Criteriul National

Pacient cu COVID: Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat nu dura 5 minute și era ocupat – Coronavirus

Pacient cu COVID: Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat nu dura 5 minute și era ocupat – Coronavirus
noiembrie 04
15:38 2020

„Da! E <nașpa>, iar spitalele sunt pline. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat, nu dura 5 minute și era ocupat cu alt pacient” – este mesajul unui bolnav de COVID-19, spitalizat timp de 12 zile, dintre care 4 cu oxigen suplimentar. „Bolnavii COVID, cei care au trecut prin boală, nu au râie”, mai spune el.

Mesajul a fost postat pe Facebook de către Spitalul Victor Babeș din Timișoara: „A stat 12 zile internat în spitalul nostru, infectat cu noul coronavirus, iar acum a decis sa publice un mesaj pentru cei care nu cred în Covid 19″.

Redăm mesajul bărbatului:

  • „Dragi prieteni. Pentru cei care nu mai cred, vă spun eu, virusul există. Dacă ai noroc faci formă ușoară. Însă nu toți avem acest noroc, eu am simțit-o pe pielea mea. Da, am fost pozitiv. Confirmat în 19.10.2020.
  • Da, am fost internat 12 zile la Victor Babeș. A fost un adevărat coșmar 12 zile de spitalizare, plus 5 de izolare, în total 17 departe de fetele mele. Am trecut cu bine datorită medicilor extraordinari de la Victor Babeș, adevărați îngeri.
  • Prietenii m-au întrebat <<E chiar așa nașpa? Chiar sunt pline spitalele?>>.
  • Da! E <<Nașpa>> iar spitalele sunt pline. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat nu dura 5 minute și era ocupat cu alt pacient.
  • Am avut 4 zile grele, cu oxigen suplimentar. 4 zile în care cu greu m-am ridicat pe marginea patului. Dar am trecut cu bine datorită celor de la V.Babeș.
  • Aveți grijă de voi. Respectați regulile: Mască, dezinfectant, spălat pe mâini, distanțare.
  • Dacă mai am în lista de prieteni persoane care cred că e o simplă răceală sau că virusul nu există, va rog, ștergeți-mă din lista de prieteni. Va respect <<viziunea>>, însă eu am trecut prin acest coșmar numit Covid19.
  • Aș mai adăuga ceva la final. Bolnavii covid, cei care au trecut prin boală, nu au râie. Nu au Sida. Au avut o boală virală. Luată la magazin, la benzinărie sau pe stradă. Noi, cei care am avut sau avem covid nu ne-am îmbolnăvit la curvele de pe centură. Aveți grijă de voi și de sănătatea voastră. Ai Doamne grijă de toți bolnavii și de familiile greu încercate. Mulțumesc tuturor prietenilor care mi-au scris mesaje de încurajare și de susținere, tuturor celor care mi-au ridicat moralul”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul