Criteriul National

[P] Primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru măsuri sigure împotriva răspândirii Covid-19 – Companii

[P] Primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru măsuri sigure împotriva răspândirii Covid-19 – Companii
octombrie 19
10:00 2020
De astăzi, românii pot face cumpărături în siguranță mai liniștiți, după ce prima rețea de hipermarketuri din țară obține o certificare internațională pentru măsurile de siguranță luate. Magazinele și depozitele Kaufland România sunt cele care primesc certificarea DEKRA pentru măsuri sigure de prevenție împotriva răspândirii Covid-19, ce atestă oficial că sunt „locații de încredere”.

O sumă imensă de peste 20 de milioane de lei (echivalentul a peste 4 milioane de euro), a fost investită de Kaufland România de la declanșarea pandemiei și până în prezent, în implementarea măsurilor de protecție și prevenție în spațiile sale – magazine, depozite și sedii.

Acest standard de siguranță a fost acordat în urma unor ample verificări făcute de compania germană de auditare DEKRA, un organism de certificare independent, ce activează în domeniul siguranței de peste 90 de ani, în peste 60 de țări.

Pentru a obține această certificare, Kaufland România și-a pus la dispoziție magazinele și depozitele pentru un control ce a durat 45 de zile, timp în care o echipă de auditori ai companiei DEKRA s-a deplasat pe teren, în toate cele 135 de magazine și 2 depozite.

Inspectorii de audit au verificat o serie de 134 de criterii înainte de a acoda acest certificat, care reprezintă dovada că măsurile sunt implementate corect și sunt conforme cu toate standardele sanitare internaționale și locale.

Ionuț Muntean, Director Executiv DEKRA România, spune că acest standard de siguranță a fost dezvoltat în Germania și „se acordă numai în urma controalelor în teren, nu online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, de încredere și corect”.

Auditurile acestei companii sunt efectuate prin liste de verificare bazate pe principalele recomandări și protocoale internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și locale ale agențiilor și autorităților guvernamentale.

Standardul confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spațiu de desfășurare al activității Kaufland România, inclusiv în etapele de recepție a mărfii, controlul furnizorilor și la intrarea în unitate, precum și în serviciile de igienă, sanitație și întreținere, precum și de instruire a personalului și de informare a clienților.

Certificarea DEKRA vine să susțină toate eforturile depuse de Kaufland România încă de la începutul pandemiei, pentru a oferi dovada unor spații sigure de cumpărături, atât pentru clienți, cât și pentru angajați.

Numai în magazine, Kaufland a luat măsuri precum montarea porților de termometrizare la intrare, cu sistem de detectare automată a temperaturii, fără contact direct, dotarea spațiilor cu dispensere automate fără atingere, cu gel și șervețele dezinfectante pentru clienți și angajați, instalarea geamurilor de plexiglas la case, asigurarea echipamentelor suplimentare de protecție de unică folosință pentru angajați, sporirea frecvenței igienizărilor, amplasarea elementelor de signalistică de prevenție în toate spațiile și asigurarea informării corecte și complete prin sesiuni de instructaj periodic și înființarea unei linii telefonice speciale pentru angajați.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul