statului rus Vladimir Putin, citat intr-un comunicat al Kremlinului, exprimandu-și „compasiunea și sprijinul pentru familiile și cei apropiați” victimelor decedate.

Sursa foto : Evz

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo